doodsbange hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anita(jerry)anita(jerry)

honden foto van anita(jerry)

ik had 2 hondjes(tsih tsu)tom van 10 en jerry van 7.dus tom was 3 toen jerry kwam.dit ging heel goed.nu is tom op 2 oktober vrij plotseling gestorven en was jerry behoorlijk van slag.na 2 weken ging het beter.nu 2 maanden later hebben we een nieuwe pup gekocht,maar jerry is doodsbang voor hem en leeft al 3 dagen op de bank,wat moet ik hier aan doen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "doodsbange hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FaelynFaelyn 1 doggies

honden foto van Faelyn

Hebben julli ook een benchje of een reismandje waar de kleine in kan zodat Jerry kan ruiken en kennismaken zonder dat de misschien wel in Jerry zijn ogen drukke pup hem belaagd?

Hoe is Jerry normaal met andere honden of is hij altijd alleen bij Tom geweest?

Geef Jerry ook weer tijd om te wennen aan zo'n kleintje.

honden page profiel anita(jerry)anita(jerry)

honden foto van anita(jerry)

ik heb een bench maar jerry durft nog niet in de buurt te komen bij de bench.met tom ging het fantastisch met andere honden niet zo maar dan vooral als hij achter ons hek zit.als ik de poort open zet dan is hij een angsthaas

honden page profiel You know whoYou know who 1 doggies

honden foto van You know who

Hoi Jerry,
Allereerst wat is rocky mooi hoe ziet Jerry eruit? :-D
Ik denk dat het puur wennen is en het ook wel misschien even kan duren.
Hij is Tommie kwijt en die ander is een nieuwe met nieuwe luchtjes en dus ook wennen voor hem.
Hoelang geleden is Tommie overleden?
En was Jerry er al over heen?

Groetjes Natasja

honden page profiel MexxMexx 1 doggies

honden foto van Mexx

Sommige honden houden niet van pups.
Mijn mexx heeft een tijd lang achteruitgedeinsd als hij er een tegenkwam. Gelukkig is hij verder heel stabiel dus past zich snel aan. maar er zijn honden die pups echt eng vinden..

Heb nog wat geduld met hem

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Gun Jerry wat tijd. Honden moeten vaak aan elkaar wennen, zeker volwassen honden met een pup erbij. Laat hem maar even zijn eigen gang gaan, hij komt vanzelf wel een keertje kijken. Misschien rouwt hij ook nog om z'n maatje.

honden page profiel anita(jerry)anita(jerry)

honden foto van anita(jerry)

tom is dood gegaan op 2 oktober dit jaar
hij had het al langer aan zijn hart en heeft waarschijnlijk een hartinfarct gehad en daarna een long embolie we moesten hem binnen een paar uur in laten slapen want hij werd steeds benauwder en dreigde te stikken

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Ik denk dat tijd een goede heelmeester is in dit geval. Wat je wel kunt proberen is om Jerry elke keer als de pup binnen komt hem wat lekkers te geven. Dat kan helpen met het niet meer bang zijn voor de pup. Jerry leert dan dat de pup leuk is, elke keer krijgt ie immers een stukje lekkers?! Je kunt iemand vragen om een de pup mee naar binnen en buiten te nemen.

Let wel, Jerry moet de pup ECHT als iets leuk zien. Dus dat betekend een paar keer op een dag de pup een stuk of 20 keer binnen laten komen. Nou,,, dat is misschien wat overdreven, maar zorg ervoor dat elke keer als de pup komt, er iets lekkers is voor Jerry. Een klein vierkant stukje worst van 0,5x0,5x0,5 cm moet al goed zijn. Dat is al genoeg beloning voor mijn hond, een middelgrote.

En leer de pup dat de mand van Jerry verboden terrein is. Jerry's mand moet een veilige plaats zijn voor hem waar hij rustig kan liggen. Geef de pup dan een andere plaats.

Laat ze ook leuke dingen samen doen. Ga met beide honden bijvoorbeeld tegelijk te wandelen of een spelletje doen. Jerry moet de pup leuk gaan vinden.

Ik denk dat met verloop van tijd de twee wel relaxter met elkaar om zullen gaan, maar dit zijn een paar tips om het gemakkelijker te maken voor Jerry en misschien in de toekomst rangordeproblemen te voorkomen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "doodsbange hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^