Wie doet alles met de honden bij jullie thuis?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Als ik naar stage ga moet ik om 4 uur opstaan. Tja en na 3 weken blokstage achter elkaar en nu wel gewoon weer school wordt ik toch automatisch iets voor 4 wakker, niet heel handig als je wil uitslapen maarja. Meestal blijf ik dan tot uur of half 6 liggen en dan kleertjes aan en hoppa starten met onze ochtend wandeling Meestal 45 minuten. Daarna lekker ontbijt en naar school. Als ik dan terug van school kom gaan we weer wandelen (ligt er wel aan hoelaat het is) Want als het eten dan al op tafel staat komt er maar 1 wandeling anders 2.

 

Op maandag en zaterdag heb ik stage/werk van 5-12 dus dan komt er geen wandeling van te voren maar daarna, anders vind m'n moeder het wel iets te gek als ik om 3 uur op ga staan(want ze word dan zelf ook wakker, die wordt al wakker als ik m'n kamer deur open doe)

 

Straks als ik m'n rijbewijs heb en 18 ben (duurt wel nog tot volgend jaar mei ) heb ik er echt nog meer zin in want als er dan een auto thuis is kan ik ze lekker mee nemen naar het bos

 

Malaika is eigenlijk van mijn broer maar die '''heeft geen tijd'' zegt ie. Nou sta een half uur eerder op en laat je eigen hond uit en als je thuis komtBen blij dat het nou voortaan goed gaat met het tegelijk uitlaten van Sky en Malaika, maar er is ook een tijd geweest dat ik ze allebei apart uitliet. Dan krijgen ze gewoon minder beweging en dat hoort eigenlijk niet. Er werd dus eerst bijna niet gewandeld maar daar heb ik nu verandering in gebracht ookal moet ik alles alleen doen.

 

Eigenlijk doe ik dus zowat alles voor die honden. Vind het niet erg, maar had toch liever dat m'n broer malaika uit liet want dan kan ik me op Sky richten en z'n probleempjes.

 

Achja ik doe m'n best

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik vind het top wat je doet, je neemt verantwoording voor je honden.

en je broer is er minder voor ze.

 

hoe gek het ook klinkt, maar geloof me, je bent er voor je honden en dat weten ze heel goed ook, de band die jij met je honden opbouwt is ook het uitlaten en zorg voor ze.

 

zo vroeg eruit en ook de weekenden, nou je bent voor mij een toppertje, ik hoor en lees wel eens anders hoor, trouwens als ik hier eens met anderen praat die honden hebben, ze laten ze tuurlijk uit, maar even en snel weer naar binnen, want o ze hebben het zo druk.

 

voor mij  een tien.

even een wijziging, het is niet VOOR MIJ EEN TIEN, nee van mij voor jou een tien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

o en wat ik doe ? ik heb al mijn hele leven een hond, in mijn trouwen en nu dat ik alleen ben, altijd alleen voor de hond gezorgd, mijn verantwoording, ik wilde een hond, en dan  niet zeggen, nou vandaag geen tijd hoor, hond staat bij mij op nummer een, waarom ? omdat ze afhankelijk van je zijn, uitlaten, eten geven en opvoeden, en dat is het niet alleen he, de hond een heerlijk prettig leven geven, zo claim je een band samen, dus hier ook, ik ben degene die voor de hond zorgt.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Ik doe het meeste, mijn kinderen spelen vooral met hem (ook heel belangrijk) maar laten hem ook uit als ik dat vraag. Je merkt gewoon al dat hij naar ieder van ons voor andere aandacht komt.

In de ochtend ben ik wel altijd de gene die de hond uitlaat, was bij onze vorige hond ook al zo. Iedereen is dan nog zo moe en ik ben nu eenmaal een vroege vogel.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Soooo, een jongedame die haar verantwoordelijkheid neemt en een broer die wel eens een schop onder zijn ... mag hebben van zijn ouders.  Petje af hoor, zo netjes vroeg je bed uit voor je hond(en). 

 

Ik doe 3 dagen de ochtendwandeling alleen, de andere dagen doen manlief en ik het samen. Op de dagen dat hij thuis werkt doet hij de middag wandeling. Op de dagen dat we allebei werken, gaat degene lopen die het eerste thuis is en in het weekend doen we het meestal samen. 

