Hoeveel voer bij een shih tzu van 9 jaar die moet afvallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Diana Berkelouw (Gast)

Ik heb een shih tzu , Molly , die 9 jaar is en t laatste jaar ineens veel zwaarder geworden. Ze weegt nu 8,9 kg en moet afvallen. Overal lees ik verschillende hoeveelheden over wat ik moet geven.  Omdat ze ook een slechter gebit gaat krijgen ( los tandje) krijgt ze nu bijna geen brokken meer.  Hoeveel kan ik haar t beste voeden? 

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Als richtlijn kun je het beste de hoeveelheid voer aanhouden voor het gewenste gewicht.

Dus stel je wil haar 7 kg hebben,  dan voer je voor dat gewicht.

Eventueel kun je buikvulling geven zoals gekookte boontjes als ze daarnaast nog honger zou hebben. 

En uiteraard beperkt snoepjes en anders lekkers.

honden page profiel Bennie & Diva / SultanBennie & Diva / Sultan

honden foto van Bennie & Diva / Sultan

voer je al een seniorbrok die samenstelling is wat minder rijk dan normale, en sommige brok kun je aanmaken met warm / lauw water om het zachter te maken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

9 jaar, nog lekker gezond wat betreft wandelen ? ja eens twee extra wandelingen maken van ruim een 15 minuten, aan de lijn , naast je houden, even van te voren plassen en dan gaan, 15 minuten, en dat 2 x op een dag.

de rest de normale wandelingen die je nu ook doet, en wat voeren betreft, minderen, kijk niet naar de hoeveelheid van wat je moet voeren, wat je nu voert, minder je iedere dag. en daarbij kan je wat geprakte boontjes geven, bijvoorbeeld even koken dat in de blender doen, en dat bij het voer. lust ze het niet ? dan niet, dan toch minder voeren.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Het beste werkt inderdaad om wat meer beweging te geven als je hond af moet vallen; meer gaan wandelen dus (Het is net als bij mensen: je kan wel aan de dieëtshakes gaan en weet ik veel wat nog meer, het meest effectief is toch echt dagelijks wat meer gaan bewegen)

 

Het is zo op een forum ook wat moeilijk om te zeggen hoeveel je precies zal moeten voeren. We weten namelijk niet wat voor 'n voer je geeft; per merk zal de hoeveelheid die je moet geven verschillend zijn.

Het makkelijkst is dan dus om gewoon minder te geven dan dat je nu geeft. Doe er eens een kwart vanaf en kijk hoe dat gaat.

 

Succes in ieder geval!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^