Wanneer doe ik het nu het beste? Verschillende vers !? Wat erbij geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Ik ben al een aantal dagen flink rond aan het zoeken wat ik nu het beste aan onze hondjes kan gaan voeren. En ik kom er even niet meer uit. Ik lees zoveel  Nu weet ik het zelf even niet meer haha,

het betreft bij ons een mopshondje van 11 kg, dit mag dus wat minder want hij is wat te dik. En een 4 maanden oude basset pup van nu bijna 16 kg.

We willen dus nu volledig overgaan op vers voer. Ik heb me er eens in verdiept en het een en ander over gelezen en merk dat onze basset dit toch wel echt nodig heeft. 

Momenteel zitten ze beide op brokken, de mops op royal canin en de basset op proplan.

 

mijn vraag is dus nu, wat kan ik ze het beste geven?

4weken geleden zijn we eens begonnen met carnibest, onze mops deed het hier super op en de basset op zich ook. Alleen kregen ze diarree. Nu heb ik gelezen dat dit ontgiften kan betekenen. Wij zijn er toen mee gestopt ipv door te zetten. We willen dus nu weer graag over op vers.

ik had ook het een en ander gelezen over Barf en smuldier ? Smuldier de goedkopere onder het verse voer maar weer beter dan brok. 

Kunnen we dit dan ook afwisselen? We hebben dus zojuist smuldier gehaald en we willen vanavond beginnen met et vers geven. Sochtends nog brok en savonds vers, ook om er even aan te wennen. Uiteindelijk willen we helemaal over op vers. 

Maar kunnen we dit dus afwisselen? Af en toe smuldier, dan carnibest, misschien Barf ? Ik weet niet welke beter is. En dan de ene dag smuldier en de andere carnibest of hoe kan ik dit et beste doen ?

en ze krijgen dus nu brokken waar ze lekker op knauwelen, deze vallen dadelijk dus weg. Moeten we andere dingen erbij halen zodat ze toch nog een beetje kauwen? We hebben natuurlijk botten enz maar misschien nog andere dingen erbij?

 

waarschijnlijk komen we met 1 kg per dag wel daar met het vers. De mops krijgt rond de 200gram bij de carnibest per dag. (Lijkt zo weinig haha) en de basset 800gr per dag omdat ie nog pup is. Ik neem aan dat ik dit ongeveer overal moet aanhouden? Alleen bij smuldier zag ik staan 30gr per kg. Dus dan wordt et wat meer.

 

heel erg bedankt alvast, zie ff door de bomen het bos niet meer haha!

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer doe ik het nu het beste? Verschillende vers !? Wat erbij geven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Diarree kan diverse oorzaken hebben, maar tijdens een omschakeling naar een rauwe voeding kan het betekenen dat het lichaam zich opschoont en de spijsvertering zich nog volop aan het aanpassen is aan het ontvangen van levende bacteriën en enzymen. Je zou in deze omschakelingsperiode kunnen ondersteunen met bijv. probiotica gecombineerd met psyllium husk. De vezels helpen de ontlasting in te dikken en toxiciteit vanuit de darmen sneller af te voeren. Tijdens de omschakeling zelf zou ik het bij 1 merk houden als je KVV geeft en dan gaat mijn voorkeur uit naar Carnibest of een ander merk dan Smuldier. BARF is heel prima, maar lees je hierover goed in voordat je dit gaat voeren zonder enige voorkennis. Een zelf samengesteld menu kun je zo uitbalanceren dat het de omschakeling kan vergemakkelijken. Het kan helpen om de eerste paar dagen dat je verse voeding geeft (welk eender merk), gekookt water over het kVV te doen (wel afgekoeld geven). En wat een omschakeling ook vermakkelijkt, is om KVV te mengen met brok, waarbij je dan de hoeveelheid KVV langzaamaan vermeerdert tot alleen KVV. Kijk maar wat je hier mee doet.

honden page profiel LaceyLunaLaceyLuna

honden foto van LaceyLuna

Je kunt KVV afwisselen met brok maar ALLEEN met geperste brokken. Ga geen brokken die je nu hebt mengen met geperste brok of KVV dit kan een maagkanteling veroorzaken.(dat kan dodelijk zijn) Het beste is om 1 dag te laten vasten en dan opbouwen dag 2: 25% dag 3 : 50% dag 4 : 75% dag 5 : 100 % van de dagelijkse hoeveelheid geven. 

 

KVV en geperste brokken verteren heel anders dan de brokken die je nu hebt. 

 

Die van mij krijgen smuldier compleet en heb geperste brokken staan voor als we een dag weg zijn bijvoorbeeld.

