Mijn maltheser pup wil niet geföhnd worden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik zou het rustig opbouwen tot iets positiefs. "

 Okee, maar onzin daar heeft niemand wat aan.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

"  Okee, maar onzin daar heeft niemand wat aan. "

 
Ik weet geen verdere tips.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zie niet echt onzin staan in dit topic.

Alleen maar mensen die vertellen hoe zij het doen met hun langharige hond.

Mijn honden hebben lange krulvachten, dus dat is toch weer anders dan.

Maar verder zie ik echt geen onzin, de één doet het weer anders dan een ander.

Dat is nu eenmaal met alles zo.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  Weer klets je maar wat want een Shih heeft geen ondervacht,dus die zal zowiezo niet alle weersomstandigheden aankunnen.En voor de laatste keer:Was met een fatsoenlijke shampoo en er word helemaal geen vetten verwijderd.Zo en nu ben ik echt helemaal klaar met dit topic.

@Gerard bedankt voor je verhaal! "

 



Even niet in de discussie over hoe je langharige honden wel of niet moet verzorgen (mijn ouders hebben een langharig hondje gehad, maar die hielden ze expres kortgeknipt, dus totaal anders). Maar alles waar zeep in zit, ontvet. Er zijn shampoos die dat niet of heel weinig hebben, zoals bijvoorbeeld zwitsal babyshampoo. Zeep zonder zeep als het ware. Maar als je die als volwassene gebruikt, merk je dat die niet zo goed ontvet als gewone shampoo. (Want wij mensen willen het vaak juist wel ontvetten :P wat voor een baby nog niet belangrijk is). Geen idee of in die shampoo die jij noemt, wel of geen zeep zit. Maar dacht, voeg even toe :-)

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

"  
 
en Gerard,....goed aangeschreven staat. "

 

Oh, het was ook niet voor jou hoor. Zoals je misschien weet zijn door alle jaren heen al zoveel topics met dit thema geweest. Daar haalde ik de voorbeelden even vandaan. Niets persoonlijks dus. 

 

Vergeet trouwens niet dat iedereen verschillende verzorgingsproducten gebruikt en iedere vacht weer anders is. Ik heb 1 ras in huis en toch zal ik mijn platina reu binnen een week moeten wassen. De vacht van mijn zwarte reu zou ik eventueel kunnen rekken tot 2 weken. Iedereen moet daar zijn eigen weg in zien te vinden. 

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

" Op je foto zie ik heel andere honden dan ik heb,bij mijn oudste Shih hangt het haar op de grond en kammen we minstens 2x per dag de hele vacht door.En Maltezers hebben echt geen zelfreinigende vacht,wil je dit niet geschoren door het leven laten gaan dan zul je aan de bak moeten met wassen en kammen. "

 

 

Celine heeft helemaal gelijk, mijn dochter heeft een Maltezertje gehad en die sliep bij haar en was overal waar zij was.

Die moet je echt wel wassen hoor en als ze ouder worden helemaal, een maltezer heeft veel verzorging nodig hoor als je die mooi en netjes wilt houden.

Föhnen moet je opbouwen en hoe vroeger je begint hoe beter, bovendien hebben de meeste föhns een lauwwarme stand en dat is niet slecht voor huid en haar.

 

Onze Zwitserse Witte Herders hebben wel een zelfreinigende vacht, als die tot over de oren in de modder zitten zijn ze weer spierwit als ze droog zijn want dan valt al het zand eruit.

 

Ik heb daar een waterblazer voor om ze schoon en droog te blazen zodat dat proces versneld wordt.

 

Die gaan bij ons dan ook pas in bad als ze naar de show gaan.

 

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

"  
Oh, het was ook niet voor jou hoor. Zoals je misschien weet zijn door alle jaren heen al zoveel topics met dit thema geweest. Daar haalde ik de voorbeelden even vandaan. Niets persoonlijks dus. 
 
