Zielig verhaal dat op facebook stond, walgelijk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Hoi allemaal,
 
Ik las onderstaand verhaaltje op facebook, het heeft zo'n indruk op mij gemaakt.. aan de ene kant is het heel mooi geschreven, ik moest er echt een traantje om laten.. aan de andere kant is het een walgelijk verhaal! Afschuwelijk dat dit soort dingen gebeuren! Als ik mijn eigen hond aankijk voel ik één en al liefde, kan me echt neit indenken dat mensen zo met honden/ dieren kunnen omgaan!
 
Dagboek van een hond

Week 1:
Vandaag ben ik één week oud. Wat is dit een schitterende wereld waarin ik terechtgekomen ben !

Maand 01:
Mijn mama past heel goed op me, ze is een schitterend voorbeeld

Maand 02:
Vandaag hebben ze me bij mama weggehaald. Ze was erg onrustig, en met haar ogen zei ze me 'tot ziens'. Ik hoop dat mijn nieuwe menselijke familie net zo goed voor me zorgt, als zij ged...aan zou hebben.

Maand 04:
Ik ben snel gegroeid, alles is interessant voor me. Er zijn een paar kinderen in huis, en voor mij zijn ze als broertjes. We zijn erg onrustig, zij trekken aan mijn staart en ik ga ze spelenderwijs bijten

Maand 05:
Vandaag op mijn donder gekregen.
Baasje was kwaad omdat ik binnen geplast had, maar ze hebben me nooit gezegd waar ik het moet doen. Ik moest trouwens in de andere kamer slapen en ik hield het niet meer!

Maand 12:
Vandaag ben ik één jaar oud geworden. Ik ben volwassen. Mijn baasjes hebben gezegd dat ik groter ben dan ze verwacht hadden. Wat zullen ze trots op me zijn

Maand 13:
Wat voel ik me slecht vandaag. Mijn broertje had mijn bal afgenomen. Ik blijf altijd van zijn spullen af. Dus pakte ik hem weer terug. Maar mijn kaken zijn erg sterk, dus heb ik hem, zonder het te willen, pijn gedaan. Na de schrik hebben ze me zo aan de ketting gelegd, dat ik niet eens in de zon kan liggen. Ze zeggen dat ze me in de gaten zullen houden, de ondankbare. Ik begrijp er helemaal niets van.

Maand 15:
Niets is meer zoals vroeger ... ik leef in het hok. Ik voel me erg alleen, mijn familie houdt niet meer van me. Soms vergeten ze zelfs dat ik honger en dorst heb. Als het regent, heb ik niet eens een dak om onder te schuilen.

Maand 16:
Vandaag hebben ze me binnen gehaald. Zeker heeft mijn familie me vergeven, en ik was zo content dat ik vreugdesprongen maakte. Mijn staart leek wel een vlag in de wind. Beter nog zelfs, ze nemen me mee in de auto. We rijden en ineens stoppen ze. Ze maken de deur open en ik eruit, leuk een dagje met mijn familie op het platteland. Ik snap niet waarom ze de deur dichtdeden en gingen.
Hé, luister, wacht nu!? Jullie ... jullie vergeten me!
Ik rende met al mijn kracht achter de auto aan. Mijn angst steeg toen mijn krachten minder werden en zij niet stopten: ze hadden me vergeten

Maand 17:
Ik heb geprobeerd de weg terug naar huis te vinden, tevergeefs. Ik ben verloren. Op mijn weg zijn mensen met een goed hart, die me verdrietig aankijken en me wat te eten geven. Ik bedank ze uit de grond van hart met mijn lieve blik. Ik zou willen dat ze me adopteren en ik zou de trouwste hond van allemaal zijn. Maar ze zeggen alleen maar arme hond, hij zal de weg wel kwijt zijn.

Maand 18:
Een van deze dagen kwam ik langs een school, en ik zag veel kinderen en jongeren, net als mijn broertjes. Ik ging wat dichterbij, en een groepje, lachend, gooide stenen naar me om te zien wie het beste gooide?. Één van deze stenen raakte mijn oog, en sinds die tijd kan ik er niets meer mee zien.

Maand 19:
Het lijkt gelogen, maar toen ik er nog wat beter uitzag, hadden de mensen eerder medelijden met me. Nu ben ik mager, mijn uitzien is veranderd. Ik heb mijn oog verloren en de mensen jagen me met een bezem weg, terwijl ik toch alleen maar even in een beetje schaduw wil liggen.

