Chemische Castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Emma (Gast)

Sinds een aantal dagen hebben wil een Beagle kruising teefje van ongeveer 8 jaar, uit het asiel, we hebben haar in huis genomen omdat ze veel rust nodig heeft na haar operatie, ze heeft namelijk al voor de tweede keer borstkanker gehad daarom zijn al haar borsten en klieren verwijderd. Zij is wel gesteriliseerd. Het gaat best wel goed tussen mijn honden die wij al hebben, twee reuen, een Shih tzu mix (12 jaar) en een Maltezer mix (11 jaar). Alleen onze eigen honden zijn niet gecastreerd, mede omdat onze ene hond een hartkwaal heeft en de ander ademhalingsproblemen. De dierenarts heeft ons daarom afgeraden om hen te laten castreren. Er zijn tot op heden nog geen enkele aanwijzingen dat er problemen kunnen ontstaan door hun hormonen, maar om dit te voorkomen dachten we er aan om mijn twee reutjes chemisch te laten castreren. Mijn Shih tzu mix heeft de laatste jaren al af en toe last van zijn prostaat dus voor hem lijkt het ons zo wie zo een goed idee, voor medische redenen. Mijn Maltezer mix is toen hij een paar jaar oud was in beslag genomen bij een fokker waar hij toen zat dus hij weet hoe hij moet dekken, ik weet niet of dat er toe doet. Toen hij jonger was kon hij onze katten soms ook niet met rust laten, maar dat is ook al weer een aantal jaren niet meer het geval. Nu is mijn vraag of er mensen zijn die ervaring hebben met chemische castratie en of het in deze situatie aan te raden is? We zijn zoals het er nu naar uitziet wel van plan om haar te houden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet doen, twee honden , een van 11 en een van 12, chemisch castreren, heeft geen enkele zin, het is toch niet nodig als het teefje gecastreerd/gesteriliseerd is ?

 

wat betreft de prostaat van je ene hondje, ja dat is dan een reden om het medisch te laten doen, maar overleg dat met je dierenarts.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk dat elke reu wel weet hoe het bloemetjes/bijtjes verhaal werkt, daar heeft de afkomst niet zoveel mee te maken. Wij hadden vroeger een reu die het ook nog wel eens deed (lekker op je been), maar die kwam gewoon bij een goede fokker vandaan.

 

Als er verder geen problemen zijn, dan zou ik niet weten waarom (chemisch) te castreren.

 

Waarom dit topic trouwens drie keer? Beetje veel castratie he 

Topic 2 en topic 3.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou de reuen echt niet castreren. Ook niet chemisch.

 

Het teefje is toch geholpen...dan kan ze ook niet meer drachtig worden.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik zou het ook niet zo snel doen. Ze zijn al op leeftijd en een ongewenste zwangerschap zit er toch niet meer in.

Op medische gronden zou je zeker de chemische castratie kunnen overwegen, al kun je je afvragen of het eind dan niet een beetje zoek is??

Om de 6 maanden opnieuw een chip laten plaatsen, jaar in jaar uit.

Ik zou dat niet willen. Kan je reu niet gewoon op medicatie gezet worden waardoor zijn prostaat slinkt?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"Om de 6 maanden opnieuw een chip laten plaatsen, jaar in jaar uit.

Ik zou dat niet willen. Kan je reu niet gewoon op medicatie gezet worden waardoor zijn prostaat slinkt? "

 Ypozane moet ook elke 5 maanden herhaald worden. 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ja, maar chemische castratie…. het is nog maar zo kort op de markt.

Lange termijn gevolgen kent men nagenoeg nog niet, daar is het middel nog te jong voor.

Dat is een risico dat je moet willen aanvaarden, of anders moet je dit risico niet voor lief willen nemen.

Ik ben het er niet zo mee eens dat dierenartsen over chemische castratie spreken, alsof het een griepprikje is. Te zien hoe drastisch het gehele lichaam erop reageert, kun je je echt stellig afvragen of het gezond is dit tot in lengte van dagen te blijven herhalen. Bij Ypozane is de lichamelijke tolerantie al veel meer bewezen dan bij een chemische castratie.

Volgende forumvraag: plassen uit stress
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^