 

Ik train meer met ze dan hij (trucjes ed) ik step ook mn met ze maar dat gaan we meer samen doen hebben we besloten. Ook omdat ik nu een vervelende rugblessure heb en ik dus een beetje op moet letten wat ik doe. En dan is twee gekken voor de step niet altijd even verstandig... 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Jij doet inderdaad je best, wel jammer dat de rest van het gezin hun verantwoordelijkheid niet neemt, dat zou het voor jou wat makkelijker maken, en voor de honden veel beter.
Hier doe ik alles met de honden, aandacht krijgen ze van het hele gezin, maar uitlaten, voeren, uitstapjes, dierenarts, enzovoort doe ik. Maar als ik er niet ben, of echt niet kan nemen mijn man, of zonen het over.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Complimenten voor jou,  en de honden boffen, op jou kunnen ze rekenen al is het soms zwaar met die vroege tijden.

 

Altijd zo sneu vind ik als mensen een hond willen, aanschaffen, en dan ineens geen tijd meer hebben.

 

Omdat ik vroeg moet beginnen maakt mijn vriend de eerste langere wandeling en geeft haar ook eten daarna.

Als ik dan uit mijn werk kom gaan we een kortere ronde en voordat ik naar mijn tweede baan ga (is pas om kwart voor twee s middags) laat ik haar ook nog een keer uit. Dan laat ik haar om half zeven als ik thuis kom wat langer uit en om half negen nog een heel kleine plasronde en dan slapen.

Oefeningetjes en spelen doe meestal ik.

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

die vroege tijden vind ik niet erg. ben ik aan gewend omdat ik in het bakkerswereldje zit. vind het alleen erg dat m'n broer niet naar z'n eigen hond om kijkt. dus ik vind dat ze meer van mij is. en van zo'n ochtend wandeling word je ook gelijk wakker :-)
mijn moeder vind alleen niet zo fijn als ik zo vroeg wandel omdat ze dn wakker wordt, uhh nouja niet mijn probleem dat jij van de kleinste dingen wakker word maar ik ga lekker toch.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Wat neem jij een goed verantwoordelijkheid zeg! Vind dit echt top! Zegt veel positiefs over jou!

 

Ik woon alleen en doe dus ook alles voor en met Chica.

Maar ook is ze regelmatig bij mijn ouders als ik moet werken. Ik zorg als ik om 7u moet beginnen wel dat we 's ochtends een 20-30 minuten hebben gefietst. Dus geen klein rondje hihi!

Ik heb wel mazzel met mijn oppasadres op dagen/avonden dat ik werk of de dagen dat ik naar school ga.

 

Ik probeer zo af en toe mijn vriend wat te laten ondernemen met Chica maar dat gaat niet altijd van harte. Zo moet ie nu van mij wat vaker Chica dr tuig om doen. En met wandelingen krijgt ie wat vaker de riem in zn handen gegeven

 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

van mijn moeder snap ik het wel die kan niet goed met malaika wandelen maar van mijn broer is gewoon puur luiheid. heb het er al zovaak over gehad maar ompraten lukt toch niet. hij zegt wel ja maar doet het uiteindelijk niet. heel soms loopt ie wel maar dat is op een hand te tellen in een maand, maarja malaika vind mij ook leuker dus heb beide hondjes aan mijn kant hihi

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Zeker complimenten hoor dat je zo je best doet!

 

Wij hebben heel lang honden,de kinderen hielpen mee,maar ik doe bijna alles zelf.

Nu zijn onze kinderen al een tijdje de deur uit,dus het meeste komt op mij neer,niet erg.

De meiden zijn nu de deur uit en ook besmet met een hond in huis zeg maar.

 

Echtgenoot laat de honden uit voor het naar bed gaan.

Gaat mee naar de D.A omdat ik geen auto kan rijden.

Behendigheid en gehoorzaamheid heb ik heel lang gedaan,echtgenoot haalde en bracht me.

 

Dikwijls hebben we hier een discussie hoe een hond hoort op te groeien.

