Blacky na beterschap terug hervallen in bijtgedrag, pffff....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Verdorie, Blacky, mijn moeders Jack Russel, was al veel verbeterd.

Een tijd geleden heb ik hierover een post gedaan en sindsdien is mijn moeder aan het werk met hem.

Probeert ze deze week een nieuwe oefening (mijn moeder heeft katten waar hij achteraan gaat), gaat hij achter de kat aan, mijn moeder erachter, ze kreeg hem te pakken op zolder waar hij de doos waar de kat in gevlucht was aan flarden probeerde te scheuren.
Resultaat : een blauwe opgezwollen hand met zes gaten waarvan twee heel diep...
Dat wordt terug van nul beginnen. :'(

De oefening was de deur op een kier zetten en Blacky laten zitten, dit opbouwen om de deur te kunnen laten openstaan zonder dat hij de gang in vliegt op zoek naar de katten. Het was mijn moeders eerste keer, ik had het al een paar keer gedaan met hem, zelfs met de deur bijna helemaal open, dit lukte allemaal.
Heeft ma toch pech dat er ineens een kattenhoofd komt gluren zeker!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat oer vervelend en heel naar voor je moeder dat ze gebeten is. Of komen de wonden door de kat die zich in het nauw voelde gedreven? Moesten de wonden gehecht worden? Heeft je moeder een tetanus enting, die nog geldig is? Tetanus enting werkt 10 jaar.

Ik vraag me af of je Blacky wel kan trainen om op goede voet met katten te staan; in ieder geval met jullie eigen kat.

Als het je moeders rechter hand is en ze is rechts, dan zal haar dit buiten de pijn, belemmeren om haar hand goed te gebruiken.

Beterschap voor je moeder.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Dank je wel.  Het komt door Blacky, ze heeft hem opgepakt zodat hij niet naar de kat kon en daarop heeft hij haar driemaal gebeten.

Het was eigenlijk de bedoeling dat hij door de afstand steeds op te bouwen, ook op enkele meters afstand van mijn moeder blijft zitten als de deur naar de katten opengaat.  Meestal stormt hij als een gek de trap op, als hij een gaatje ziet, en probeert ze te pakken te krijgen.  Het was dus al een béétje gelukt bij mij, maar bij mama ging het compleet verkeerd

honden page profiel chaitanchaitan

honden foto van chaitan

Wat vervelend.
Misschien is het een idee om in de toekomst als je moeder die oefening wilt oefenen met blacky, blacky een halsband + lijn om te doen.
Mocht blacky dan achter de katten aan gaan kan je moeder op de riem stappen en als dat niet is gelukt blacky gewoon aan de lijn weer mee naar beneden nemen.
Dan is er denk ik een stuk minder kans dat ze gebeten wordt.
Bijt blacky alleen als hij benadert wordt?
Veel beterschap voor je moeder.

Volgende forumvraag: Een bijzonder stukje wijsheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^