KLM Lost and found dog.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ik ben op de social media week aanwezig geweest bij de lezing van KLM. Daar werd dit filmpje besproken.

 

 

Nu is dit natuurlijk gewoon een voorbeeld en hebben ze niet echt een hond die de spullen terug kan brengen.

Maar toen begon ik te denken. Honden kunnen echt doormiddel van het ruiken mensen terug vinden. Zou dat ook op een drukke vluchthaven werken, en zouden beagels hier echt voor getraind kunnen worden?
Lijkt me op zich niet z'n slecht idee. Wel erg duur trouwens.

 

Wat vinden jullie hiervan?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Nou als ik zie hoe honden ook gebruikt worden om smokkelwaar te onderscheppen denk ik dat het geen gek idee is om verloren spullen te vinden! Wat het denk ik wel bemoeilijkt is dat als iemand iets op de grond ziet liggen, ze het vaak niet laten liggen maar meenemen om het bij de lost and found service brengen OF in hun eigen zak steken.... ;)

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor !

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Het is wel heel leuk om te zien zeg!

Maar ik zie het niet echt zitten om zo'n hond de hele dag door schiphol te laten rennen, maar als je afwisselt natuurlijk wel :)
En als er nou mensen zijn die allergisch zijn?

Of bang voor honden?

 

Het is wel schattig

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

CUTENESS OVERLOAD! haha

Zag hem gisteren, geweldig filmpje.

Ik hou van KLM en van Beagles...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb het filmpje op het journaal gezien, geweldig leuk.

maar om gevonden voorwerpen terug te brengen ? mmm nee, hoewel ik het ontzettend leuk vond van die knuffel, bij dat kindje.

als men wat ziet liggen, raapt men het meestal op. ik wel, en breng het bij de balie voor gevonden voorwerpen, vind ik hier op straat wat dan neem ik het mee naar huis, en dan zit mijn geur er toch aan.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat het makkelijker is voor honden om getraind te worden op herkenning van een beperkt aantal geuren. Zo heb je honden die illegale dvd's opspeuren, drugs, contant geld, enzovoorts. Maar het is niet zo dat een speurhond -al- die verschillende soorten kan vinden. Daarom denk ik dat dit idee niet goed kan werken.

 

Een goede mens-speurhond, die zijn behoorlijk zeldzaam, en worden dan ook nog voornamelijk ingezet in minder drukke omgevingen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hihihi ik vind hem leuk ik zou bijna expres iets verliezen om hem te kunnen te zien. Maar even zonder gekkigheid, ik vind het wel een goed idee. Alleen zou ik dan wel meerdere honden trainen dan alleen deze beagle, want ik kan me toch voorstellen dat meneer de beagle ook wel eens een dagje vrij wil. Maar leuk initiatief en de hond lijk het ook leuk te vinden daar draait het toch om?

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ik moet / mag over een paar weken vliegen, eens even kijken wat ik ga verliezen  Want wat een leukerd! 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Ik denk dat het makkelijker is voor honden om getraind te worden op herkenning van een beperkt aantal geuren. Zo heb je honden die illegale dvd's opspeuren, drugs, contant geld, enzovoorts. Maar het is niet zo dat een speurhond -al- die verschillende soorten kan vinden. Daarom denk ik dat dit idee niet goed kan werken.
 
Een goede mens-speurhond, die zijn behoorlijk zeldzaam, en worden dan ook nog voornamelijk ingezet in minder drukke omgevingen. "

 

Zou je denken? Ik denk nl dat het moeilijker is, zeker onaangename chemische geuren. Honden hebben volgens mij een heel bibliotheek aan geuren van soortgenoten en mensen in hun hoofd, net zoals wij mensen herkennen van foto's doen zij dat met geurpatronen. Dus ik denk wel dat een beagle dit kan. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ze zullen toch niet voor niets honden maar voor één soort ding opleiden/gebruiken? Anders zou je "illegale waren" honden hebben, in plaats van drugshonden, geldhonden, dvdhonden, explosieven honden, en alle varianten.

 

Hier een lijstje van hoeveel verschillende onderdelen er zijn, en toch zijn het allemaal verschillende velden met overlapping:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Detection_dog

 

Ik bedoel, termieten en bedwantsen zijn beiden insecten die in huizen leven, en toch aparte disciplines. Brandversnellers, vuurwapens en explosieven zit ook in dezelfde hoek, en toch apart vermeld.

 

 

Volgende forumvraag: Luan's zomervakantie :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^