Even van me afschrijven..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EliseElise

honden foto van Elise

pff.. Soms valt het niet mee.. Ik schrijf het even van me af ;)

 

afgelopen donderdag heeft Teun mijn 2 jarige dochter gegrepen.. Ze daagde hem niet uit..Was niet met hem aan het spelen of op welke manier dan ook met hem bezig. Ze liep vrolijk naar mij toe en Teun zag zn kans om in haar bovenarmpje te gaan hangen. Ik schrok natuurlijk ontzettend en heb hem in timeout gezet.

 

nu net liep ik met hem op de dijk. Geen autoos, fietsen, vogels of andere enthousiast makende dingen en hij hangt in mn jas! Er was werkelijk niets aan de hand. Hij keek me aan en ik wilde hem prijzen voor het kijken(zoals gewoonlijk als hij kijkt) , hij springt omhoog en hangt in mn arm! Gelukkig had ik mn jas aan maar daar zitten nu wel tandgaatjes in..

 

hoe kan dit nou zo ineens.. Hij loopt 4 keer per dag.. Speelt iedere dag.. Krijgt voldoende hersenwerk.. Ik ben er verdrietig van.. Met een kleine meid moet het hier wel veilig zijn in huis..

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Wat een vervelende incidenten.

Het lijkt er een beetje op dat hij in huis zichzelf even de taak tot 'regelaar' gegeven had, en dus wilde beslissen en wilde blijkbaar niet dat je dochtertje naar jou toe liep.

Je hebt heel terecht gereageerd met een time out 'is niet jouw taak en dit is niet wat ik wil'

Verder vind ik het lastig hoor, kids en jonge honden zijn niet altijd een makkelijke combi.

Dat ligt niet aan de hond, niet aan het kindje maar puur de combi op dat moment.

Misschien dat je nog wat duidelijker kan zijn naar de hond, zodat hij begrijpt en vertrouwt dat alles in huis jouw verantwoording is en niet de zijne.

 

Wat betreft het 2e...

Ik lees altijd op hp dat oogcontact zoeken positief is.

Ik ben het daar niet zomaar mee eens, want wanneer krijgen honden onderling ruzie, of slaat de vlam in de pan....juist, na oogcontact. Het ligt dus aan het soort oogcontact, want het kan ook een pure uitdaging zijn, en dat zal in dit geval zo zijn geweest. Ik zou oogcontact even niet meer belonen, maar gewoon voor kennisgeving aannemen. Fijn als hij op je let, interactie is fijn, maar het rechtstreekse oogcontact is op dit moment even niet positief.

 

Ik heb een hond gehad die dit in huis deed, en als ik dan terug keek werd hij op hinderlijke wijze opdringerig.

Ik kreeg toen als advies om juist heel hooghartig weg te kijken...oei...dat vond hij lastig, maar het gedrag was wel doorbroken.

 

Oogcontact kan heel liefdevol en waardevol zijn, maar ook een uitdaging is dat is wat mij betreft iets om goed te onderscheiden.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik herken het ook terug wat Goja zegt.

Ook bij onze hond van nu 5,5 maand merk ik aan dat als ik hem beloon voor iets en hij kijkt mij aan... Waarop ik hem nog eens vriendelijk toeknik.. (Menselijk..?) hij in mijn handen "bijt"
Het stelt nog niks voor bij hem, maar toch daagt het aankijken iets in hem uit.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Hoe oud is Teun dan?

honden page profiel EliseElise

honden foto van Elise

Hij is nu 11 maanden dus ook in de puberteit. Ben vanavond met hem bij de dierenarts geweest om te kijken of hij misschien ergens pijn oid heeft maar dat is gelukkig voor hem niet het geval.. Hij is altijd al ruw in het spelen met zn bek maar hier schrok ik echt van

 

Misschien inderdaad die vorm van aandacht vermijden. Kijken of dat werkt..

Volgende forumvraag: stront vervelend
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^