vlooien..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Vind die dingen ook verschrikkelijk duur.

Het is tegenwoordig een luxe geworden om veel dieren in huis te halen en ze toch goed te verzorgen.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" Vind die dingen ook verschrikkelijk duur.
Het is tegenwoordig een luxe geworden om veel dieren in huis te halen en ze toch goed te verzorgen. "

 Je hoeft toch ook geen dierentuin te beginnen?

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Vind die dingen ook verschrikkelijk duur.
Het is tegenwoordig een luxe geworden om veel dieren in huis te halen en ze toch goed te verzorgen. "

 

nou ja, het is een hobby

andere mensen hebben weer andere dingen als hobby

dat kost nu eenmaal geld

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

stronghold pakt eigenlijk zelf de omgeving al aan. doordat residuen van het product van de hond / kat afvallen in alle kamers waar het dier komt

 

dus bij stronghold hoef je niet te sprayen met een omgevingsspray, en het is daardoor erg veilig voor mensen met kleine kinderen, aquariums, etc.

 

staat ook in de bijsluiter, trouwens

 

Selamectine heeft een adulticide, ovicide en larvicide werking tegen vlooien. Het doorbreekt de levenscyclus van de vlo effectief door het doden van de volwassen vlooien (op het dier), het voorkómen van het uitkomen van de eitjes (zowel op het dier als in de omgeving) en het doden van de larven (in de omgeving). Door haar en huidschilfers van met selamectine behandelde dieren worden vlooieneitjes en larven die nog niet eerder aan selemectine waren blootgesteld gedood en op deze manier kan een in de omgeving aanwezige vlooienbesmetting bestreden worden in ruimtes waar het dier mag komen. "

 



zou daar toch maar niet van uitgaan hoor, in alle kieren naden enz. liggen de eitjes, overal, eitjes liften mee naar boven, ondanks dat je dieren daar niet komen, zou echt alles aanpakken .

hier een vlooienplaag geweest van zeven weken lang, huis had drie maanden leeg gestaan toen ik met Bamse erin kwam, tot drie x toe is er een bestrijdingsdienst geweest, heeft tot drie x toe het huis ontsmet, en daarbij bolfo gebruikt, voor de hond heb ik toendertijd het middel Stronghold gehad, als het niet nodig was geweest was de omgeving niet aangepakt, maar dat moest toch echt. zou er niet mee wachten hoor.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

je, bij een extreme vlooienplaag moet je alles platspuiten, natuurlijk, maar in principe werkt stronghold voldoende, als je de rest vh huis goed stofzuigt en kleedjes ligplaatsen etc. wast

 

hangt af van de mate van besmetting, uiteraard

 

het is normaal dat je nog vlooien ziet, want 95% zit in de omgeving, maar als je stronghold blijft toedienen (dus niet 1malig, daar ligt de fout die veel mensen maken, die behandelen 1 of 2 keer en dan stoppen ze) dooft het probleem vanzelf uit

 

er zijn veel gezinnen met kleine kinderen en dan is dit een prima oplossing, werkt perfect

 

maar ben het met je eens dat als je binnenkomt en je been vervolgens zwart ziet van de vlooien (ik ben eens in zo'n huis geweest... was niet zo prettig) ja... bestrijdingdienst inschakelen uiteraard

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Bedankt voor je uitgebreide antwoord willemijn!

 

En wat zijn natuurlijke middelen? Zoals knoflook? 

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pas op met knoflook, geen puur geven, waarom niet ? er wordt gauw te veel gegeven, knoflook is een uitstekend middel maar moet wel met mate gegeven worden.

biofood knoflook bonbons voor teek en vlo bij je dierenwinkel, een heel goed alternatief, gebruiksaanwijzing opvolgen, geef je nimmer te veel.

