Omgangsvormen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Beste forumleden.

 

Al enige tijd wilde we ons wat meer afzijdig houden ivm persoonlijke verhoudingen.

Als moderators zijn wij dan een soort van onderzoeksrechter , die moeten gaan bepalen of er een persoonlijke vete aan de gang is.

We moeten gaan zoeken of er in andere topics iets is geschreven, en of dit een rede is om een bepaald gedrag tegen een andere lid te laten zien.

Zijn de opmerkingen te rechtvaardigen.?

Zoals iedereen zal begrijpen , is dit onbegonnen werk voor ons.

Wat bedoelt iemand persoonlijk, en hoe wordt het gelezen, laat staan dat een bepaalde opmerking terug komt in weer een andere topic.

 

We hebben momenteel een aantal partijen die het blijkbaar niet met elkaar kunnen vinden op het forum.

Zouden dit 2 of 3 leden zijn, zouden wij deze gewoon een bp sturen, om te kijken of desbetreffende leden het achter de schermen kunnen uitspreken.

Aangezien er steeds meer modmeldingen binnen komen van div leden, en dus ook div groepjes, lijkt het ons beter om deze gang van zaken via een openbaar topic kenbaar te maken.

 

Omdat wij als team hadden besloten dat het mogelijk moest zijn om op een volwassen hondenpage normaal met elkaar om te gaan , hebben wij dus minder ingegrepen op persoonlijke vete's.

 

Blijkbaar is het niet prettig om met bepaalde leden te discussiëren.

Geen klik, andere kijk op dingen, of een ooit eens verkeerd gegeven commentaar/verkeerde opmerking.

Dit zal ook de oorzaak zijn van het elkaar steeds opzoeken in topics, commentaar te geven op advies of een mening van desbetreffende persoon.

Een discussie is natuurlijk nooit verkeerd, eigenlijk de reden voor een forum, echter blijft dat persoonlijk tintje eromheen hangen.

Is het niet van de aanvallende partij, is het wel de verdedigende partij die zich weer geroepen voelt om weer persoonlijk te reageren op misschien een gewone vraag van de andere partij.

 

Met als eindresultaat dat wij als team van beide partijen een melding krijgen , en naar berichten moeten gaan zoeken die dit bepaalde gedrag zouden kunnen rechtvaardigen.

Nogmaals naar ons idee, geheel onmogelijk.

 

Het is voor ons simpel om niet meer in te grijpen op deze persoonlijke problemen.

Ons probleem opgelost.?

Nee, want we willen een positief forum zijn waar mensen normaal met elkaar om kunnen gaan.

Waar af en toe best eens een woorden wisseling is, maar waar leden in een topic geen last hebben van een persoonlijk probleem tussen leden.

 

En eigenlijk de reden van dit topic.

We hebben begrepen dat er met ons, nog genoeg andere leden zijn die zich mateloos ergeren aan beide partijen die in een openbaar topic van iemand anders , het nodig vinden om elkaar op te zoeken.

 

Dus zelfs al voel je je persoonlijk aangesproken en wil je in het verweer gaan, reageer op een vriendelijke manier. Zelfs al is het jouw mening niet, dan reageer je nog steeds gepast. Het doet er niet toe wie er begonnen is, iedereen draagt verantwoording.

 

Op dit punt gaan wij dan ook vanaf nu zwaarder ingrijpen.

Mocht een partij a een topic openen, dan hopen wij nog steeds op een stukje volwassenheid dat partij b niet in dat topic gaat reageren.

Ga het niet opzoeken.

Mocht een neutrale partij c een topic openen, en krijgen wij weer meldingen dat partij a en b het nodig vinden om hun persoonlijke mening of kijk van elkaar voor de zoveelste keer onder de loep te nemen zullen wij het ban traject in gaan zetten.

 

Door verder niet in te gaan op misschien een stekend/prikkelend commentaar, maakt het voor ons veel makkelijker om direct in te grijpen op diegene die zich blijkbaar niet in kan houden.

Zodra leden het zelf op gaan lossen , onder de noemer van;; 'ik laat mij dit niet zeggen'' , moeten wij weer die eerder genoemde onderzoeksrechter gaan spelen wie wat waar welk commentaar als eerste heeft gegeven, en of het dus normaal is dat er een tegenreactie volgt..

 

Laten we met elkaar hondenpage een open en vriendelijk forum houden.

 

 

 

Mvg

Het moderatorteam.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: hond legt eten naast baasje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^