Wat klinkt dit somber..maar ik heb dus voor honden gekozen het is dus ook echt mijn liefhebberij.

Liefst 2 honden tegelijk omdat dat zo leuk is.

 

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Goed van je! 

 

Hier doe ik bijna alles met de honden. 

Ik sta een uur eerder op dan wat moet om met Odi te wandelen. Sascha blijft dan thuis (is niet zo'n ochtendhondje).

Als we terugkomen, krijgen de honden eten, ook dit doe ik. 

Dan ga ik naar stage of naar school en zorgt mijn vader ervoor dat ze zo af en toe de tuin in kunnen om te rennen en te spelen. Als ik thuis ben, krijgen de honden weer eten van mij. 

 

In de avond zorg ik voor de wandelingen van Odi en zorgt de rest van het gezin voor de wandeling van Sascha. Het komt regelmatig voor dat ik ze allebei meeneem, omdat de rest geen zin heeft om te gaan.

 

De trainingen worden door mij gedaan en ook de losloopwandelingen zijn mijn verantwoordelijkheid. Naar de dierenarts doe ik zelf, maar mijn moeder wil graag mee voor emotionele support.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik doe werkelijk alles. Dit was de voorwaarde dat ik een eigen hond mocht. Ik moet haar ook mee het huis uit nemen. Mijn moeder geniet erg veel van haar, en als ik laat thuis ben vind mijn moeder het geen probleem om ze uit te laten, vaak gaat ze naar het bos. We hebben ook 15 jaar lang een gezinshond gehad en mijn moeder had vroeger ook honden, maar ze heeft nu liever een tijdje de lusten en niet de lasten haha. Ik ga ook met Kahlúa naar de cursus, regel de DA afspraken ( en betalen helaas) maar ik vind het super leuk om allemaal te doen en heb er nog geen seconde spijt van gehad. 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Dat vind ik knap van je!

 

Hier is het heel simpel, het is mijn hond. Ik doe alles, ik regel alles en ik betaal alles. Nu is Faya ook een parg hoor die heeft zo'n 'ik luister alleen naar m'n vrouwtje' houding vaak dus maakt het ook niet makkelijker.

 

Mijn vader wilt haar soms nog wel eens uitlaten als hij zin heeft maar niemand behalve ik heeft de verplichtingen.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Dat vind ik knap van je!
 
Hier is het heel simpel, het is mijn hond. Ik doe alles, ik regel alles en ik betaal alles. Nu is Faya ook een parg hoor die heeft zo'n 'ik luister alleen naar m'n vrouwtje' houding vaak dus maakt het ook niet makkelijker.
 
Mijn vader wilt haar soms nog wel eens uitlaten als hij zin heeft maar niemand behalve ik heeft de verplichtingen. "

 

Haha, ik ken het helemaal. Als iemand anders haar uitlaat, vertikt ze het wel eens om te luisteren en haalt ze streken uit die ze bij mij niet eens zou proberen. Is stiekem ook wel weer een beetje leuk, alleen luisteren naar het vrouwtje. 

honden page profiel SuzeSuze 3 doggies

honden foto van Suze

Wij doen het samen, maar dat moet ook denk ik wel als je er 18 hebt. Het is een gesamelijke hobby hoewel ik er overdag het meest mee doe maar dat is omdat mijn vriend moet werken.

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik woon alleen, dus doe alles. Alles is uitlaten, voeren, borstelen/wassen indien nodig, etc.

Als mijn vriend er is wandelen we meestal samen, behalve in de ochtend, dan wandel ik alleen zodat hij uit kan slapen. Meestal voert hij de hondjes dan, zodat ze hem lief vinden ;-)

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik woon met mijn man en we doen de hond helemaal samen. Nou ja, ik voer haar over het algemeen, maar dat wilde ik juist omdat ik dacht, de liefde van de hond gaat door de maag ;-) Ze kende mijn man al supergoed en mij niet echt, dus ik wilde dat gebruiken om aan onze band te werken haha.

