Ouders overhalen voor een pup...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Tsja, ooit ging het bij ons ook zo..
Ik heb altijd een hond gewild, maar mijn ouders zeiden altijd: doe maar als je op jezelf woont. Dus zo gezegd zo gedaan: na mijn studie op mezelf en eerst één en later twee honden. Ik moet zeggen: groot gelijk dat mijn ouders het hebben tegen gehouden. Het lijkt allemaal heel mooi en makkelijk, maar dat is het zeker niet altijd en zeker niet als je geen eigen stekkie hebt en nog naar school gaat. Zolang je bij je ouders woont, komt die verantwoordelijkheid bij je ouders terecht, hoe goed je ook voor de hond zult zorgen.. Als je ouders het niet willen, zou ik me erbij neerleggen, want dan wordt het niet wat. Zouden je ouders overstag gaan en loopt het niet zoals afgesproken heb je nog meer gezeik in huis en ik denk niet dat dat de bedoeling is. Maak lekker je school af, geniet van je jeugd, doe je ding en als je op jezelf woont kan je lekker doen wat je zelf wilt met zoveel honden als je zelf wilt!

honden page profiel FreyaFreya

honden foto van Freya

Hey,

Goed nieuws, mijn papa ziet het zelf ook al zitten om een puppy te nemen en hij werkt soms van thuis en als er niemand thuis is kan de pup eventueel bij mijn oma en opa...

Hij is overtuigd geraakt toen hij eens meeging naar de buren en me bezig zag met hun hondjes... Ik mag nu ook vaker alleen gaan wandelen van mijn buren omdat zij er soms de tijd gewoon niet voor hebben... Alleen mijn mama nog... Met mijn papa kan ik al rustig praten over het onderwerp "puppy in huis"

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Jee, goed nieuws! 

Ik woon bij mijn moeder, en zij heeft mij gelukkig ook een eigen hond toevertrouwd, heb haar wel zelf moeten betalen, en moet er alles mee doen ook het voer en DA kosten betalen. Maar mijn moeder geniet er net zo veel van als ik, en er is altijd wel een oplossing wie dr uit kan laten :) Hoop voor je dat het doorgaat 

honden page profiel FreyaFreya

honden foto van Freya

" Jee, goed nieuws! 
Ik woon bij mijn moeder, en zij heeft mij gelukkig ook een eigen hond toevertrouwd, heb haar wel zelf moeten betalen, en moet er alles mee doen ook het voer en DA kosten betalen. Maar mijn moeder geniet er net zo veel van als ik, en er is altijd wel een oplossing wie dr uit kan laten :-) Hoop voor je dat het doorgaat  "

 

Danku, ik moet van mijn papa ook alles zelf betalen...  Ma da heb ik ervoor over...  Mijn papa wil mij af en toe ook  eens helpen met het uitlaten en als ik niet genoeg geld heb betaalt hij... (moet het wel terugbetalen...)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Poeh, alles zelf betalen? Dan zou ik maar alvast gaan sparen! Een Maltezer pupje van een fokker die lief is voor de ouderdieren is ontzettend duur. Er zijn een heleboel slechte fokkers die hun teefjes veel teveel pupjes laten krijgen en ze mishandelen.

Hier staan alle goede fokkers bij aangesloten: http://www.nederlandsemaltezerclub.com/

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

"  
Danku, ik moet van mijn papa ook alles zelf betalen...  Ma da heb ik ervoor over...  Mijn papa wil mij af en toe ook  eens helpen met het uitlaten en als ik niet genoeg geld heb betaalt hij... (moet het wel terugbetalen...) "

 Alles zelf betalen?

Oei, dat wordt dan echt héél veel sparen.
stel dat je hondje een dagje niet zo lekker is en je laat haar controleren door de DA kost dat vaak al rond de 25 euro, zonder de medicijnen!

