Gebroken poot

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kelly (Gast)

Hallo allemaal   10 september heeft mijn puppy zijn pootje gebroken. Deze is dan gespalkt geweest bij de dierenarts. De dierenarts heeft de spalk er afgelaten sinds 9 oktober. Maar nu steunt hij nog niet goed op zijn pootje en staat zijn pootje nog steeds raar vind ik zelf. Je voelt het ook dat het niet oké is maar dit komt omdat het een beetje scheef aaneengegroeid is. Volgens de dierenarts is dat normaal dat hij er niet op steunt, en hij garandeert mij dat dit niet voor altijd blijft. Hij zegt ook dat na een lange tijd alles wel  normaal komt, maar ik kan hem niet geloven. Is dit volgens jullie normaal? Ik maak me echt zorgen en de gedachte dat hij misschien altijd zo blijft lopen doet me echt verdriet. Hij is nog maar 6 maanden.     Help me alstublieft... 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Kun je misschien naar een andere dierenarts in de buurt gaan voor een second opinion? Het lijkt mij namelijk niet normaal... 

 

Heel veel beterschap voor jouw pup!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hm ik ben ook een beetje versteld van zo een antwoord van de DA.

bovendien als het pootje echt scheef aneengegroeid is gaat dit later vroeg artrose geven.

als het inderdaad scheef staat, én pijn doet, dan zou ik je aanraden van vlug naar een andere DA te gaan. 

 

Denk dat ze het zo rap,mogelijk terug in een goeie stand moeten zetten......

 

maar ik ben geen DA , ik ga alleen voort op jouw verklaringen. 

 

Beterschap hoor. 

 

Hou je ons op de hoogte van t verloop ? 

Kelly (Gast)

Pijn heeft hij niet, behalve dat ik hem soms in de tuin heel even een piep hoor maken terwijl ik binnen zit. Dan zal hij waarschijnlijk een verkeerde beweging gemaakt hebben. Maar ik vind dat toch niet normaal. Ik zal misschien inderdaad best eens naar een andere dierenarts gaan of op z'n minst eens bellen. Ik weet niet van waar jullie zijn, maar ik ga naar dierenkliniek De Ark in Ramsel en mensen uit de omgeving raden deze kliniek echt aan, daarom dat ik daar naar toe ben geweest. Maar mijn pupje kon vrij goed overweg met de spalk en heeft zijn poot daardoor misschien overbelast en is het daarom scheef aaneengegroeid. Maar denken jullie dat het nu, ruim een maand later na de breuk, nog goed zou kunnen komen met een andere oplossing? Oke ik weet dat jullie geen dierenartsen zijn maar misschien dat iemand ervaring heeft met een gebroken poot. :( Ik hou jullie zeker op de hoogte 

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Een hond laar niet snel pijn zien naar hij heeft het misschien wel. Is het anders niet mogelijk om bij de dierenarts waar je nu zit,een andere dierenarts (van dezelfde praktijk) een afspraak te maken? Wie weet heeft die er al een andere kijk op. Ik zou er niet te lang mee blijven lopen hoor

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als het nu en dan een pijntje geeft , dat zal wel normaal zijn. Heb ik ook nog altijd na breuk voet. Zoiets heeft tijd nodig. 

Maar als het pootje scheef staat.....neen. 

Dat komt wel terug goed maar daar moet echt naar gekeken worden en misschien gecorrigeerd ? 

Sterkte en niet te lang wachten hoor. 

Kelly (Gast)

Ik moet volgende week sowieso naar de dierenarts want hij is ook gecastreerd geweest en zijn draadjes moeten er dan af. En ik zal dan nog eens met mijn huidige dierenarts praten erover. Dus misschien afwachten tot dan? Of is dat nog te lang denken jullie?

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

waar zat de breuk?

 

4 weken een spalk is in de meeste gevallen veel te kort. hangt af van de locatie van de breuk maar als je hond er nu niet op staat en de poot staat scheef, kan dat betekenen dat de breuk niet is geheeld, of niet volledig is geheeld, of dat er een non-union heeft opgetreden (= complicatie waarbij de breuk permanent verkeerd is geheeld)

 

kun je een foto plaatsen?

 

 

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Ik zelf vond 4 weken ook te kort. Maar ja als de dierenarts vond dat het in orde was en dat het zo wel vanzelf in orde ging komen, dan zou dit normaal toch moeten kloppen? Ik wil een foto tonen, maar het lukt niet zo goed om er een toe te voegen. 

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Ik hoop in ieder geval dat het geen non-union is dan. Maar eerlijk gezegd vrees ik daar echt voor en als dit zo is, ga ik echt veel verdriet hebben want hij is nog zo jong. Pfff mijn arme Kito'tje. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

foto toevoegen is niet zo moeilijk. je kunt 'm copy/pasten maar ook invoegen via de balk die je ziet als je reageert

 

als het goed is zijn er ook rontgenfoto's gemaakt? kun je die ook invoegen  ?