Ecostyle spray, over de vacht, even inwrijven, dood vlo en teek, is een veilig alternatief, natuurlijk middel.

cdVet druppels, eerste drie weken dagelijks , daarna 2 x in de week, meer niet nodig, ook een natuurlijk middel, kan je op internet even googlen, gebruiksaanwijzing opvolgen, hier te koop in dierenwinkel.

maar bij een vlooienplaag, echt eerst alles weg voor je naar natuurmiddelen grijpt.

ik gebruik alleen maar natuurmiddelen, meer niet. geen vlooien meer sinds de plaag, wel heb ik er een fobie van overgehouden en spray mijn huis om de zes maanden in met ongevingsspray en wel de bolfo, ga een dag weg... geen enkel risico wil ik meer nemen.

het is hier dan ook heel erg geweest, toendertijd stronghold gebruikt, een jaar lang, kreeg het via de bestrijdingsdienst via dierenarts, daarna moest ik het zelf betalen, en ben toen veilig overgestapt naar natuurmiddelen, zeven weken vlooien gehad, daarna nimmer meer. voor Bamse toendertijd was het best duur, ongeveer 75 euro voor drie maanden, gelukkig kreeg ik dat middel gratis. Stronghold.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog een tip ? karnemelk geven, dagelijks, karnemelk is gekarnd dus geen kans op lactose allergie.

dan lavendel , olie druppeltjes op de flanken even inwrijven, niet in de huid, daar hebben vlooien een hekel aan, had zelf lavendel plantjes in huis staan.

takjes lavendel overal onder liggen, vlooien hebben daar een hekel aan.

heb nu twee apparaten staan, die dagelijks aanstaan, die teken en vlooien, spinnen en klein ongedierte verwijderen, helpt ook, heb nimmer een spin of ander ongedierte in huis. ja ik weet het ik ben erg.

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Bella heeft er nog last van!! Waarom en hoe? Na de pipetjes heb ik gesprayd in huis. 

Echt zeg, nu heb ik weer de neiging om haar te gaan wassen met vlooienshampoo. De vlooien zijn na het ontvlooien met advantage ook echt nooit helemaal weggegaan. 

Zag net twee smerige vlooien op mijn iPad scherm...is toch niet normaal....

 

en het ontvlooien met pipetjes is nog geen maand geleden

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Bella heeft er nog last van!! Waarom en hoe?  "

 

omdat je hele huis vol ligt met eieren, larven en poppen

 

poppen zijn vrij inert, daartegen werkt ook geen spray

 

dus je kunt tot nog wel een jaar na een vlooienplaag, nieuwe "pas uitgekomen" vlooien verwachten 

 

welke pipet heb je gebruikt? stronghold? je moet ook de komende maanden goed blijven ontvlooien (= een goed werkend middel op je hond gebruiken) stronghold is prima

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik heb advantix gegeven, zelfde als advantage maar dan ook nog tegen teken, maar hetzelfde probleem gehad. Daarop nam ik contact op met de dierenarts en zei vertelde dat ze vermoeden dat vlooien ook resistent aan het worden zijn voor advantage en advantix. Daarop kreeg ik bravecto mee. Verder heb ik met omgevingsspray het hele huis en de auto en alle kleedjes en kussens onder handen genomen, ook het matras enz. En elke dag stofzuigen met een stuk vlooienband in de stofzuigerzak en achteraf nog even sprayen met omgevingsspray in de zak. Verder zoveel mogelijk vlooien met de hand verwijderd bij de honden en nu zijn we er al even weer vanaf..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een vlooienplaag, even aanpakken, en dan is stronghold zeker de aangewezen weg, dierenarts kan je er aan helpen, nergens anders te koop.

en dan zou ik toch even je huis ontsmetten, een jaar wachten tot alles dood is ? nee is niet aan de orde, ga met alles even buurten, honden kids alles.... en spray met de bolfo omgevingsspray... dat is zes maanden werkzaam, alles wordt gedood, eitjes larven neten poppen en de vlooien, na terugkeer van zeker een drie uur, lees de gebruiksaanwijzing goed, dan goed luchten en voor de rest niets meer doen.
pak alles aan, w.c. boven, slaapkamers, eitjes liften met je mee, auto schuur, alles.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry, buurten betekend de deur even uit, minstens drie uur, daarna nog eens goed luchten dus een halve dag pleiten.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: artrose
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^