Vergeet trouwens niet dat iedereen verschillende verzorgingsproducten gebruikt en iedere vacht weer anders is. Ik heb 1 ras in huis en toch zal ik mijn platina reu binnen een week moeten wassen. De vacht van mijn zwarte reu zou ik eventueel kunnen rekken tot 2 weken. Iedereen moet daar zijn eigen weg in zien te vinden.  "

 Oke dan excuus voor mijn reactie naar jou! Ik hoorde toevallig vandaag op de hondenschool van iemand met een Afghaan (schrijf ik het zo?) dat het zo'n onderhoudsbehoevende vacht is, maar dat jou ras zich ook niet goed warm kan houden in herfst en winter, klopt dat? Iets in dezelfde categorie als windhonden? 

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Mijn honden, een maltezer en shihtzu gaan 4x per jaar naar de trimsalon waar ze getrimd worden d.w.z. gewassen, geknipt, geföhnd, oren onthaard, oogjes schoongemaakt, nageltjes geknipt enz.. Omdat sommige mensen die het zogenaamd beter wisten tegen me zeiden dat veel wassen van je hond slecht was, heb ik een keer mijn maltezer niet gebracht met het gevolg dat zijn hele vacht vervilt was (dat nooit meer!!). Ik dacht dat ik hem goed verzorgde want ik borstelde en kamde hem vrijwel elke dag, maar ik deed het niet op de goede manier. De trimster heeft me uitgelegd waarom 4 keer per jaar trimmen nodig is bij zulke hondjes. Er komen klitten in de vacht waardoor de vacht kan vervilten met als gevolg, mijten en schimmels op de huid waardoor de hond huidproblemen kan krijgen en ziek kan worden. Gelukkig heeft ze me laten zien hoe ik het beste mijn honden kan borstelen en kammen. En ook als er veel klitten zijn in de vacht, je hond zeker mag wassen met een speciale antiklitshampoo voor honden. En dat doe ik ook als mijn honden in de modder hebben gelegen of in de vogel/paardenpoep hebben gerold. Ik föhn ze niet maar wikkel ze in een oud dekbed (vinden ze heerlijk) en laat ze zo half opdrogen, daarna op de tafel rustig uitborstelen en kammen. Ik kom in het uitlaatgebied vaak boomertjes tegen die er onverzorgd uitzien en hard toe zijn aan een trimbeurt c.q. wasbeurt. Na het verhaal van de trimster kijk ik tegen het wassen van een hond toch wel anders aan en heb best wel medelijden met deze hondjes. ;-)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Soms komen er honden binnen die druppels in de oren hebben gehad om een oorontsteking te behandelen. Een vettig goedje. Gevolg is dat ze vettige haren rond de oren hebben.

Mag je proberen dat vet uit te wassen met (een goed merk) hondenshampoo, lukt van geen kanten. 

Dus neen, hondenshampoo (van een goed merk) ontvet niet.

 

honden page profiel MariekeMarieke

" Soms komen er honden binnen die druppels in de oren hebben gehad om een oorontsteking te behandelen. Een vettig goedje. Gevolg is dat ze vettige haren rond de oren hebben.
Mag je proberen dat vet uit te wassen met (een goed merk) hondenshampoo, lukt van geen kanten. 
Dus neen, hondenshampoo (van een goed merk) ontvet niet.
  "

 Wat een vergelijking ö het vettige goedje dat ze in hun oren krijgen voor een oorontsteking te behandelen kan je toch helemaal niet vergelijken met hun lichaamsvet? Dat is helemaal anders van opbouw en niet natuurlijk.. Kan je echt niet vergelijken vind ik

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

" Soms komen er honden binnen die druppels in de oren hebben gehad om een oorontsteking te behandelen. Een vettig goedje. Gevolg is dat ze vettige haren rond de oren hebben.
Mag je proberen dat vet uit te wassen met (een goed merk) hondenshampoo, lukt van geen kanten. 
Dus neen, hondenshampoo (van een goed merk) ontvet niet.
  "

 volledig mee eens!

vandaag nog zo een hondje gehad linker oor helemaal vettig van de zalf....

dat krijg je er met de hondenshampoo 's niet uit.

 

 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

" Celine heeft gelijk en ik sluit met volledig bij haar aan. Ik vind het zo irritant dat mensen met herdershonden, terriërs of honden met krulvachten ons vertellen hoe de vachten van onze honden behandeld moeten worden. Dat doe ik ook niet bij poedelvachten... Ik hou mijn mond en laat experts en ervaringsdeskundigen spreken. 
Ok, ik had een aantal mensen willen quoten maar dan kan ik zo kwaad worden om de belachelijke opmerkingen en adviezen. Dat ga ik maar niet doen. 
 
