neurotisch snuffelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

kyoshi (Gast)

hebben 4 honden 3 border collie 2 mannekes en een wijfke en we leren ze spreken of kunstes en de oudste reu begint dan als een neuroot door het huis te rennen en te snuffelen hoe kan dit??? 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dat kan aan een paar dingen liggen:

-Je overvraagt een toch al snel neurotisch wordende hond.

-Het is een border collie(bij onder of overprikkeling wordt de hond neurotisch)

-Te druk in huis,met meerdere honden.

 

Hoeveel en vaak doen jullie kunstjes oefenen?Welke manier van doen hanteer je hierbij,werk je met beloningen?Weet je wanneer je moet stoppen met oefenen?(een Border collie lijkt een oneindig energie level te hebben...maar wanneer ze zwaar neurotisch blijven rond snuffelen door het huis en daar niet mee kunnen stoppen....dan ben je voorbij het doodmoe zijn,meer rust in het koppie kweken is dan gewenst)

 

Wat ik zou proberen is:

-rust terug in de hond

-geen jaag/ren/aport spelletjes(even helemaal niks met snelheid)

-1 uur wakker =2 uur laten rusten ...2 uur wakker=4 uur rusten.

-laat je hond denkwerk doen,laat hem snuffelen(gericht hè..niet zoals het nu gaat)google op denkwerk voor de hond en je vindt van alles.

-Ga 1 op 1 met hem op pad,loop met hem aan de lijn,werk samen,laat hem onderweg lekker zoeken naar wat lekkers in het gras(hele kleine stukjes koek)

-Niks met straf of boosheid(weet niet of jullie hard en streng zijn, dat geeft een hond veel stress (waarmee stress hormonen vrijkomen die dagen nodig hebben om weer af te breken in het bloed)en daar krijg je ook neurotisch gedrag van)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Op die manier snuffelen aan de grond is ook een kalmerend signaal,en als ik daar dan de context (op het moment van 'leren spreken'en kunstjes doen) bij plaats,dan kom ik ook weer bij het overvragen van de hond.En/of jullie komen te dreigend over,waardoor een hond jullie in zijn taal probeert te kalmeren,door aan de grond te gaan snuffelen,het is hem duidelijk allemaal wat te veel!

 

Nog een google-tip: Kalmerende Signalen.

Gerard (Gast)

Het zou "overspronggedrag" kunnen zijn. Veel dieren gaan iets anders doen - op een overactieve manier - als het ene, verwachte, of gewenste, niet mag, te veel gevraagd is, of te gevaarlijk. Hevig geeuwen bijvoorbeeld als er koekjes op tafel staan, waarvan de hond is geleerd dat hij daar absoluut niet aan mag komen (terwijl hij dat natuurlijk oh zo graag zou willen).

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^