De rijdende rechter .. gekeken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Graag jullie mening..wat denken jullie van de uitspraak?

Vond niet dat de hond terug kon bij de "bazin"...hond reageerde nou niet bepaald liefdevol op het "oude baasje"...

Vond het al heel wat dat de Stichting de helft wilde mee betalen..dat vage verhaal van de bazin over een rotweiler was ook erg vaag.

Mijn zoon heeft exact het zelfde meegemaakt met de Stichting Sphoek...die reageerde niet eens en dat was na 2 weken , nadat ze de hond ophaalde op Schiphol, het hondje liep al heel raar.

Mijn zoon en vriendin hebben de kosten voor de operatie zelf betaald, dus geen vakantie dit jaar, maar ze namen de verantwoording wel op zich.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Ik heb de uitzending gezien. Ik zelf vind het al appart dat je een zwerfhond in huis neemt en dan vervolgens niet in staat bent om de kosten op je te nemen. Vind sowieso dat je daar naar moet kijken voordat je een hond in huis neemt. Deze mevrouw heeft van de rechter gelijk gekregen maar ik kan heel goed begrijpen dat het moeilijk is om zo iemand een hond terug te geven. Er waren andere opties geweest zoals de mevrouw van het opvang gezin al vertelde ze had gewoon aanvraag kunnen doen bij de stichting en het dan op afbetaling terug kunnen betalen, er zal heus wel eens wat mis gaan bij een schtichting als deze maar ze doen goed werk. In mijn ogen hoorde deze hond niet terug geplaatst te worden bij deze mevrouw. Ze heeft nu twee honden terwijl ze de kosten voor de operatie van 1 hond niet kan betalen. Ik vraag me af hoelang het duurt voor het volgende probleem zich aan dient. 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Als ik het goed lees in het andere topic is de arme hond al terug in het opvanggezin, wat een gesol met die lieverd. De rechter had de hond al niet mogen terug geven, is geen koopwaar !

 

Die vrouw verdiende de hond niet, zo simpel is het en dat heeft ze ook bewezen vind ik. Inslapen was haar oplossing, een beetje druk zetten en dan neemt de Stichting haar verantwoordelijkheid, heeft terecht geen vertrouwen meer in die vrouw en dan gaat ze maar klacht neerleggen. Walg van dat soort mensen.

 

Heb te doen met de Podenco die ze nog heeft, wat als die ziek wordt, ook maar een spuitje..

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

heb het gemist, maar ga zeker nog kijken via "uitzending gemist".

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik vind dat de hond niet terug gegeven moest worden.
De hond toonde duidelijk erg angstig op de "eigenaar". Liet opvallend veel kalmerings signalen zien, vond het niet prettig om haar te zien.
Ook reageerde hij erg angstig op de onstabiele en ook angstige podenco.
Ik denk dat de honden angstig zijn omdat de baasjes de honden trainde door middel van de dominantie theorie.
Honden zijn erg onstabiel, onzeker en angstig. Podenco deed vooral zijn eigen ding, dus achter de konijnen aan. Trekken aan de riem, en erg nerveus gedrag. Zit geen rust in.
Als je een hond aanschaft van een stichting (of niet) moet je ten alle tijden rekening mee houden dat ze iets kunnen gaan mankeren, en daar moet je geld voor hebben.
Inslapen is voor de eigenaren een makkelijke optie, maar voor de hond geen goede optie.
Als de hond met een operatie nog een goed leven kan lijden, dan moet er een operatie plaats vinden. En niet de makkelijke optie in laten slapen, want daar is die hond niet aan toe.
De stichting had wel iets voor de hond over, en dus vind ik dat hij bij de stichting beter af was geweest.
Ze begrepen de hond veel beter!
Ben benieuwd hoe het in de toekomst verder gaat met die hond

Annet (Gast)

Zeer triest Vikashis inmiddels terug bij het opvanggezinIkvond na enig zoekenover deze kwestie dit bericht die van de stichting dog adoptions geplaatst is...

 

Nieuws van Stichting Dogs Adoptions Nederland

Inmiddels is Vikash weer terug bij DAN. Hij bleek niet zo goed overweg te kunnen met de andere hond van het adoptiegezin. Dit kwam zijn gezondheid niet ten goede en hierop hebben de adoptanten Vikash teruggegeven aan DAN. Vikash is nu weer terug bij zijn opvanggezin en wacht daar op een nieuwe baas. 

 

Annet (Gast)

Stond ook een leuke foto op de site het schijnt dat de opname/uitspraak van de rijdende rechter begin April was En die adoptie mensen hebben de hond in juli alweer aan de stichting teruggegeven Vind dit allemaal zo triest Ik hoop dat hij mischien bij dit opvang gezin mag blijven Hier nog een stukje wat bij de foto van Vikash/Roy stond geschreven op de stichtings website 

Vikash (Roy) terug bij zijn opvanggezin

Geplaatst op 23 juli 2014, 19:53
 

Roy terug

Roy (Vikash) komt vrijdag 25 juli terug bij zijn opvanggezin. Roy en de andere hond van het adoptiegezin bleken niet goed overweg te kunnen met elkaar, en dit zal de gezondheid van Roy niet ten goede komen.

Stichting Dogsadoptions Nederland is dankbaar dat de adoptanten de beslissing hebben genomen afstand te doen van Vikash, zodat hij een passender thuis kan krijgen. 

Roy zal weer bij zijn eerdere opvanggezin komen. Francine, bedankt voor het wederom opvangen van Roy!

Roy wensen wij veel geluk in verdere leventje.

Ran (Gast)

Ze hebben de hond na 3 weken terug gebracht.

De zitting was in april en de uitspraak op 3 juli.

 

Ze hebben er ondertussen weer een podenco bij 

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Hopelijk komt er voor Vikash/Roy een goed thuis waar hij liefdevol gaan leven.

 

Of de hond nu wel of niet terug had gemoeten... ik heb zelf mijn twijfels, mijn gevoel zegt nee.

Oké, de kosten bij de dierenarts was hoog, 3500 euro... dat heb ik zelf ook niet zomaar liggen.

Maar ik begrijp dat de stichting de helft had willen meebetalen, dan had die mevrouw met de DA kunnen overleggen om de andere helft in termijnen te betalen, desnoods je vakantiegeld eraan spenderen als je echt zo gek bent met je hond.

 

Er waren genoeg mogelijkheden geweest... ze had desnoods een facebook actie kunnen starten.

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Klachten ????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^