 

Ik heb thuis twee honden, maar ik zou dat echt niet aan kunnen zonder mijn ouders, ik wil echt niet vervelend doen, maar besef je dat:

 

-je nu nog op de basisschool zit (denk ik?) maar de middelbare echt erg zwaar wordt, en je gewoon dan ook je hond moet verzorgen? (ik spreek uit ervaring, ik heb nu echt geen tijd om 7 dagen in de week, drie keer per dag mijn honden uit te laten!).

 

-je ook voor je hond moet zorgen als je op vakantie moet.

 

-je ook nog steeds je hond hebt wanneer je op kamers gaat (waarschijnlijk)

 

-dat een hond wel minimaal 2,5 uur per dag beweging nodig heeft

 

-dat je hond ook moet worden uitgelaten als je ziek bent

 

-dat je niet zomaar een dagje "geen zin" kan hebben, een hond moet 7 dagen in de week 3 keer per dag worden uitgelaten (en in de puppenperiode om de 2 uur).

 

Denk er echt heel goed over na, ik begrijp dat je heel graag een hondje wil, maar een hondje is voor misschien wel 15 jaar, en 15 jaar lang moet je dagelijks tijd en geld aan hem besteden.

Ik kan door mijn honden minder afspreken met vriendinnen, en heb minder vrije tijd, maar dat heb ik er dubbel en dwars voor over!

 

Ook wanneer het regent, vriest of stormt heeft je hond beweging nodig, en zal je gewoon je jas aan moeten trekken en naar buiten moeten gaan.

 

Wanneer je voor al deze punten een oplossing hebt gevonden ben je denk ik klaar voor een pup!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik moet inderdaad ook alles betalen, maar mijn toen mijn hond een operatie moest aan het scheenbeen +1000 euro, heeft mijn moeder me toch even geholpen hoor! 

Jij zit inderdaad nog op school. Ik woon nog thuis, maar verdien met mijn stage + ik heb ik baan, waarvan het meeste aan de hond opgaat, daar heb ik zelf voor gekozen natuurlijk maar denk wel goed over alles na. Er zijn kosten die je van te voren helemaal niet ziet aankomen. 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

hoe wil je alles zelf betalen als je pas 12 bent? ik denk niet dat je met een krantenwijkje ver komt..

een goede pup kost rond de 2000 euro. daarbij moet hij nog vaccinaties elk jaar, af en toe controle van de DA en hij moet een  mand, miss een bench, voer, speeltjes, ontworming en ontvlooi middelen.

 

daarnaast, als je gaat studeren/vervolgopleiding/middelbare school heb je geen tijd meer. ik zit nu sinds een paar weken op het mbo en ik ben meestal van 7 tot 6 weg dat is 11 uur! gelukkig kan mijn vader bijspringen en rori smiddags uitlaten.

 

wat doe je met zo weinig tijd? een werknemer gaat je niet aannemen voor 1 uur per avond. en als je een x ontslagen word? moet je hond dan weg? ik snap dat je ouders het voorschieten maar ze zullen dat niet eindeloos blijven doen.

 

begrijp me niet verkeerd: een hondje is geweldig maar zeker ook een grote verantwoordelijkheid!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik weet niet hoe veel een rashondje kost, maar ik denk niet dat je voor een maltezer 2000 euro kwijt bent? 

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

" Ik weet niet hoe veel een rashondje kost, maar ik denk niet dat je voor een maltezer 2000 euro kwijt bent?  "

 rashond is meestal rond de 1000 euro....

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Een Maltezerpuo met stamboom en geteste ouders kost tussen de 1250 en 1500 euro..

