Hondenkleertjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel melaniemelanie

honden foto van melanie

Hallo allemaal,

 

ik ik heb een vraagje ,

ik ik heb een chihuahua pupje. Zodra de meeste mensen dit ras horen denken ze meteen aan een mode accessoire. Nou ben ik zelf niet een persoon om mijn chihuahua de hele dag allemaal kleertjes aan te trekken maar nu wil ik toch graag jullie hulp. Is het in de winter nodig om toch voor een jasje of truitje te kijken of moet een hond er tegen kunnen? 

honden page profiel M-JM-Jbijna goedgekeurde fokker

honden foto van M-J

Als het heel erg koud is, kan het zeker geen kwaad denk ik.
Mijn Thais, die een heel korte vacht hebben krijgen een jas aan als het vriest, hoofdzakelijk om hun buik te beschermen tegen bevriezen, want daar hebben ze helemaal geen haar

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Klein hondje, dicht bij de grond, zal het wel wat sneller koud hebben dan een grote hond.

Maar of het écht nodig is kun je pas zeggen als het echt winter is (of wat meer herfst dan nu )

De een heeft het wel nodig, de ander niet.

 

Ik zie hier in de wijk zelfs een Stafford (denk ik, in ieder geval zo'n type hond) met een jasje lopen als het echt koud is (nu nog niet dus). Vind het wel grappig, zo'n stoere hond met jasje 

 

Als je hondje het echt koud heeft merk je dat wel aan hem/haar en heb je snel iets gekocht. Jasjes voor Chihuahua's kun je gewoon bij de dierenwinkel kopen, dus als het echt moet kun je er binnen een half uur een hebben.

honden page profiel geengeen

honden foto van geen

als ik merk dat mijn chi het echt koud heeft krijgt hij idd een gewoon jasje aan

geen poespas aan mode maar gewoon wat nut heeft

zoals M-J zegt ze lopen laag bij de grond en kan heel koud zijn voor ze

maar zou het niet te snel aan doen echt pas als het koud is

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Hier draagt Cosmic een trui/jas wanneer ze het koud heeft, Wispa niet, want die heeft het nooit koud. Of laat dan in ieder geval niet merken.

Hondenkleding moet functioneel zijn, maar als ze tóch een trui aan wil.. dan mag dat van mij best een trui zijn die ik dan ook nog leuk vind om te zien :-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Merk je vanzelf als je hondje het erg koud heeft, in dat geval is een functionele jas een goed idee (waterafstotend bijvoorbeeld, stof word nat en dus word je hondje alleen maar kouder).

honden page profiel Babette en hondje BalouBabette en hondje Balou

honden foto van Babette en hondje Balou

Hallo Melanie !

 

Zelf heb ik ook een chihuahua pupje van 16 weken oud ! Hij lijkt sprekend op die van jou ! dezelfde kleuren !

Ik heb vorig weekend een jasje aangeschaft voor in de winter, dat tegen de regen kan. De dierenarts zei dat dit het beste was omdat het chihuahua ras zeer gekend is tegen de gevoeligheid van de kou !

Dus ik raad je het zeker aan ! Ik zou ook niet willen dat mijn pupje ziek wordt of verkouden wordt.

 

Groetjes Babette xx

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Ik heb hier een chihuahua kruising en die krijgt zeker een jasje aan in de winter, maar die van mij heeft ook ondergewicht.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

hier ook twee chi's die bij vorst een trui of jas aan krijgen. Als het erg koud is, ook niet

te lang stil blijven staan, lekker blijven lopen.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Overigens als iemand mij een jasje kan aanraden waar plek is voor het ringetje van een tuigje, dan hou ik me aanbevolen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb op Mellow haar eerste jas met een streep typex 'afgetekend' waar het gat moest komen.

Naar zo'n Turkse/Marokkaanse kleermaker gegaan, die er een gat in heeft gemaakt en dat heel stevig heeft afgewerkt. Was 5 euro.

 

Of iemand met een naaimachine er een knoopsgat in laten maken (kun je vaak instellen, hoe groot dat moet zijn). 

 

Negen van de tien keer zit er alleen een gaatje in een eventueel kraagje, voor de halsband. Maar weinig jasjes die een gat voor een tuig hebben. En als het er al in zit is het maar de vraag of het op de juiste plaats zit (zoveel verschillende tuigjes).

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

" Overigens als iemand mij een jasje kan aanraden waar plek is voor het ringetje van een tuigje, dan hou ik me aanbevolen. "

 zijn er vaak niet, ik maakte zelf met de hand een klein 'sneetje' en werkte dat mooi weg maar het ringetje van het tuigje paste er dan perfect doorheen

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Jenny ik had hetzelfde probleemmet Lance zijn jaskes, ineens veel te dik voor zijn tuigje. Hij stond daar dan stokstijf stil, alles wringde onder zijn pootjes, te dik.....

 

ik doe nu eerst zijn tuigje aan, dan pas zijn jaske erover. Ik heb terhoogte van het ringetje een knoopsgaatje gemaakt, en ik haal het ringetje er gewoon doorheen om vast temaken aan de leiband. 