Er zijn weken dat ik meer doe omdat ik meer thuis ben, er zijn weken dat mijn man meer doet omdat hij meer thuis is. Als we gelijkelijk thuis zijn, doen we wandelingen samen of om en om (hij doet meestal ochtend, ik meestal avond). Gaat heel vloeiend eigenlijk... en ik zou flink chagrijnig worden als hij niets zou doen, het is ook zijn hond?!

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Hier doe ik alles. Ik wou graag de honden. Me vrien speelt alleen met ze en loopt vaak het laatste rondje mee. Hij is gek op ze maar zijn echt mijn hondjes.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

"  
Haha, ik ken het helemaal. Als iemand anders haar uitlaat, vertikt ze het wel eens om te luisteren en haalt ze streken uit die ze bij mij niet eens zou proberen. Is stiekem ook wel weer een beetje leuk, alleen luisteren naar het vrouwtje.  "

 dat is heeeel herkenbaar

Als papa met gijs loopt en hij ziet ergens eendjes dan gaat hij echt NiET meer mee, bij mij kijkt hij even en dan wandelen weer verder, en zo nog meer dingen

 

Gijs is van mij dus ik ben verantwoordelijk, maar mn vader doet ook aardig wat.

Denk sowieso 1 van de 4 wandelingen per dag en s morgens en s avonds plasje doen doet hij de ene keer en ik de andere keer, ligt eraan wie nog ik bed ligt of er al in wil, haha

 

Voeren meestal ik, borstelen etc ik en ik hak alle knopen door (welk voer, castreren, etc) 

 

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

Ik doe eigenlijk alles met Aston. Ik voer hem, laat hem als enige uit, oefen met hem, etc. Mijn vriend past wel op als ik even weg ben, maar dan ligt Aston toch alleen maar op zijn schoot te wachten tot ik er weer ben.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

18 Achttien ??  Hoe kan je dat allemaal gedaan krijgen dan 

hoe wandel je dan ? In roedel of wat ? 

honden page profiel SuzeSuze 3 doggies

honden foto van Suze

Groot weiland bij het huis, en onder de 12 graden lopen ze voor de kar/step en als t plotseling flink zou sneeuwen voor de slee, anders rijden we daarvoor naar het buitenland. S'avonds komen ze allemaal mee naar binnen, overdag zijn ze vooral buiten, veel afdakjes en ruimte om te kunnen lopen en dan kom ik daar zitten als ik binnen alles klaar heb samen met mijn zoontje.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Lance is mijn hondje, de Rosse is mijn kater,  ik doe alles met en voor hen.  Het was ook mijn wens van terug een hondje te nemen , dus maar normaal ook dan.

 

Alleen als ik eens niet kan gaat baasje met hem rond, maar dat wilt niet zeggen dat die hem minder graag ziet hoor. 

 

Eerlijk ? Ik denk niet dat baasje  voor hem kan zorgen zoals ik doe. Toilet zou al helemaal niet gaan. Zijn lange haren zouden rap gekortwiekt zijn 

 

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Super dat je het allemaal zo oppakt Manon.

 

De meeste verzorging komt thuis ook op mij aan (vind ik helemaal niet erg) Mijn vriend werkt sinds een paar maanden weer en hij kan makkelijk 60-70 uur per week weg zijn :(. Laatst heeft hij zelfs 2 weken in Duitsland rondgebracht voor zijn werk. Hij is moe van het werk dus dan vind ik ook dat mijn vriend ook mag genieten zodra hij thuis komt. Ik wandel sochtend en smiddags altijd alleen, soms gaat Niels savonds ook nog mee. Ligt er een beetje aan hoe moe hij is. Ik geef de honden te eten, ik doe trucjes met ze, oefen commando's en houd ze overdag gezelschap. Ik werk parttime dus ik kan gelukkig veel tijd met de honden doorbrengen.

Het enige jammere hierhaan vind ik dat de honden duidelijk meer naar mij trekken en duidelijk beter naar mij luisteren. Heel vaak komen ze ook bij mij liggen ipv mijn vriend etc.
Mijn vriend houd ook onvoorwaardelijk van ze en zou ze voor geen goud kwijt willen. Soms mis ik het wel een beetje dat mijn vriend niet zo een band met de honden heeft als ik.

Volgende forumvraag: Het ging net zo goed ...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^