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ja zoiets dacht ik ook :) 

Naja, hoop voor je dat gaat lukken en dat je ouders goed meewerken. 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

" Ik weet niet hoe veel een rashondje kost, maar ik denk niet dat je voor een maltezer 2000 euro kwijt bent?  "

 sorry ik zat er boven.

ik heb bij een chi fokker weleens prijzen gehoord van 2300

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  sorry ik zat er boven.
ik heb bij een chi fokker weleens prijzen gehoord van 2300 "

 

Wauw haha, dat is echt veel. Je moet het er maar voor over hebben 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

"  
Wauw haha, dat is echt veel. Je moet het er maar voor over hebben  "

tja als je zoveel geld hebt... ik dus niet

honden page profiel LinetteLinette

honden foto van Linette

Ik denk eigenlijk niet echt dat ze alles moet betalen, haar ouders weten ook wel wat zo'n hondje kost. Ik denk dat ze graag willen dat ze wel haar verantwoording neemt en bijdraagt wat ze kan missen.

 

Zo'n pup opvoeden en verzorgen is heel goed voor je eigen ontwikkeling. Ga ook eens kijken voor een honden training, zo kan je leren hoe je ze truckies leert etc.

honden page profiel FreyaFreya

honden foto van Freya

Hey,

De pup die ik op het oog had (zie foto) is spijtig genoeg verkocht... 

Ik heb nu een supermooie hond gevonden (maltezer) van 8 jaar... Mijn ouders willen eerst zien of ik een volwassen hond aankan en als het goed gaat krijg ik misschien een pup na de volwassen hond...

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dat is echt heel erg fijn voor je. En een erg slim idee van je ouders + je hebt nu de kans om een volwassen hond een goed huisje te geven en te laten zien dat je het echt kan! :) 

honden page profiel RafRaf

Dat is nog eens een mooie oplossing! Nu kan jij zorgen voor een volwassen hondje en je ouders bewijzen dat je het meent.

Want eerlijk: als jij zelf alles zou moeten betalen, dat is echt niet haalbaar. Ik "kreeg" mijn eerste hondje ook toen ik 12 was, we hebben toen onze spaarcentjes bij elkaar gegooid om hem te kunnen kopen maar daarna is er over geld niet meer gesproken. Mijn ouders betaalden zijn eten, geen probleem. 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Super dat dit oudere hondje misschien een tweede kans krijgt!
En stiekem ook handig want met wat geluk is ze al zindelijk en hoef je niet elk uur met een pupje naar buiten. Wat niet wil zeggen dat je haar uren alleen moet gaan laten hè!!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Hey,
De pup die ik op het oog had (zie foto) is spijtig genoeg verkocht... 
Ik heb nu een supermooie hond gevonden (maltezer) van 8 jaar... Mijn ouders willen eerst zien of ik een volwassen hond aankan en als het goed gaat krijg ik misschien een pup na de volwassen hond... "

 Ik vind het spijtig om te zeggen, maar de manier waar op de foto is gemaakt (de achtergrond komt mij bijzonder bekend voor) is dat één van de grootste hondenhandelaren. Hij is een grote dierenmishandelaar!

honden page profiel FreyaFreya

honden foto van Freya

"  Ik vind het spijtig om te zeggen, maar de manier waar op de foto is gemaakt (de achtergrond komt mij bijzonder bekend voor) is dat één van de grootste hondenhandelaren. Hij is een grote dierenmishandelaar! "

 

Oei! Dan ben ik toch wel blij dat die pup is verkocht en daar niet meer moet zitten... Ik vind het wel spijtig voor de andere pups en honden dat daar zitten... 

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

"  
Oei! Dan ben ik toch wel blij dat die pup is verkocht en daar niet meer moet zitten... Ik vind het wel spijtig voor de andere pups en honden dat daar zitten...  "

 Ja, het is sneu, maar door die pups te kopen stimuleer je die br**df*kkers....

Dus het is (hoe zielig het ook klinkt) beter om die puppen daar niet te kopen.

honden page profiel FreyaFreya

honden foto van Freya

"  Ja, het is sneu, maar door die pups te kopen stimuleer je die br**df*kkers....
Dus het is (hoe zielig het ook klinkt) beter om die puppen daar niet te kopen. "

 

Tja, das wel waar... 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: honden en katten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^