Help ik wil een hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Daarom heb ik er ook bij gezet dat ik even off topic ging

Ik wilde even kwijt dat cavia's en andersoortige knaagdieren niet persé saai zijn maar dat dat voor een groot deel toch aan jezelf ligt en wat je verwacht van een huisdier. Bezint eer gij begint....

Daarna ben ik ook gewoon weer on topic gegaan.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Voor de mensen die het zich afvragen, ik ben 15. Ik vond de cavia's "saai". Misschien wil ik wel meer uitdaging. Ik verveel me na school eigenlijk ook best vaak en in het weekend. Dan kan ik lekker met de hond gaan wandelen ofzo "

 Maar vind je het ook leuk om na 10 jaar nog ELKE dag, meerdere keren per dag, minimaal een uur of 2 lang aan de hond te besteden?

Nu ben je nog 15, maar straks als je 18/20? bent, vind je het misschien wel leuk lekker 's avonds te gaan stappen en uit te gaan, of krijg je het veel drukker met je studie.

Cavia's zijn misschien wel saai, maar ze hebben wel minder aandacht nodig en daarom geschikter, of een kat, is in dat opzicht ook geschikter.

Anoniem (Gast)

Als ik een hondje zou krijgen zou ik sws een kleine kiezen. Ik vind maltezers, dwergkeeshondjes en langharige chihuahua's heel mooi, maar ik wil er ook een die bij mijn karakter past. Eentje die niet zo druk is. En als die ooit eens een ochtend allen thuis is (wat niet snel is) het nieg erg is dat die eventjes alleen thuis is. Verder maakt het me niet heel veel uit.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Hoevaak zou je er mee wandelen?
Ben je er financieel klaar voor (denk aan eten, speelgoed, mand, dierenartskosten, de pup zelf want een pup van een goede fokker kost heel wat geld ...) ?
Zou je er een sport mee willen doen? Hondenschool?
Vachtverzorging?
Wil je echt een pup of een asielhondje?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Als ik zo al die reacties van jullie lees vind niemand het dus blijkbaar leuk om een hond te hebben!   "

 



het is het mooiste wat er is, een liefhebbend maatje, maar bedenk dat wij jou er voor willen behoeden dat je fouten maakt, je bent nog schoolgaand, wil nog van alles, en een hond vergt veel heel veel van je tijd, heb je dat er voor over ?

een hond is afhankelijk van je, en zal veel vragen van je, en nogmaals , ik zelf zou nimmer meer zonder hond willen zijn, het is het allermooiste wat mij is overkomen, een hond.


:-D

toch heel goed nadenken, je bent niet meer altijd vrij, wanneer je uit wilt gaan en je mams zegt, eerst met de hond wandelen, en dan kan je gaan, koud, regen , noem maar op. smorgens vroeg als je bed zo lekker warm is eruit... kleine dingentjes die voor een ander geen probleem zijn, denk erover na of je dat er allemaal voor over hebt.

en ga dan eens met je ouders om de tafel zitten, ook je ouders moeten er achter staan, ze zullen ook met de hond moeten wandelen als jij op school zit. en als jij eens in het weekend er op uit wilt trekken, zijn je ouders dan bereid om op de hond te passen ?

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

Als je het echt heel graag wil, zou ik als ik jou was dan een herplaatser nemen. Wat je ook kan doen is gewoon een "verzorghondje" zoeken. Of je kan je opgeven voor een opvanggezin bij een asiel. Maar ik denk dat je beter kan wachten met een eigen hond! 

 

Misschien kan je beter naar katten kijken of ratten(het zijn net mini honden!!!) blijf niet op 1 ding hangen maar kijk naar meerdere dieren/dingen. 

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

Vraag welke dieren je wel zou mogen of stel een paar andere dieren voor die je leuk vind

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

Bijvoorbeeld ratten, ratten zijn hele lieve aanhankelijke en leergierige beestjes! Je kan ook met ze wandelen(al denk ik niet dat dat handig is). Je kan ze trucjes leren nou ja zoek maar op.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ff voor de duidelijkheid, ik vroeg of jullie tips hadden niet of ik wel of geen hond moet nemen. Ik heb er nu extra goed overna gedacht en ik wil echt heel graag een hond! Ik heb het er echt voor over om misschien wel een uur eerder op te staan om de hond uit te laten etc. En ik ben ook niet zoon type die ieder weekend uitgaat en ik spreek na school ook bijna nooit af met vriendinnen. "

 Heb je ook nagedacht over de toekomst? Ga je binnen 3 jaar verder studeren, hoge school, universiteit? Ga je op kamers? Wat dan met je hondje?

Voor je weloverwogen een hond kan nemen moet je 15 jaar verder denken en je afvragen of een hond in elk jaar van die 15 jaar in je leven zou passen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dit is een topic van vorig jaar.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Dit is een topic van vorig jaar. "

 Ben wel benieuwd hoe dit is afgelopen maar dat zullen we waarschijnlijk nooit weten.