Ik ben opgegroeid met Maltezers, een goede vriend heeft er 1 in showvacht en ben bevriend met een erg goede fokker van dit ras die elk weekend haar honden op shows heeft staan. 
Laat ik beginnen met te zeggen dat je een pup moet leren omgaan met borstelen, wassen en föhnen. Hetzelfde geldt voor lopen aan de lijn of andere zaken. Dit doe je door het te doen! En dan is 1x in de maand echt niet voldoende. Ik heb het mijn honden ook moeten aanleren. 
Wil je de vacht van een langharig ras met stijl haar zacht en handelbaar houden, moet je het regelmatig wassen met een goede hondenshampoo en daarna gebruik je een goede conditioner. 
Natuurlijk gebruik je een föhn om de vacht te drogen. Wij leven niet in Spanje waar je een handdoek droge hond lekker naar buiten kunt sturen! Wil je een stijle vacht? Dan moet je de vacht drogen met de föhn en door borstelen met een goede borstel die past bij de vachttype van je hond. Wachten tot het droog is en dan gaan borstelen gaat jou geen stijl haar geven. Dan zit er een golf in en door het borstelen gaat het pluizen. 
'Mijn hond vindt dit niet leuk... Mijn hond vindt dat niet leuk...' Ik vind dingen ook wel eens niet leuk en hoe los ik dit op? Suck it up en doe het gewoon! De fokker van mijn honden zei bij de aankoop: 'I don't have the patience anymore to take 5 or 6 hours for grooming. The dog has to listen to me.' En daar heb ik me altijd aan gehouden. Ze staan op de trimtafel en ze zitten vast. Verplaatsen ze op de trimtafel waardoor ze er bijna vanaf donderen? Tja... dat is dan hun probleem. Dat gebeurd ze 1 keer en dan blijven ze wel staan. Ik ga dit gedrag niet stimuleren door een extra knuffel of extra lief te praten. Geen tijd voor!  
 
Producten waar ik goede ervaring mee heb en mijn Maltezer kennis ook omdat ik zijn hond heb gewassen:
Double K Ultimate (shampoo)
Double K The Solution (conditioner)
Chris Christensen Spectrum 10 shampoo
Chris Christensen Spectrum 10 conditioner
All Systems - get it straight (product voor na het wassen om tijdens het föhnen te gebruiken om de vacht glad, zacht en stijl te krijgen en niet statisch)
 
Celine, je hebt ook duidelijk geprobeerd uit te leggen hoe onze vachtverzorging in elkaar zit en ik hoop dat de Topic Starter en andere lezers er iets aan hebben. Voor onze rassen werkt deze methode namelijk al heel erg lang voor fokkers, showhonden, handlers en particulieren die genieten van een showvacht: nationaal en internationaal   "

 ik sluit me hier volledig bij aan (en ik heb dan nog wel (langharige) herders!)

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  volledig mee eens!
vandaag nog zo een hondje gehad linker oor helemaal vettig van de zalf....
dat krijg je er met de hondenshampoo 's niet uit.
 
  "

 Ik heb een blokje van die oude  niet-geparfumeerde Sunlight zeep, waar ik alleen die plaats goed mee inzeep: die ontvet prima. Daarna gewoon nawassen met de hondenshampoo. 

sandta (Gast)

hallo

ik heb een maltezer van 10 jaar.hij laat wel drogen maar kammen vindt hij ook ni tof.best is beetje  bij beetje laten wennen.bij betrekken  in buurt van droger.borstel in zijn mandje leggen......

honden page profiel CelineCeline

" hallo
ik heb een maltezer van 10 jaar.hij laat wel drogen maar kammen vindt hij ook ni tof.best is beetje  bij beetje laten wennen.bij betrekken  in buurt van droger.borstel in zijn mandje leggen...... "

 Mijn pup had gisteravond een borstel gevonden die ik was vergeten op te ruimen,en ik vond hem dus in haar mandje en helemaal kapotgebeten.Dus in mandje leggen...'k zou het niet doen,haha.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  
Ik weet geen verdere tips. "

 Was niet op jou bedoelt janno

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: wagenziek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^