Aanschaf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Willemijn (Gast)

Momenteel heb ik een Bull Mastif. De derde in mijn leven maar ik besef dat zij ook mijn laatste zal zijn. Gezien mijn leeftijd en lichamelijke conditie word zij te sterk voor mij bij het uit laten. Vooral ook omdat de meeste Bull Mastifs niet erg van vreemde honden houden. Maar buiten het feit dat mijn Bull's altijd geweldige huishonden en kameraden waren, zijn ze ook zo heerlijk veilig. Ik woon alleen en vertrouw volledig op mijn hond. Waaks en betrouwbaar. Nu denkende aan een volgende hond (mijn Bull raakt op leeftijd) pieker ik mij suf over welk ras dan. Het moet een beetje indrukwekkende hond zijn, goed waaks, uiteraard lief en betrouwbaar en niet te groot. Iemand suggesties?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Een Oostenrijkse of Duitse Pinscher?

 

Beide lijken mij erg leuke en fijne honden, maar vooral de Oostenrijkse Pinscher is niet erg bekend. 

 

Hier een foto van beide rassen:

 

honden page profiel JaccoJacco

Ierse Terriër

Rasbeschrijving

 

 

 

Schofthoogte: tussen 46 en 50 cm.
Kleur: roodbruin

Gewicht: ongeveer 14 kg

 

 

 

Geschiedenis

Zoals de naam al zegt, komt de Ierse Terriër oorspronkelijk uit Ierland. Door zijn ruwharige vacht was hij goed bestand tegen het gure klimaat van dit land.
Hij werd voornamelijk gehouden door boeren als "manusje van alles". Hij hield het erf vrij van mollen,ratten, muizen, konijnen e.d., ging mee op jacht met zijn baas en moest huis en haard verdedigen.
Over zijn oorsprong is niet veel met zekerheid te zeggen, mogelijk hebben de ruwharige Black and Tan Terriër en de Ierse Wolfhond in de 19e eeuw een rol gespeeld bij het ontstaan van het ras.

Karakter

De Ierse Terriër is een rustige zelfverzekerde hond, niet overdreven vechtlustig, maar wel moedig.
Hij is op zijn tijd wat eigenzinnig en zeer impulsief, maar altijd een echte vriend voor baas en zijn gezin.

Uiterlijk

Juist door zijn eenvoud is de Ierse Terriër een hond die veel mensen aanspreekt. Zowel de rode kleur van de harde ruwe vacht als zijn elegante "racy" bouw zijn factoren die hierin meespelen. Daarnaast valt ook zijn gestrekte hoofd met de V-vormige oren en de donkere pientere ogen op.

Opvoeding

De Ier is een hond met een behoorlijk sterke eigen wil en daarom is het nodig, dat hij goed leert wat door zijn baas goed gevonden wordt en wat niet. Dit kan niet voldoende benadrukt worden. Op jonge leeftijd leert de hond gemakkelijk en spelenderwijs heel veel aan. Profiteer hiervan. Een goed opgevoede hond is zijn leven lang een plezier voor ieder. Omdat een Ierse Terriër sterk gehecht is aan mensen, gekombineerd met zijn intelligentie, laat hij zich goed opvoeden en bereikt men meer met een terechtwijzing of even prijzen en aanhalen, dan met harde dressuurmethoden!

In huis

Door zijn rustige karakter is de Ierse Terriër bijzonder geschikt als huishond. Ook zijn middelgrote maat komt hem hierbij van pas: niet te groot voor de kamer, maar sterk genoeg om een goed verdediger van baas en huisgenoten te zijn.
Kinderen en Ierse Terriërs gaan prima samen! Een van de dingen die hij het liefst doet is autorijden.

Buiten

Ook tijdens een wandeling is de Ierse Terriër een fijne, levendige, speelse hond zelfs op hogere leeftijd.
In streken met veel wild zal rekening gehouden moeten worden met zijn goed ontwikkelde jachtinstinct.
Bij voorkeur moet de hond tijdens wandelingen goed kunnen rennen want een slap "blokje om" is niet voldoende. Kan hij buiten zijn energie kwijt, dan is hij binnen de hond die we ons wensen.

Verzorging

Zoals iedere terriër moet ook de Ierse Terriër getrimd of geplukt worden om het overtollige haar te verwijderen. Dit trimmen kan men eventueel zelf leren. De club of de fokker van uw pup zal u graag advies geven. Verder zijn er natuurlijk trimsalons die uw hond de nodige trimbeurten kunnen geven. Daarnaast kunt u volstaan met het regelmatig kammen van de vacht met een grove kam.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Zelfde probleem hier. Zou niet weten welk ras.

De grote is nu 8 jaar en het zal mijn laatste groot ras zijn. Omdat ik het lichamelijk niet meer aan kan.

Doordat ik alleen woon heb ik me altijd heel veilig gevoeld met grote rassen rond mij. Met een klein ras heb ik nooit datzelfde gevoel van veiligheid.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

soms schrikt het uiterlijk ook al af  neem een american bully (zijn niet waaks maar ken genoeg mensen die oversteken lol)

Volgende forumvraag: puppy kennel bladel, hapert
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^