benchtraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Aangezien Bacchus dus gisteren over het hekje sprong in de eetkamer (dit zou zijn plekje voor overdag alleen thuis zou worden) moet hij dus maar in de bench als ik weg moet. S'nachts doet hij het keurig een blafje als hij er net in ligt en verder is hij stil. Maar tja overdag gaat hij nooit zomaar uit zich zelf in liggen.

Ik heb nu iets op de stoel gezet zodat hij daar niet kan gaat zitten (hij is daar al langs geklommen), zijn kussen en mand weggehaald.  Vanochtend zijn eten in de bench gegeven en ik leg iedere keer zijn kluif en speeltjes erin en hij sleept hem er ieder keer weer net zo snel uit.

Normaal slaapt hij in de ochtend maar nu loopt hij maar rond te darren, zit me de hele tijd aan te kijken, beetje te mopperen en te blaffen.

Ben benieuwd wie de langste adem zal hebben......ik wordt er aardig onrustig van 

odette

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Het is verstandig om elke keer snoepjes in de bench te verstoppen wanneer de hond niet kijkt/ buiten is. Uiteindelijk gaat de hond zelf op zoek in de bench of er weer wat ligt. De bench is dan een plek waar 'magisch' lekkers is te vinden. Dit heeft ons heel goed geholpen..

 

Dwing je hond niet de bench in te gaan en sluit hem ook niet meteen op. Hoe rustiger je hem dit door laat maken hoe beter.

 

Ik zou wel een mand terugleggen, de bench is een 'extra' plekje. Zeker nu hij de bench nog niet zo leuk vindt. Als hij te gestresst is, wordt de bench nooit leuk.

 

Sterkte!

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ja mand terug zat ik ook al aan te denken, ga ik maar even doen zo.

Jeetje dat zo een boef van 5.5 maand  de boel zo kan ontregelen........

 

Zet de mand net terug en hij springt er gelijk in  even flink graven en hij slaapt.

 

Las over benchtraining van Martin Gaus trouwens wel alle andere slaapplekken weghalen. In het zelfde stukje staat ook dat het met 1 a 2 weken geleerd kan zijn....... Nouja morgen weer een dag.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Dat begrijp ik heel goed, dat alle slaapplekken weg zouden moeten. Maar ik persoonlijk vind dat heel gedwongen. Ik heb liever dat een hond een plekje heeft en relax is, dan dat je hem 'dwingt' op een plek te slapen die nog niet veilig is.

 

Begin wel met snoepjes in de bench stoppen. En dit elke keer blijven doen. Hij gaat vanzelf in de bench kijken of er nog meer ligt. Eerst leg je ze duidelijk in het zicht, daarna begin je ook een beetje onder het dekentje/ kussentje te stoppen. Hij moet dan ook zijn neus gebruiken en dat kan rustgevend werken. Doe dit pas als hij zelf de bench begint te onderzoeken op lekkers.

 

Ze kunnen je inderdaad het bloed onder de nagels vandaan halen, maar dat maakt het wel weer leuk.. Achteraf.

 

Blijf zelf ook rustig. Als de hond de bench in moet neem dan zelf ook de tijd en laat de hond zelf gaan, dus niet 2 minuten voordat je echt weg moet. Je kunt hem er ook inlokken met wat lekkers. Doe niet meteen de bench dicht en oefen dit ook als je niet weg hoeft. Dan betekent de bench ingaan ook niet meteen opsluiten. En raak niet gefrustreerd! Je hond geeft hierin het tempo wel aan en ik denk dat het zo geleerd is.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hier staat ook een mand en een bench hoor.

Wij zijn ook begonnen met van alles in de bench te leggen.

Eten krijgt Jazz er ook in anders vreet Prisca dat ook nog op.

Wel met de deur open.

En tuurlijk heb jij de langste adem 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Is dat hekje ook door een (schuif)deur te vervangen? 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Sunny ligt op de bank of op een kussen op de grond maar ook in haar bench.

Volgende forumvraag: blaf moment
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^