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

" Dit is een topic van vorig jaar. "

 



I snap, maar voor als ze er nog steeds niet uit is(denk wel dat de "hondenfase" over is)

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Het is helemaal niet erg als een topic iet wat gedateerd is. De vraag of het onderwerp kan nog even actueel zijn...

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Een hond hebben heeft heel veel leuke kanten.

Maar een dier hebben of het nu een cavia is of een hond of kat, je bent r verantwoordelijk voor.

Heeft ook verzorging nodig.

Geregeld kammen, nageltjes in de gaten houden indien nodig knippen of laten knippen. Is er iets medisch dan moet je naar de dierenarts (buiten de inentingen e.d. om) iets medisch kan mee vallen een ontstoken oortje bijvoorbeeld, maar t kan ook iets ernstigs zijn dat heel veelkosten met zich meebrengt.

Daar moeten financiën voor zijn want dan kan heel hoog oplopen en dan hebben we het niet over 100 of 200 euro.

Het voer kost geldt kauwmateriaal, speeltjes riem en tuig of halsband moet af en toe vervangen.

Als je hond door wat dan ook pijn klachten heeft moet ie misschien dagelijks pijnstillers ook die kosten kunnen behoorlijk oplopen.

En het uitlaten uiteindelijk 4x daags, door weer en wind.

Maar ook spel en uitdaging, cursus op de hondenschool (ook niet goedkoop) 

 

Het houden van een hond vraagt ook heel veel zorg en kost standaard bepaalde kosten voor standaard dingen als eten en de eerder genoemde dingen. Maar dus ook onvoorziene dingen als je hond word gebeten, of een ongeluk krijgt of bijvoorbeeld hd of ed krijgt of andere medische gezondheids problemen dat kan qua kosten enorm oplopen. 

Dat kan een reden zijn om niet voor een hond te kiezen.

En wat genoemd word wat als jij gaat sturen op kamers gaat en de hond niet kan mee nemen. Dan draaien je ouders er voor op.

 

Iedereen moet achter een de komt van een hond staan, veel tijd en energie en aandacht willen investeren en de financiën moeten er ook voor zijn. Dat zijn dingen waar heel goed over na gedacht moet worden.

 

En een hond is veel duurder dan 2 cavia's en cavia's heven niet buiten door weer en wind uitgelaten te worden.

Als je als heel gezin een hond wil moet er ook heel goed over nagedacht worden of je de hond met zijn allen ook echt kan geven wat die nodig heeft. Het is niet alleen maar uitlaten en eten en water geven.

 

Ikzelf kan me geen leven zonder hond meer voorstellen, maar ik ben elke dag thuis, ik heb de tijd voor lange wandelingen, geen problemen met weer. Vind het heerlijk om met haar te kroelen en kammen en borstelen vind ze fijn (maar er zijn ook honden die het niet fijn vinden, maar het is wel belangrijk dat, dat op tijd wordt bijgehouden).

 

Maar een hele avond uit gaan, of naar een feest gaan is niet aan de orde. Sadi kan niet langer als een uurtje of 3 alleen zijn. (en ik heb haar ook niet om alleen te laten)

Vakanties moeten of aangepast naar plekken waar de hond mee kan, of naar oppas of pension (daar moeten dingen voor geregeld worden), of je moet t niet erg vinden en met vakanties thuis blijven.

En als je de pech hebt een hond met verlatingsangst hebben dan kun je die niet zomaar alleen thuis laten en soms zelfs niet zomaar uit logeren doen.

Dat zijn wel dingen die je moet in calculeren en niet erg moet vinden.

Verjaardag, de hond kan niet alleen thuis, meenemen is een optie maar er zijn honden waarvoor dat te druk is die dat niet prettig vinden en er zijn ook mensen die heel duidelijk stellen dat ze niet willen dat je de hond meeneemt.

 

Lekker shoppen, kan eigenlijk niet want dan is de hond alleen, dan maar meenemen, maar er zijn heel veel winkels waar je hond niet mee naar binnen mag. Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.

Zijn dat allemaal dingen die geen probleem zijn en het hele gezin heeft daar geen probleem mee, den staat er achter dan kun je kiezen voor een hond. Die hond kan 6 of 8 jaar oud worden maar ook wel 12 of misschien wel 16 jaar (dat is niet altijd te voorspellen) maar al die jaren ben je wel verantwoordelijk voor je hond.

 

Ik vind dat niet erg en heb veel plezier aan de hond, en vind het helemaal niet erg om niet op vakantie te gaan, een dagje lekker op pad met de hond, waar deze mag komen vind leuker als op vakantie gaan.

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Doordat het topic omhoog was gehaald op start bericht gereageert zie nu pas bericht dat het een oud topic is.

Wel jammer dat er steeds oude berichten omhoog gehaald worden.

Is oude topics sluiten niet veel beter?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Mechelse herder aanschaf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^