Pup optillen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Laten jullie je pup door anderen optillen?

 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Nee.

Maar een Dogpup til je ook snel niet meer zo maar op, haha.

 

Maar ook als ik een kleinere hond zou hebben, zouden mensen op straat (of bezoek) hem niet mogen optillen...

honden page profiel Ayinda & Yip Ayinda & Yip 3 doggies

honden foto van Ayinda & Yip

Nee hoor, ze moeten hem lekker met z'n 4 pootjes op de grond laten staan. Het is nog niet gebeurd hier, maar kan me voorstellen dat er nog wel eens iemand is die hem zo oppakt, het is natruuelijk wel een klein knuffel beertje, maar ik heb het liever niet, en Yip trouwens ook niet 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Het is wel eens gebeurd...

Het is maar net hoe je pup reageert.

Wij worden niet vrolijk als onze pup.(nu grote landseer) leert dat alle andere mensen super leuk zijn, en heel veel aandacht geven.

 

Als mensen hun pup door iedereen op laten tillen..?

Dat vind ik prima, maar dan ook geen enkel commentaar van zo iemand dat ze niet blij zijn met het dol enthousiaste gedrag van hun pup/hond naar alles wat op 2 benen loopt..

Ook als je pup nooit is opgetild, kan hij/zij natuurlijk nog steeds enthousiast zijn tegen mensen.

Maar als alles en iedereen je pup mag leren dat de kans groot is dat bij het opspringen , je vast wordt gehouden, geaaid, geknuffeld wordt.?, dan moet je niet klagen over dit gedrag op latere leeftijd..

 

Dus wij.?..laten het niet toe.

Andere mensen.?. moeten kijken of ze dit gedrag later ook willen hebben van hun volwassen hond.

 

 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Nee.

De mensen die ik onmoette en hem wilde aaien gingen door de knieen,of stonden gebukt.

Wel eens 2 volwassenen die op hun knieeen gingen zitten.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Mocht het nodig zijn, ja :) Maar niet door wildvreemden die ik tegen kom hoor, meer goede vrienden die bijvoorbeeld puplief eventjes de trap op willen tillen als ik al boven ben

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Nu was Sunny al 10 weken toen ik haar kreeg en ze groeit als kool maar de eerste twee weken heb ik toch echt een paar keer in moeten grijpen.

honden page profiel RafRaf 3 doggies

Vreemden moeten van mijn pup afblijven, in een drukke omgeving hou ik ze toch al zelf op de arm. Aaien mag, maar moet niet.

Bekenden waar de pup nog veel mee te maken krijgt, mogen het wel, maar ik hou wel in de gaten of de pup er van gediend is. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik eerlijk gezegd wel.. Het is een hollandse herder maar ik til haar eigenlijk minimaal 1 keer per week eventjes op zodat ze er aan blijft wennen. Dit is heel makkelijk voor de dierenarts want hij kan haar ook zo optillen. Ik laat mijn zusje of mijn moeder mijn hond ook wel een optillen zodat verschillende het doen. Dit omdat onze vorige hond het haatte opgetild te worden wat vervelend was toen ze niet meer kon springen. :) 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Nee niemand hoeft mijn pup op te tillen, totaal niet nodig.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Nee, mijn hond wordt niet opgetild door vreemde mensen. Alleen bekenden mogen Puck optillen maar dan ook alleen als het moet en als ze zichzelf daar zeker in voelen. De mijne heeft 4 goedwerkende pootjes en kan daar dan ook prima gebruik van maken.

 

Ooit eens een nieuwe vrouw bij mij in de groep van de hondenschool die zo Puck wilde opbeuren omdat ze zo schattig was, ze deed daarvoor al steeds pogingen haar te aaien, maar tijdens de les wil ik dat van mijn medecursisten niet hebben wanneer er opgelet moet worden. Speeltijd is dan weer wat anders. Heb toen misschien wel iets te kribbig gereageerd wat niet nodig was. Maar als je al een aantal signalen hebt gegeven zoals de hond commando voet te geven en je hond vervolgens weer word afgeleid ...

