Herkenbaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

blob:https%3A//www.youtube.com/51a219fe-25da-44f4-8a37-9c5e6332eb73

Moest hij hier al vaak geplaatst zijn, laat maar weten dan doe ik hem wel weg ;-)

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Ik weet niet wat je hier mee wilt zeggen? Heb m nog niet eerder gezien, maar ik zit hier nog niet zo lang.

 

Ik zou t zo nooit doen, de honden  hebben geen idee wat er aan de hand is, reageren alleen op de emotie van t baasje nu. Ik vind t naar om te zien zelfs.

 

 

honden page profiel M-JM-Jbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van M-J

ik heb het nog niet meegemaakt zo, maar je ziet duidelijk wie de schuldige is. Ik denk dat de schuldige wel weet waarover het gaat, emotie van het baasje was bij beiden hetzelfde. Vond het eigenlijk wel beetje lachwekkend :-)

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Als onze Max iets heeft gepakt of gegeten dat niet mag en ik kijk naar hem en zeg: Max? Dan heeft hij zo een herkenbare blik in zijn ogen omdat hij weet dat hij 'schuldig' is. De optrekken van de lip doet Max niet ;-) Ik straf hem ook niet. Vond het ook best grappig, mijn vriendin herkent deze blik ook heel erg bij haar 2 honden O-)

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Dat zielige muziekje moet weg, want dat maakt het meer zielig dan leuk!

Ik kijk wel vaker dit soort filmpjes, de dader is er gelijk uit te pikken! .

Lig vaak in een deuk hier .

 

 

Ohja, heel erg herkenbaar hier. Ik merk gelijk als er iets weg/op is, en als ik Bella dan alleen maar aankijk heeft ze direct een ''onschuldige'' blik.....

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Redelijk herkenbaar. Sascha is zo'n "schuldbewuste" hond. Zelfs als je haar op heterdaad betrapt, probeert ze nog onschuldig te kijken.. 

Odi zit er niet zo mee, of hij het nu gedaan heeft of niet. Hij ziet het probleem van een boos vrouwtje niet.

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Ja, ik herken het zeker. Ik wordt soms ineens héél overdreven begroet (echt slijmen), dan weet ik al dat er iets is.

En wanneer ik het ontdek, dan geeft Snuit ook zo'n reactie. Ik zeg dan eventjes: Snuit, dat mag niet hè? 

En dan is het klaar, Snuit weet dat het niet mag, en ik heb mijn punt gemaakt.

 

Die tweede hond vind ik echt zielig. Sorry, maar dat vind ik echt niet kunnen. Hoe duidelijk moet die hond aangeven dat hij zich in een hoekje voelt gedreven. Hij maakt zich zo klein als hij kan, knijpt zijn ogen dicht om oogcontact zowiezo te vermijden, maar de baas blijft maar "grappig" doorgaan... en dan grommen... ja, vind je het gek?

Sorry, dat vind ik echt te veel...

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Zonder muziekje vond ik het begin wel grappig, dat tikkende staartje van die (dikke) Labrador bij de deur. Maar eigenlijk vond ik 'm steeds zieliger worden, dat beest werd gewoon een schuldgevoel aangepraat.

En dan ook nog voor straf naar de kennel, terwijl het niet was gebeurd als de baas het zakje niet had laten liggen.

 

Mellow heeft dat dus nooit gedaan, Pukje wel...

 

 

Volgens mij heeft Max (vorige hond van mijn ouders) ook eens zoiets gedaan. Verjaardag, bord met kaas en worst op tafel en mijn ouders die even met de laatste visite mee naar buiten lopen.

O, o, ó, wat was Max blij toen ze terugkwamen! En wat was het bord leeg 

 

Fleur heeft een keer lekker broodbeleg tussen mijn vader zijn broodje vandaan gejat. Hij had 2 witte bolletjes met rosbief ofzo voor zichzelf gemaakt, loopt naar de keuken voor melk, komt terug, gaat zitten, pakt brood: leeg. Had ze keurig het beleg tussen het bolletje vandaan getrokken 

honden page profiel Jacko1Jacko1 3 doggies

honden foto van Jacko1

Honden kunnen zich niet schuldig voelen. Dat is een menselijke eigenschap. Dat hij of zij "schuldig" kijkt, is wat de baas of kijker er in wil zien. De blik en gedrag van de toegesproken hond is onzeker, zelfs bang. Ik zie dit als geestelijke mishandeling want de hond begrijpt er niets van.