Maand 20:
Ik kan me bijna niet meer bewegen. Vandaag probeerde ik de straat over te steken. Volgens mij was ik toch op een veilige plaats, genaamd ?de goot?, maar ik zal nooit de tevreden blik van de chauffeur vergeten die zelfs extra bijstuurde om me maar niet te missen. Had hij me maar doodgereden, maar hij heeft me alleen maar de heup ontwricht. De pijn is verschrikkelijk, mijn achterpoten reageren niet meer, en met moeite heb ik me op een beetje gras langs de weg kunnen slepen.

Maand 21:
Ik zit nu al 10 dagen in de zon, de regen en de kou, zonder te eten. Ik kan me niet meer bewegen, de pijn is ondraaglijk. Ik voel me slecht, ik lig op een vochtige plaats, en het lijkt wel of zelfs mijn haren uitvallen. Sommige mensen die voorbijkomen, zien me niet eens; anderen zeggen blijf daar maar bij weg. Ik ben bijna bewusteloos, maar een vreemde kracht liet me mijn ogen nog één keer openen. De zachtheid in haar stem deed me reageren. Arme hond, kijk nou eens hoe ze je hebben achtergelaten zei ze. Bij haar was een meneer in een witte jas, hij begon aan me te voelen en zei: Het spijt me mevrouw, maar voor hem is het al te laat, het is beter hem uit zijn lijden te verlossen. De vriendelijke dame begon te huilen en knikte alleen maar. Met mijn laatste kracht bewoog ik mijn staart en ik keek haar dankend aan, zij die me zou helpen te gaan rusten. Ik voelde een klein prikje van de injectie en toen sliep ik, voor altijd eraan denkend waarom ik geboren was als toch niemand van me hield

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Er bestaan veel van dit soort verhalen. Als het gedaan wordt om mensen duidelijk te maken dat ze moeten nadenken voor ze een hond aanschaffen vind ik het een prima doel.

Om het dan vanuit de hond te schrijven maakt het natuurlijk extra zielig.

 

Er is ook een lange versie van een hond die al jaren dikke vrienden met zijn baas was. De nieuwe vriendin die bij de baas komt wonen vindt de hond niet leuk en als er een kindje geboren wordt mag de hond naar het asiel waar hij na een tijdje wordt ingeslapen.

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Ja zo zielig, gelukkig lag mijn hond lekker op mijn schoot en heeft zij niks te klagen.. maar ben dan gelijk in staat naar het asiel te racen en ze allemaal te nemen, mja dat gaat natuurlijk niet! Maar het is inderdaad wel een verhaal dat aan het denken zet van kan ik voor een hond zorgen of niet, wil ik een hond ja of nee... heel erg triest!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dit verhaal is wel erg overdreven..

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Dit verhaal is wel erg overdreven.. "

 

Dat bedoelde ik dus.

Staat niet duidelijk in mijn reactie, maar ik bedoelde het negatief.

Zielige verhalen in overvloed.... 

 

Alles wat een hond kan overkomen gebeurd deze hond.....

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Nou.. ik denk dat dit vaker gebeurd dan wij denken

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik hebt het toch gelezen, hoewel ik het niet van plan was, doet me denken aan het boek.....

Twee honden, van Richard Adams.

Nu ik wat ouder ben, kan ik er eerlijk niet meer tegen tegen deze verhalen, zo verdrietig , en ik hoop dat het niet echt waar is wat er geschreven wordt, er zijn vele dieren die aan hun lot overgelaten worden,en dan heb ik hier een hond die goed verzorgd wordt, waar vele mensen mij wel eens vragen.... tot hoe ver ga je ?

Mensen zijn zo, niet iedereen natuurlijk, maar een dier is bij toch nog veel mensen maar een ..ding, bevalt het niet dan doet men het weg, denk niet na.

gelukkig zijn er vele mensen die wel goed voor een dier zijn, en altijd tot het einde toe voor de hond willen en blijven zorgen.

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Heel erg triest.. wordt er ook echt verdrietig van maarja.. mijn hond is echt mijn beste vriendin, snap niet dat mensen zo wreed kunnen zijn... alle dieren trouwens ze hebben allemaal een hart en het belangrijkst ze zijn allemaal afhankelijk van de baasjes!

Volgende forumvraag: Paris Hilton
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^