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Minion wordt nooit door vreemden opgetild.

Mensen die langs komen tillen hem wel eens van de bank af,maar dat gebeurt bijna nooit.

Wij doen het zelf.

Minion vind optillen niet zo leuk.

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Haha ben benieuwd wat jullie hier van maken...ik til honden op voor mn werk, ik ben trimster hahaha;-) sorry flauw grapje.

Maar het kan helemaal geen kwaad om het je hond aan te leren een keer opgetilt te worden door een vreemd persoon. Kan later wel eens nodig Zijn. Mijn honden hoeven bijvoorbeeld geen muilkorf om maar heb het ze wel geleerd. Mocht het ooit nodig zijn;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Mijn pup weegt inmiddels ca.50 kg.

 

Toen hij nog jong was mocht ook niemand hem optillen hoor! Behalve ikzelf dan...

Nee joh zeker vreemden op straat dat gaat wel héél erg ver. 

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Nooit een pup gehad.., en het formaat dat wij in huis kregen was niet meer aantrekkelijk om op te tillen..., die werpen zich liever zelf op het bezoek 

 

Maar heel eerlijk..., ik heb me 1 keer schuldig gemaakt aan het 'pup optillen' .., en schrok van mezelf 

Ik was in de dierenwinkel en daar kwam een meisje binnen met een Chi-pup die zooooo onvoorstelbaar klein was in mijn ogen dat ik onbewust door mijn knieën zakte en mijn hand uitstak om te laten snuffelen.

Pup helemaal enthousiast en huppelde om me heen...., en voordat ik er over na dacht had ik hem opeens in mijn handen 

Mezelf helemaal verontschuldigen tegenover het meisje en gauw de pup terug gezet..., maar ze vond het helemaal geen probleem..., zelfs niet toen ik zei dat ik dit ook niet zou doen bij een pup van een groot ras.

 

Maar nee..., normaal zal ik dus nooit zomaar de pup van een ander optillen of zelfs aanhalen.., ik zal altijd eerst vragen of het goed is om de hond aan te halen  

 

 

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Nee, niemand tilt Dobber op behalve ik. Eerst vond ze dat nooit fijn, maar ze had zich te schikken ;). Het is ook een kwestie van vertrouwen groeien. Op het moment dat jij je hond oppakt heb jij het heft in handen. Je hond moet je ook vertrouwen om zich dan te ontspannen. Overigens heb ik bij Dobber altijd een hand onder de borst en een hand over de staart als het ware. Haar poten zitten dus tussen beide armen in zodat ze eigenlijk zelf niks kan doen. En dat was in het begin juist het vervelende want ja, wat als de baas valt? Gelukkig weet ze nu dat de baas niet valt  hihi ;). 

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Nee, alleen de dierenarts.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Ik ergerde me groen en geel aan mensen/vreemden die zomaar mijn pup optilden. In het begin wist ik niet goed hiermee om te gaan omdat ik het lastig vind commentaar te geven tegen meestal enthousiaste mensen. Maar toen besloot ik een "niet aaien" label om Penny's tuigje te doen en dat werkte voor mij zelf heel goed om mensen even op afstand te houden.

Ik durfde ook gewoon mensen te verbieden te aaien als ik Penny aan het trainen was, wat ik daarvoor moeilijk vond. Laatste paar maanden heb ik geen dergelijke gevallen meer meegemaakt.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hier geen pup maar wel een kleine lodewijk van net 3kilo . meerdere malen meegemaakt dat als ik stilstond met de scootmobiel dat meensen hem uit het mandje wilde tillen . ik heb toen eens een boom van een kerel met de werpstok een tik op zijn vingers gegeven . sinds dien gromt Lodewijk als ze hem er uit willen pakken ,  maar toen Lobke pup was en ik nog redelijk liep brak echt de donder uit als iemand haar wou op pakken . een keertje aaien oke maar mijn hond heeft 4poten en is geen doos die je zo even optilt. dus nee ik wil niet dat men mijn hondjes optilt als het niet nodig is.Hein.

Volgende forumvraag: Tegen zetel aanspringen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^