Blaf probleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Angel (Gast)

Hallo allemaal,

Ik heb twee honden van 8 en 9 jaar. De jongere hond is een beagle en de oudere een Jack Russel. Ze zijn overdag alleen thuis, maar ik ga altijd huis lunchen en ze hebben de gang met verwarming en hondemandjes om in te verblijven als ze alleen zijn en dat gaat pima. Het probleem ontstaat wanneer ze ergens anders moeten verblijven als wij op vakantie gaan of een weekendje weg willen. Soms gaan ze naar een pension, maar dat vinden ze ronduit vreselijk en ze komen altijd schor terug omdat ze daar de hele dag zitten te blaffen. Soms verblijven ze bij vrienden, maar als ze daar in huis alleen worden gelaten begint de beagle nonstop te blaffen en alle buren worden gek.
We hebben sinds kort een auto en hebben eens verder gekeken en een pension gevonden waar de honden de hele dag binnen en buiten los rond mogen rennen en er altijd iemand aanwezig is om ze te knuffelen etcetera en dat leek de ideale oplossing, maar helaas ook daar heeft de beagle de ganse tijd zijn longen uit zijn lijf geblaft en de mensen van het pension willen niet dat hij nog komt.
Ik weet niet maar waar ik met de honden naar toe moet en hoe ik dit probleem op kan lossen. Omdat hij alleen blaft als ik er niet bij ben, kan ik hem dus niet trainen. We kunnen ook niet oefenen met alleen thuis zijn, omdat dat wel goed gaat. Het is alleen als hij ergens anders is dan thuis, alleen of met mensen die hij niet kent, dat hij steeds zit te blaffen. En omdat hij een beagle is, blaft hij ontzettend hard.

Heeft iemand een idee voor mij?
Bij voorbaat dank!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaf probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Hallo Angel,

Ik zou hier eerlijk gezegd geen oplossing voor weten, behalve dat ik de komende jaren gewoon thuis zou kunnen blijven en even geen vakantie's buitenshuis zou gaan vieren.

Lukt het ook niet als je ze mee zou nemen naar een vakantiehuisje?

Ik heb jaren meerdere honden gehad, we bleven voor de honden thuis. Dit was de consequentie van meerdere honden hebben.
En we hadden het er graag voor over... ;-)

Nu hebben we er nog maar één; Sterre. Sterre kan makkelijk uitlogeren gebracht worden, bij lieve vriendinnen. Maar ik voel mijzelf er niet 'happy' bij. Ik mis haar te veel en geniet niet optimaal van mijn vakantie.

Omdat ik er voor kies mijn hond niet te enten, kan zij dus niet mee over de grens. We zoeken dan gewoon leuke huisjes of studiootjes in Nederland.

Misschien voor jullie ook een optie?
Zo kan je misschien wat makkelijk uitstapjes plannen en de hondjes gewoon mee nemen... :-D

Buren van de vrienden 'happy' ,hondjes 'happy' ... ;-)

Misschien een idee..?

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel

honden foto van

Hoi Angel,

Tja, hier zit je dus echt met een probleem als je er toch voor kiest zonder je honden op vakantie te gaan.
Ik ken een beroemde Duitse herder trainer uit Duitsland die zijn pups en getrainde honden voor werkelijk duizenden euro's verkoopt.(soms €20,000!) Maar als hij maar enigszins het vermoeden heeft dat de evt. kopers niet goed voor zijn honden zullen zijn dan verkoopt hij ze gewoon niet. Dit geeft aan dat hij heel veel om zijn honden geeft. Hij woont in een nette stille buurt en wil niet dat buren gaan klagen over het geblaf van zijn honden. Terecht vind ik. Hij doet hen thuis een antiblafband aan. Ik weet dat ik nu waarschijnlijk heel veel commentaar ga krijgen maar voor mij zou dit het ook laatste redmiddel zijn. Bovendien denk ik dat het slechts de eerste tijd voor de hond een ramp is maar hij zal snel genoeg de link leggen.Zelfs een koppige Beagel ;-)
Succes en groetjes Joep

