Senna ruim een jaar!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ArisAris

honden foto van Aris

Hallo allemaal!

 

Wij zijn zo trots op Senna dat we toch even een status update geven. (en iedereen houdt van foto's!)

Vorig jaar besloten wij na lang zoeken een kruising Mechelaar in huis te nemen. Na een hoop kritieken van mensen om ons heen (doe nou niet een mechelaar, die kunnen jullie niet aan. Begin nou met een makkelijk ras!) hebben we het toch gedaan. Na herhaaldelijk bezoek bij het nestje zijn we thuisgekomen met een 8 weken oude Senna

 

Senna was klein, lief en alles wat een pup hoort te zijn! Iedereen (ook de mensen met kritiek) was weg van haar en eigenlijk is dit nog steeds zo.

 

We hebben wat gerommel gehad met de hondenschool, die wilde geen mechelaar in de groep hebben en dus zijn we overgestapt en krijgen nu de begeleiding die we nodig hebben.

 

Het opgroeien ging goed en zonder echte problemen (ze bleef wat onzindelijk tot 4 maanden maar ach, dat hoort er bij). Ik was in die tijd werkeloos en heb een halfjaar de tijd gehad om haar te socialiseren en de alleen training te geven.

Tot op de dag van vandaag is ze geweldig met andere honden maar kan ze ook volledig negeren als ik iets interessants vast heb. Ze is super slim: alle denk spelletjes heeft ze vrij snel door en zelfs gehoorzaamheidscursus is na een half uur niet meer interessant en dan gaat ze lekker rotzooien (we denken er aan om een andere hondenschool te gaan doen die een minder grote groep heeft zodat we tussen de oefeningen door  niet zo lang hoeven te wachten) De oefeningen heeft ze met een paar keer compleet door. Na een paar dagen snapt ze zelfs welke oefening bij welk commando hoort.

 

Het enige probleem dat we tegenkomen is haar obsessie voor stokken. Als ze er een ziet, laat ze hem niet meer los en als iemand hem vast heeft, moet ze hem pakken (zelfs op 2 meter in de lucht). Je snapt het al, ook kleine kinderen pakken stokken vast en gaan er zo leuk mee zwaaien... Met alle gevolgen van dien.  Hier zijn we druk mee bezig (tips??)

Verder kan ze super met kinderen van alle leeftijden omgaan en is meestal heel voorzichtig, haar enthousiasme bij kinderen beperkt zich meestal tot handen likken. Zelfs kunnen kinderen haar botje of speeltje afpakken. (nichtje van 2 pakte haar botje en Senna stond eigenlijk alleen verbaast te kijken)

Nog een paar foto's!

 

Met de (nu overleden) hond van mijn vader.

 

Slapen bij de baas.

 

Lekker hollen.

 

Met andere honden en stokken gaat het altijd goed!

 

Lekker op het strand.

 

Misschien wel duidelijk maar we zijn waanzinnig gek op Senna. En dat wilde ik even kwijt!

 

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Wat een prachtige hond is Senna! Wat een leuke foto's en die pup foto! *smelt* Wat vervelend zeg dat de hondenschool geen mechelaar wilde. Goed dat jullie een andere gevonden hebben. Bij mijn cursus waren er ook iets teveel pups in de groep naar mijn zin. Hierdoor liep het altijd heel erg uit, maar de trainster deed wel altijd haar best om iedereen genoeg aandacht te geven.

 

Wb de stokken. Ik denk dat je misschien goed de los kan trainen? Als ze die goed onder de knie heeft, zal ze misschien minder happen naar een stok die iemand vasthoudt? Ik weet het niet zeker hoor, en anders kan je het misschien bij de cursus voorleggen? Die weten vast wel een oplossing!

 

Kijk wel toch maar uit met kinderen en speeltjes van de hond, hoor! Het is toch altijd verstandig om speeltjes en botjes op te bergen als er kleintjes rond lopen.

honden page profiel ArisAris

honden foto van Aris

We halen inderdaad nu alle speeltje en botjes weg! Het los commando beheerst ze met speeltje, botjes en balletjes heel goed. Alleen stokken niet. Compleet gefixeerd op een stok. Zelfs met eten is het niet zo erg.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Gefeliciteerd met knappe senna !! 

honden page profiel ArisAris

honden foto van Aris

"

Gefeliciteerd met knappe senna !! 

"


Dankje!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mechelaars zijn heel slimme honden. De jouwe is ook mooi met haar zwarte snuit. 

Normaal vind ik duitse herders mooier juist omdat die meer zwart hebben. Senna  echter, vind ik ook mooi  

 

Met dat bezeten zijn van  stokken moet je toch oppassen . Een vriend van ons wierp een kleine stok weg, hond er als gek achteraan .Stok stuitert op het laatst en steekt gewoon dwars in de muil vd hond. Drama, bloed, gejank. Is direct moeten genaaid worden . Daar moet ik nu altijd aan denken als ik honden met kleine stokken zie spelen  . 

 

Veel plezier nog met je mooie dame 

honden page profiel ArisAris

honden foto van Aris

Precies. Ik vind het alleen ook zo jammer haar de stokken te ontzeggen. Dit is trouwens lastig omdat ze er altijd wel een vind.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Gefeliciteerd met Senna! :-)

Ik had trouwens nooit door dat ze een kruising Mechelaar was...tot ik haar Zondag zag ;-) dacht altijd dat ze gewoon een echte Herder was!
Wat haar trouwens niet minder mooi maakt omdat ze een kruising is hoor! ;-) ik vind haar prachtig

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wauwie!  

Mooi hondje hoor! 

Volgende forumvraag: Eindelijk!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^