 

Mocht je smuldier willen gaan geven kun je ofwel smuldier compleet geven of de 7 verschillende smaken afwisselen zodat ze alle voedingsstoffen binnen krijgen 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Je kunt KVV afwisselen met brok maar ALLEEN met geperste brokken. Ga geen brokken die je nu hebt mengen met geperste brok of KVV dit kan een maagkanteling veroorzaken.(dat kan dodelijk zijn) Het beste is om 1 dag te laten vasten en dan opbouwen dag 2: 25% dag 3 : 50% dag 4 : 75% dag 5 : 100 % van de dagelijkse hoeveelheid geven. 
 
KVV en geperste brokken verteren heel anders dan de brokken die je nu hebt. 
 
Die van mij krijgen smuldier compleet en heb geperste brokken staan voor als we een dag weg zijn bijvoorbeeld.
 
Mocht je smuldier willen gaan geven kun je ofwel smuldier compleet geven of de 7 verschillende smaken afwisselen zodat ze alle voedingsstoffen binnen krijgen  "

 

Dit is complete onzin en al jaren achterhaald. De traditionele manier om een hond om te schakelen van brok naar rauw is te allen tijde geweest om brok te mengen met rauwe voeding. En dan geen KVV, maar fijn gesneden spiervlees/orgaanvlees zonder bot of een grof gemalen KVV. De verteringstijd van kvv en brok verschilt niet zoveel van elkaar. Wat wel verschilt, is dat bot een sterker maagzuur nodig heeft dan brok en KVV en dat het daardoor wordt afgeraden om BARF onderdelen zoals karkas met brok te mengen. Het veroorzaken van een maagkanteling heeft geen relatie met of de KVV gemengd is met geperste brok of geëxpandeerd. Sterker nog, er zijn onderzoeken bekend waaruit blijkt dat brokvoeding in het algemeen (en daarbij werd geen onderscheid gemaakt tussen geperst of geëxpandeerd) vermengd met gezonde tafelresten en rauwe vleesvoeding juist het risico op maagtorsie verminderen. Wil je problemen voorkomen door te snel cold turkey om te schakelen, dan is het mengen met brok een zeer goed alternatief (ref. o.a. Mogens Eliasen Rauwe voeding voor Honden). In Amerika is het overigens vrij normaal om brok te mengen met KVV of grovere vers voeding, ook hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen de productiemethodes van brok.

 

 

honden page profiel LaceyLunaLaceyLuna

honden foto van LaceyLuna

Het gaat zich niet om de verteringstijd maar over de manier waarop.. valt uiteen in de maag en blijft drijven in de maag. 

 

Wat iedereen zelf doet is eigen keus maar ik waag het er echt niet op 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ja, dat is het verkooppraatje van een bekend geperste brokkenmerk..........en die theorie is inmiddels al wat jaren achterhaald wat betreft het risico op maagtorsie. Het is de meest veilige procedure om een hond goed en effectief omgeschakeld te krijgen. Legio honden die op deze manier zonder al teveel ongewenste bij-effecten goed zijn omgeschakeld, in tegenstelling tot te snel en inadequaat omschakelen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wij hebben kvv gecombineerd met een geexpandeerde brok gegeven, het een s morgens, het andere s avonds, heeft nimmer problemen opgeleverd.
Een en ander zal per hond verschillen, dat wel.
Overgaan op volledig kvv gebeurde hier ineens.
Kauwen kan op gedroogde snacks.
Brokken worden niet gekauwd, maar gebroken. Een hond kan niet kauwen zoals wij dat doen.
Ik zou als ik jou was verschillende kvv merken afwisselen.
Ik vind voer voor carnivoren van Tannetje koning een nuttig boekje.
Eventueel Barfplaats als informatieve website.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De manier waarop alles wat in de maag zit verteert is: het eten wordt vermengd met maagzuur en pepsine en gekneed tot het eten zo goed als vloeibaar is en een bepaalde ph heeft bereikt waarna het naar de dunne darm gaat.

 

*dt fout verbeterd

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Sorry Cathelijne maar dat is  een beetje onzin wat je verteld. Mijn hond krijgt kvv en brokken doorelkaar de brok is niet geperst en hij krijgt dit toch al bijna 2 jaar nu zo. 

 

Ik zou gewoon kijken wat jouwn hondjes lekker vinden.  Kies of kvv alleen of in combinatie met brok of ga voor barfen maar niet alles door elkaar. Ik stap zelf nu over naar Haaksbarf kvv, vele lekkere smaken in en mooi betaalbaar in combinatie met een goede brok. En hij krijgt daarbij ook nog Renske versvlees, heerlijk vind Maylo dat.