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

mischien een idee om een oppas in huis te vragen?
neef of nicht die het leuk vind om even "op zichzelf te wonen"
of een student die graag even een ruim huis wil om te studeren en tegelijk een centje wil verdienen ;-) ?
of kennis of vriend(in) die het leuk vind om vakantie te vieren in jou huis.

wij hebben altijd een nichtje die voor een vast bedrag in ons huis komt wonen en voor de dieren zorgt.
De dieren blijven dan in hun eigen omgeving.

heel veel succes,
gr mariaa


Anoniem (Gast)

Mijn schoonzusje heeft vorig jaar opgepast toen wij op huwelijksreis waren en dat was ideaal! Of ze het volgend jaar weer wil doen, is even afwachten. Anders moeten we maar gewoon niet op vakantie gaan. Mijn vrouw wil absoluut geen vreemden in huis (ze is net zo moeilijk als de beagle, haha) en de meeste familie woont in het buitenland.

Ik wil nog niet denken aan shock collars en ontblaf-operaties...

Angel (Gast)

^ vergeten mijn naam in te vullen, sorry!

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Angel,

In kamerik zit een zgn 'huiskamerpension'. De honden zitten dan in groepshuisvesting, ze hebben een binnenverblijf waar ze met zo ong z'n tienen slapen, met een hondenluik naar een buitenplaats toe zodat ze zelf kunnen besiissen of ze binnen of buiten willen zijn. Er zijn meer van dat soort pensions, vast ook wel een in jouw omgeving. Misschien dat jouw honden daar het gedrag niet vertonen? Zelf vind ik het wat vreemd dat het pension zo weinig gedaan heeft met het voortdurend blaffen van jouw honden. Ik zou dan het probleem eens voorleggen aan een ander pension en vragen of zij het een weekend of een overnachting willen proberen.

Voor het uit logeren gaan, zou je eens deze aanpak kunnen proberen: eerst breng je je honden weg voor een uur, en haalt ze weer op. Dan breng je ze weg voor een middag, en haalt ze weer op. Dan voor een overnachting, en haalt ze weer op. En tot slot voor een weekend. Zo leren je honden begrijpen dat je ze achterlaat op een plek waar je ze ook zult ophalen. Honden zijn veel slimmer dan we denken, die hebben dat best wel door. Bij dit oefenen kunnen de mensen waar de honden worden ondergebracht ook zelf even oefenen met de honden korte tijd alleen laten. Bij het topic 'Ten einde raad' staat wat dat betreft wat advies dat handig kan zijn.

Weet je dat er ook pensions zijn met dagopvang? Daar kun je bovenstaand advies (eerst maar korte tijden daar onderbrengen) ook mee uitproberen.

Voor wat betreft blafbanden - het is een hulpmiddel dat ontzettend snel wordt misbruikt, daarom ben ik er niet op voor. In elk geval niet op blafbanden die corrigeren met stroom, of met een scherpe lucht die in de neus wordt gsprayd. En in dit geval breng je je honden onder op een vreemde plek en zijn ze al in de stress. Dan zou het blaffen ophouden en vervangen kunnen worden door onzindelijkheid en slopen :'( .

Wat wel een optie kan zijn is een blafband die de Iki Voice heet. Deze band speelt een door jou ingesproken commando af - bijv hetzelfde wat jij tegen je honden zou zeggen als ze aanslaan. Deze band is een versie van de Iki Sonic, die met afleidende geluiden het blaffen onderbreekt, de Iki Voice heeft die optie ook. Dan zou ik nog daarbij trainen met eerst maar korte periodes alleen laten, maar dan kan zo'n band een heel goed hulpmiddel zijn.

Verder zit ik ook te denken (voor uit logeren) aan een bandrecorder met daarop een bandje met huiselijke geluiden van het eigen thuis, en dat dat afgespeeld wordt de eerste uren nadat degenen die op jouw honden passen het huis verlaten hebben. Zeker als het geluiden zijn van wanneer jij gewoon met hen thuis bent, zou dat wel eens heel goed kunnen helpen.

