Soms word ik wel moe van al die eenden...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Ghehe ik had dat vier jaar terug al, toen ik nog in castricum woonde... Zaten ze ook overal, eenden, ganzen, de hele mikmak. Ik ben toen ooit eens perongeluk over een eend heen gefietst... ook niet prettig maar wie verwacht dan ook dat er een eend op het fietspad ligt te slapen. (t was donker, had wel een fietslichtje maar eer dat ik de eend zag was mijn voorwiel er al overheen) maanden lullig over gevoeld, sorry gezegd tegen heel de eendenfamilie in de vijver (Maar dankbaar zijn voor mijn spijtbetuiging? Ho maar...) en toen ik Nukka kreeg was het helemaal drama, want die jaagt er op... ernstig vervelend af en toe. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik snap wat je bedoelt, dat heb ik hier met de reeën. Prachtig hoor, maar daarom loopt meneer hier altijd aan de lange lijn in het bos.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Weet je wat ook errug is : MUSKUSEENDEN !

 

 

   Dat zijn deze types!

 

Die komen wij vaak tegen. Meestal blijven ze staan blazen tegen Pepijn of lopen tergend traag weg.  Pepijn is er dol op. Als we in de richting gaan waar ze zitten begint hij als een gek te trekken aan de riem.

Eenmaal liet ik hem los, omdat ik er geen zag. Hij ging op zoek en kwam even later half zwart terug. Hij was ze even een sloot in gevolgd....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik woon hier inmiddels zes bijna zeven jaar in het noorden, ga iedere dag de weg op, heb nog nimmer borden gezien van.....

 

LET OP , EENDEN OP DE WEG.

 

dacht wat is dat nou ? weer iets nieuws ? echt waar nu zie ik iedere ochtend tientallen eenden op de weg die oversteken, heb ze nu al iedere dag voor mijn bumper gehad. het bord staat hier voor het eerst dit jaar nu.

 

ook elders zag ik deze borden en ja overstekende eenden, komt door het vroege voorjaar, veel eenden geboren, ook de ganzentrek was dit jaar vroeg en langdurig, door de warmte zijn er vele geboren en nog steeds hier, wordt tijd dat het gaat winteren.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ach mensen , weet je wat je tegenkomt in betonnen jungle van steden ? Ergere dingen dan eenden hoor. 

 

Ik wou dat ik zo kon wonen en wandelen met velden en sloten en meren. 

Hier moet je je voor je dieren houden aan allerlei regeltjes, kleine loopveldjes , poepzakjes, leibandverplicht ed. 

 

en dan de rest van het ongedierte dat pas s avonds komt ronlopen.....

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Hier geen eenden, wel ganzen, maar daar kijken Diesel en Bumper niet eens naar. De poep is echter wel lekker, maar na een paar keer is dat ook wel weer over.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wij wonen langs een brede sloot en er is veel natuur.

Wij vinden het leuk,we willen niet midden in een stad wonen.

 

Zwanen zijn hier ook zo nu en dan.

Nijlganzen proberen ons weg te jagen,waterkippen zijn hier en eenden.

Allemaal leuk,op 1 ding na,eendenstrond.

Achter ons huis een strook gras met een sloot,honden los en je raad het al.

 

Tsja dat heb je als je in de natuur woont,zou hier absoluut niet weg willen.

honden page profiel CelineCeline

Hier op het platte land zie ik ook zelden eenden.Wel vleermuizen die 's avonds door mijn tuin vliegen al gekken,veel egeltjes,koeien,schapen,paarden en 's morgens veel reeen en af en toe een haas.Ik vind eenden eigenlijk wel leuk en schattig.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby reageert op eenden, meerkoetjes, waterhoentjes, reigers, ganzen, meeuwen, zwanen, eksters, kraaien, jauwen,,merels, spreeuwen, kippen, kalkoenen. Je hebt het nog luxe. Met de verandering van de seizoenen wordt Dobby fanatieker: ik heb hem deze week al 1 dag úit de sloot weten te houden. *zucht*

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Ik heb er geen moeite mee ,de zwanen hebben ieder jaar jongen en de nijlganzen ook eenden zijn een zeldzaamheid  ik mag dit wel evenals de tortelduifjes die dagelijks het voer voor andere vogels komen halenzeker s,winters geniet ik van al die variateiten die hier in de vijver en rond mijn huis zitten .gelukkig eten mijn honden geen vogelpoep en rollen er niet in .ik ergermij alleen aan de vele hopen hondepoep hier achter op het veld. en aan de eigenaars van die honden die niet de moeite nemen om het op  te ruimen . 5minuten lopen zijn er twee parken in het ene park is een uitlaatweide in het andere park mogen de honden haast overal los , maar nee waarom verder lopen als je de honden gewoon kan laten schijten bij een ander voor zijn achterdeur. geven en nemen eenden horen er ook bij mensen. en als je hond jaagd dien je hem gewoon vast te houden ,of je leerd hemm dat af.Hein.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^