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Ja was het via die balk aan het doen maar als je daar dan op klikt komt er enkel 'Foto bibliotheek'. En dan kan ik nergens anders op klikken behalve op een kruisje om te sluiten.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

moet je 'm eerst even uploaden in je profiel 

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Oke wacht even dan he, zal eerst nog een foto trekken van de puppy zelf en hoe hij zijn poot heft. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

waarom niet naar een orthopeed ? gebroken poot ? als je niet tevreden bent met de dierenarts, dan een second opinion bij een specialist met een gebroken poot, orthopeed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja was het via die balk aan het doen maar als je daar dan op klikt komt er enkel 'Foto bibliotheek'. En dan kan ik nergens anders op klikken behalve op een kruisje om te sluiten. "

 



je moet dan even wachten, klik er maar op, even geduld en dan opeens als je op een foto klikt staat er ..foto toevoegen, daar klik je dan op en staat dan gelijk in je berichtje . dus eerst op reageren klikken, dan krijg je de balk, dan foto bibliotheek klikken, dan krijg je de fotoos van je profiel te zien, even geduld..... dan aanklikken een foto die je er bij wilt zetten, en dan staat er ..foto toevoegen, op klikken en hij staat al in je berichtje, om de foto bibliotheek dan weg te doen, kruisje aantikken, is het weg. doe maar.

honden page profiel RenéeRenée

honden foto van Renée

Toen mijn pup haar poot brak. Heeft ze pinnen in haar poot gehad.
Toen deze eruit waren heeft ze er de eerste week niet al te veel mee gedaan.
Nu is Alles weer in orde, ook haar pootje staat iet wat scheef. Maar zelf heeft ze dat niet eens Door

maar ga op je gevoel af, als jij denkt dat het niet helemaal goed zit kun je gerust naar een andere dierenarts zijn mening vragen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kelly, eerst wel via je afbeeldingen van je pc downloaden naar hier op je profiel, anders kan je geen foto toevoegen, dus eerst de fotoos in je profiel zetten.

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Oke het is gelukt :p de foto hoe hij zijn pootje heft is misschien niet zo duidelijk, maar je kan het wel zien. En de röntgenfoto is de foto hoe zijn poot eruit zag toen de dierenarts besloten had om de spalk er af te laten en vond dat het goed genoeg was. Nu ik ben wel tevreden over mijn dierenarts hoor maar ik maak me nu gewoon zo'n zorgen terwijl hij me al veel heeft gerustgesteld maar toch. En het is niet dat hij continu zijn poot heft. Er zijn ook veel momenten dat hij er op stapt, en hij kan ook snel lopen maar dat zie je dan wel hard dat er iets gebeurd is met zijn pootje. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

op zich is er niets mis met deze fractuur conservatief te behandelen (dus met immobilisatie/ in dit geval een spalk), maar nadeel is dat je er dan echt voor moet zorgen dat de breuk niet wordt belast

 

je ziet mooi op de Rx dat zich nieuw bot, callus, vormt. dat is prima. je hond zit nu in de remodelleringsfase: het bot gaat zich weer in zijn normale vorm herstellen (dit proces duurt enkele maanden)

 

na 4 weken de spalk eraf is vrij kort voor deze Fx. als je hond de breuk belast, kan het namelijk zijn dat het nieuw aangezette bot weer van zijn plaats raakt: nieuwe botaanleg is nog niet sterk en stabiel. het duurt 3 tot 6 weken voordat de callus verkalkt

 

houd je hond nog wel rust? ik zou hem zeker niet laten rennen, springen, of onverwachtse bewegingen laten maken. dat is extra belasting voor het nieuw gevormd botweefsel, en remt het herstel

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Mijn keesje heeft eens zijn ribben gebroken en liet helemaal geen pijn zien .. Dus moeilijk pijn te meten bij je hond. Ik vind 4 weken ook vrij kort.. Zou even een andere DA contacteren ... 

 

Breuk ziet er serieus uit aangezien je het nog een beetje ziet op de RX ... Toen mijn hondje zijn ribben volledig gebroken waren ( volledig af elkaar) moest hij 2 maand rusten.. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Joop man wat ben ik altijd blij dat jij niet Klaas of Piet heet......

Jouw kennis is een plus voor dit forum. 

 

Kelly deze man weet waarover hij spreekt. Luister ernaar aub. 

 

 

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Oke hartelijk bedankt Joop. Jouw berichtje stelt mij al pak geruster. Ik zal mijn hondje zeker rustig houden. Dit is moeilijk omdat we nog een hond hebben en die spelen veel samen, maar ik zal er vanaf nu voor zorgen dat ze elk apart buiten gaan. Nogmaals bedankt :-) 

PS: ik zal nog wel iets laten weten hoe het verder verloopt. En ook hoe het komende dinsdag geweest is bij de dierenarts. :-) 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

ehm, nee. Dit is NIET normaal. De mijne had ook een gebroken poot ( moest wel met schroeven en platen vastgezet worden ipv gips) maar kon er daarna prima op lopen. Mij werd ook verteld dat ze eigenlijk 6 weken lang gespalkt of gegipst moeten worden.. Ik zou naar een andere dierenarts gaan als ik jou was. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

*  Niet om je ongerust te maken, maar een vriendin van mij had een pup, nu onderhand 3, die haar poot brak. Dit is ook niet goed behandeld. De poot staat nogsteeds scheef en heeft na een lange wandeling nog steeds erge last van de poot. 

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Hallo allemaal, even melden dat sinds eergisteren mijn hondje Kito veel beter kan lopen met zijn pootje en ik zie het preces nu wel goed komen want het is echt een groot veschil tegenover toen ik dit bericht plaatste 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Super nieuws , staat het pootje nu ook recht ? Toch nog kalm houden hoor., ik zou korte bochtjes nog vermijden. Ben heel blij voor jouw Kito. En voor jou natuurlijk

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

top! toch inderdaad nog even een paar weken rustig aan doen 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Super !

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Je voelt nog wel steeds een klein uitsteeksel en hij is nog steeds een beetje gevoelig aan zijn pootje ma de dierenarts zei dat ik dat wat tijd moest geven en dat dat in orde gaat komen, maar nu hij zo goed stapt, geloof ik hem wel  maar ik ga hem inderdaad nog rustig houden, das het beste.

Volgende forumvraag: Bultjes op zijn pielie...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^