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

" Honden kunnen zich niet schuldig voelen. Dat is een menselijke eigenschap. Dat hij of zij "schuldig" kijkt, is wat de baas of kijker er in wil zien. De blik en gedrag van de toegesproken hond is onzeker, zelfs bang. Ik zie dit als geestelijke mishandeling want de hond begrijpt er niets van. "

 Dat bedoel ik.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

leg een nep drol neer, en kom eens binnen vallen en kijk eens naar je hond..... de hond kijkt naar je en als tie jouw blikken ziet, dan kruipt de hond in zijnhaar schulp, terwijl het een nepdrol is. mijn vorige hond had nimmer een schuldige blik in haar ogen als ik haar ergens op betrapte. had bezoek van veel mensen, die bij mij wat in huis deden, ik had een grote schaal broodjes met beleg neer gezet, en de schaal die was niet meer vol, dacht huh ? de mannen kwamen nog niet op de schaal af. ging naar buiten en daar lag mijn Femme ook een newfoundlander, een broodje tussen haar poten lekker op te peuzelen, en keek me verheerlijkt aan alsof ze wilde zeggen, Willemijn wat een heerlijke broodjes . was even verbaasd, en dacht wat gaat ze doen als het broodje op is ? juist..... ze ging naar binnen en ging op de schaal af, ik stond erbij en ik keek er naar. hahahaha een hond die nimmer wat pikte echt niet, en de broodjes op at alsof ik ze voor haar had neergezet, heb er om gelachen en de schaal weg gezet, maar geen schuldige blikken op het betrappen hoor. hahahaha

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

" leg een nep drol neer, en kom eens binnen vallen en kijk eens naar je hond..... de hond kijkt naar je en als tie jouw blikken ziet, dan kruipt de hond in zijnhaar schulp, terwijl het een nepdrol is. "

 Mijn vorige hond Bouncer had dus een hernia en liet alles lopen.

Bella was de vrolijkheid zelve altijd als de poep niet van haar was, zelfs met vragen ''Bella dat is niet van jou he?'' Niet dat ze in huis poept hoor, maar als ze iets heeft gedaan is ze toch anders.

 

Dusja, ik ben wel mening dat ze schuldgevoel kennen, maar ik ben ook een koppig mens en geloof in veel meer .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry dat het zo aan elkaar geschreven is, geen spaties er tussen, raar maar waar. :-D

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik wou geen discussie ontketenen maar ik heb in ieder geval bijgeleerd dat een hond dus geen schuldgevoelens kent. Dus als Max 'schuldig' kijkt, doet hij alleen zo omdat ik hem dat gevoel geef door mijn uitstraling... O-) Dus vanaf nu niet meer zeggen: Max? Is dat van jouw? O-)
De straf van die hond om naar de kennel te gaan vind ik trouwens ook ongepast. Ik ben van mening dat een hond zijn bench/ kennel als een leuke, vertrouwde plek moet zien.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Haha ik moet toch wel lachen, je ziet wie de schuldige is!

 

En dan mag een hond misschien geen 'schuldgevoel' kennen, dan heb ik zeker zeer bijzondere hondjes? hihi 
Zodra ik thuis kom en er is iets gedaan wat niet mocht (bijvoorbeeld snoep gepikt of de prullenbak leeg gehaald), zitten ze toch echt precies hetzelfde! En dat heeft niks met mijn emoties te maken, want ik heb nog geen idee van iets als ik binnen komt; mijn houding is gewoon neutraal. 

Sterker nog; ook als Tibbe iets doet, voelt Sam zich schuldig! Hij geeft aan 'dat er iets is gebeurt wat niet mag' en dan zit Tibbe exact hetzelfde als Denver in het filmpje. 
En soms is het Sam die iets heeft gedaan, dan is Tibbe totaal relaxed "ik heb het niet gedaan hoor baasje, moet je bij hem wezen". 

honden page profiel RenéeRenée 3 doggies

honden foto van Renée

Ik weet niet of ik wel geloof dat honden geen schuldgevoel kennen.
Zo kan ik aan Cayenne zien wanneer er iets gebeurd is
als ze me niet al te enthousiast begroet weet ik al o God

en dan ga ik kijken en dan is bv de post verscheurd
en schoolboek aan gevreten
de nieuwe dure merkschoen van je vader vol gaatjes
al zie ik dat niet bij binnen komst

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik vind het wel een beetje herkenbaar. Onze vorige hond had een periode dat ze werkelijk álles pakte. Dan kwam je beneden en kwam de hond niet blij naar je toe maar met zn kop omlaag, en dan er bijvoorbeeld een bloempot in haar mand of een zak borrelnootjes uit de prullenbak. Ze heeft er nooit straf voor gekregen en het ging na een tijdje over. Ik kon er altijd wel om lachen 

honden page profiel Nikki Nikki 3 doggies

honden foto van Nikki

Hihi gelukkig nog niet heel herkenbaar, daar zijn onze katten meer van. Laatst had een van onze katten een zakje hondenkoekjes van de tafel gepikt en deze aan Gaia gegeven, dus daar heeft ze zeker gebruik van gemaakt (en de kat ongetwijfeld ook hihi).. Ik moest eigenlijk erg lachen dat ik thuis kwam, heb alles netjes opgeruimd en de kat en Gaia zeker niet gestraft. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^