Maar ook in wat Ilja zegt, zit veel. Er zijn steeds meer adresjes te vinden waar je je honden gewoon mee naar toe kunt nemen. En zelfs dat daar dan overdag nog oppas is ook, zodat je ook eens zonder je honden op pad kan :-) .

groetjes,

Linda.

Angel (Gast)

Hoi Linda, ja zo'n huiskamerpension is dus waar we laatst geweest zijn. Ze zijn daar voor een proef-dagje geweest en de beagle is niet meer welkom. Ze zeiden daar dat ze het wel heel vervelend vonden, maar dat het te verontrustend is voor alle andere honden die daar zijn en dat kan ik me ook wel weer voorstellen. Hij blaft echt ontzettend hard, je kunt jezelf niet eens meer horen denken!
Ze gaan nu voor de kerst naar een collega die de honden goed kent en die vlakbij woont zodat hij overdag als hij er niet is, de honden gewoon bij ons thuis kan laten.

Maar het is iedere keer zo'n gedoe om een oplossing te vinden! Ik hoopte dat wellicht iemand een idee had waarom die hond de hele dag blaft en hoe dat evt op te lossen. Maar ja, hij is ook alweer wat ouder en bovendien ontzettend eigenwijs, hij luistert slecht en leert niet snel. Dus zoiets nu nog veranderen is waarschijnlijk bijna onmogelijk...

Bedankt voor alle reacties! Ik vind dit een leuk forum.

Mien (Gast)

Niet op vakantie gaan.

Zelf heb ik 1 x overal navraag gedaan en goed gezocht om mijn hond in een goed pension achter te laten ivm vakantie. Ik kwam eerder terug omdat ik haar miste en me ongerust maakte (was toen geen reden voor). Ik haalde haar dus onverwachts te vroeg op en wat bleek? Ze zat daar met nog een andere hond in een veel te kleine hok. Dit had ik nooit geweten als ik niet onverwachts haar had opgehaald. Later bleek ze oormijt te hebben opgelopen en had ze een wond achter het oor. Ik geef haar nooit meer uit handen. Ze kan je niets vertellen.

Mien (Gast)

Blaffen is een vorm van ongerustheid uiten. Een hond is dan niet gerust. Alleen als ze zich "veilig" wanen blaffen ze niet. Soms blaffen ze ook om je ergens op allert te maken. Het probleem is dat als er niemand is ze blijven blaffen (roepen in hondentaal). Veel mensen realiseren zich niet hoe een hond zich kan voelen, n.l. "alleen" tegenover iets wat hij zelf niets aan kan doen (ongerustheid, angst, boosheid, paniek enz.). Voor een hond is dat enorm erg, kan een mens niet vatten.
Als je dit weet en realiseert besef je eigenlijk dat je dit een hond niet aan moet doen.

honden page profiel

Ik zou - als je toch zonder honden op vakantie wilt/moet - kiezen voor de optie die Mariaa aandraagt: iemand in huis.
Toen ik nog een hondenkennel had, gingen we regelmatig naar het buitenland met een of twee honden (shows) maar dan moesten we ook iets regelen voor de thuisblijvers. In het pension was ook geen optie, want mijn zo lieve hondjes veranderden daar in barbaren. Niet agressief hoor, maar eenmaal buiten waren ze met geen mogelijkheid naar binnen te krijgen en de lieverds werden gemeen en omgekeerd... Niet echt wat je wilt dus... Een goede vriend hebben we toen gevraagd in ons huis te wonen en voor de honden/katten te zorgen. De honden kenden hem goed en verbleven op hun vertrouwde plek...dat was goed.
Tegenwoordig past onze dochter op, die verlaat dan haar eigen huisje en komt in ons huis wonen om voor bonsai en dieren te zorgen. We stemmen de vakanties altijd zo af dat zij ook daadwerkelijk kan. Omgekeerd zorg ik voor haar katten als zij op vakantie gaat.
En kun je nu niet zo iemand vinden....dan ontkom je bijna niet aan kiezen voor huisjes waar de honden ook welkom zijn...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaf probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^