 

Nu zit het jasje mooier, en is hij toch aan de les. 

 

Sommige jasjes hebben al zo een gleufje, je moet maar eens zoeken. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Haha Caitlin wist het ook ! Onze reacties hebben mekaar gekruist.

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Ik heb voor mijn Jack Russell DJ toevallig van de week een dekentje besteld. Ik rij ook paard, dus ik heb er voor gekozen een paardendeken model te bestellen. Ik wil deze bij hem op doen als het van de winter een stuk kouder word en hij bijvoorbeeld mee naar stal gaat.

Ik zou gewoon kijken hoe je hondje reageerd op de kou. En je kan het zelf natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt wat betreft kleding :p

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Ik zou eerst wachten hoe de hond reageert op de kou.

En of de hond een goede wintervacht aanmaakt.

Als ze het echt koud hebben een jasje aan.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Goede reactie Janno, want al is het soms echt droog vriesweer , infeite heeft Lance nooit kou. Beeft die nooit. 

Ik denk eerder de combinatie sneeuw en ijskoud, dan moeten ze wél jaske aan. 

 

Door de lange haren krijgt hij soms van die echte moonboots met klonters, dan kunnen de pootjes wel ijskoud worden. Maar schoentjes zie ik niet zitten , nog niet. 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Jamie hoeft het niet, ze heeft het wel koud maar loopt liever wat korter en wat harder dan dat ze een jasje aan moet. Bij Teun ben ik het eigenlijk ook niet van plan.

Als het nodig is is het nodig maar ik denk dat het meestal helemaal niet nodig is. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik heb een mini yorkshire terrier gehad. Was echt m'n alles, helaas is hij maar 8 maanden geworden. 

 

Ik zat toen nog bij een dierenkliniek met verschillende dierenartsen. Omdat hij zo klein was, had een van de dierenartsen gezegd hem een jasje aan te doen bij koud weer. 

 

Toen ik later met de hond kwam (met jas aan) bij een andere dierenarts van dezelfde kliniek werd ik uitgelachen. "Belachelijk! Dat is helemaal niet nodig, het is en blijft een hond, z'n lichaam regelt dat zelf wel!". 

 

Ik voelde me een beetje suf.. was het dan echt niet nodig? Dus toch maar de jas uit gedaan, trok me toch we erg aan wat erover was gezegd door de dierenarts. 
Het was al wat kouder en de hond ging lekker mee naar buiten. Tot hij op een middag diarree kreeg. Hij werd ook erg suf en het zat ons niet lekker. We zijn 's avonds met hem naar de dierenarts gegaan. Daar had ik weer de dierenarts die eerder had gezegd wél een jas te gebruiken. "Hoe haal je het in je hoofd? Ik had toch gezegd dat zo'n beestje een jas aan moet, nu is hij ziek, hij heeft kou gevat en heeft diarree." Ik voelde me natuurlijk vreselijk schuldig. 
Het ging zo slecht met hem, dat hij daar moest blijven. Het was tenslotte amper wat, zo klein was hij; één keer diarree en bijna het hele hondje was leeg. 
De dierenarts was ook heel onaardig. Volgens hem was het mijn eigen schuld dat hij ziek was, hij had het druk genoeg, dus geen tijd voor dit soort dingen. De hond heeft hij van de tafel gehaald en in een hok gedaan elders in het gebouw. Ik heb geen eens gedag mogen zeggen. De dierenarts heeft ook niks meer gezegd en is weg gelopen. 


Die avond om 12 uur belde hij, dat was de eerste keer dat ik weer wat hoorde. M'n kereltje van 8 maanden was overleden. Hij had hem gevonden in z'n ontlasting en spuug. 

 

Sindsdien laat ik mij nooít meer zeggen dat mijn hond geen jas aan hoeft. Ik neem geen enkel risico meer. Ik mis hem nog steeds en als ik het terug kon draaien... of het echt lag aan dat ik hem wel of geen jas had aan gedaan, ik weet het niet. Maar het risico neem ik niet. 

 

Ook m'n honden van 11 en 13 kg krijgen van mij met koud weer een jas aan. Vooral die van 10 heeft het snel koud en heeft moeite zichzelf warm te krijgen. Dus heerlijk een jas aan. En al die mensen die onderweg erover 'klagen' of hun mening weer klaar hebben, laat ik lekker kletsen. Ik laat me daarin nooit meer ompraten!!

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Hoi Melanie,

 

ik zou even kijken naar je eigen hond en wat zijn behoefte is.

Een chihuahua is wel een klein hondje, dus bij bv sneeuw oid is dat buikje wel heel koud en nat. Ik zou persoonlijk dan wel voor een jasje kijken, of korte wandelingetjes maken. Maar heb je een hond die dus graag veel en lang buiten wandelt, dan zou ik hem dus wel warm 'aankleden'.

Volgende forumvraag: wachtwoord vergeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^