 

Ik weet niet als jouwn honden met een speciale reden Royal Canine of Proplan krijgen maar mocht je brok in combi met kvv nemen zou ik wel eventueel overstappen op een betere brok. Royal canine met name is niet een al te beste brok, er zitten heel veel granen en andere troep in. Dit geld ook voor Proplan. Je kan dan beter kiezen voor een

graanvrije brok gaan en daarbij een geschikte kvv. 

 

Kwa diarree dit kan ongifting zijn door de overstap. Kijk even hoellang de diarree aanhoudt. Zijn het maar een paar dagen en het gaat daarna de betere kant op dan hoef je je niet zo n zorgen te maken. Zoniet dat kijken waar ze geen diarree van krijgen.

 

het is gewoon even aftasten waar jouwn hondjes het goed op doen en wat ze lekker vinden. 

 

trouwens lijkt 200gram voor je mops me wel wat  veel. schrik niet maar Maylo weegt ruim 8 kilo en die krijgt maar 100 gram kvv en 40 gram brokken hij krijgt dus maar 140 gram per dag en hij is netjes opgewicht. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik hoor eigenlijk geen klachten over Haaksbarf en Carnivoer.

In het begin kun je het beste rustig beginnen. Later kun je smaken en merken wisselen.

Bedoel je Tinlo Barfmenu of Barf zelf samenstellen?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik dacht net hetzelfde Roosje..., ik denk dat met barf, Tinlo bedoeld wordt.

In dat geval is dat naar mijn idee ook een prima aanvulling in het KVV menu.

 

Alle merken en smaken KVV kan je door elkaar voeren.

Je zult misschien wel merken dat sommige merken niet zo goed vallen, of dat bepaalde smaken niet gepruimd worden..., maar dat is een kwestie van uitproberen.

 

En zoals baasje Laura al zei..., misschien eens de brok onder de loep nemen als je kiest voor meer vlees..., het is zonde om aan de ene kant puur vlees te voeren, en dat aan de andere kant te niet te doen met royal canin..., pro plan ken ik niet.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ik hoor eigenlijk geen klachten over Haaksbarf en Carnivoer.

In het begin kun je het beste rustig beginnen. Later kun je smaken en merken wisselen.

Bedoel je Tinlo Barfmenu of Barf zelf samenstellen? "

 

daarom stap ik ook over naar haaksbarf, lijkt me een goede kvv en vele smaken. Alleen nadeel moet ik wel porties gaan maken en dat hoef ik bij de enerique dus niet die hebben als schijven van 100 gram, maar heb liever toch een betere kvv allowel Maylo het ook top doet op de Enerique. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik dacht net hetzelfde Roosje..., ik denk dat met barf, Tinlo bedoeld wordt.

In dat geval is dat naar mijn idee ook een prima aanvulling in het KVV menu.

 

Alle merken en smaken KVV kan je door elkaar voeren.

Je zult misschien wel merken dat sommige merken niet zo goed vallen, of dat bepaalde smaken niet gepruimd worden..., maar dat is een kwestie van uitproberen.

 

En zoals baasje Laura al zei..., misschien eens de brok onder de loep nemen als je kiest voor meer vlees..., het is zonde om aan de ene kant puur vlees te voeren, en dat aan de andere kant te niet te doen met royal canin..., pro plan ken ik niet. "

 



Proplan lijkt erg op rc. Ik weet het niet zeker meer, maar dacht dat het van dezelfde eigenaar is.

Rc is overigens dezelfde eigenaar als bijv pedigree, purina en whiskas.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  

Proplan lijkt erg op rc. Ik weet het niet zeker meer, maar dacht dat het van dezelfde eigenaar is.

Rc is overigens dezelfde eigenaar als bijv pedigree, purina en whiskas. "

 

proplan is volgens mij een onderdeel van Eukonuba of hoe spel je dat merk?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

daarom stap ik ook over naar haaksbarf, lijkt me een goede kvv en vele smaken. Alleen nadeel moet ik wel porties gaan maken en dat hoef ik bij de enerique dus niet die hebben als schijven van 100 gram, maar heb liever toch een betere kvv allowel Maylo het ook top doet op de Enerique.  "

 



Mijn kat eet ook rauw. Porties maken is zo klaar en dan heb je voor weken. Je kan trouwens voor 3 dagen in 1x doen. Dus bij 100 gram per dag snij je 1 kilo op het oog in 3 stukken en elk stuk is dan 3 dagen :-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  

Mijn kat eet ook rauw. Porties maken is zo klaar en dan heb je voor weken. Je kan trouwens voor 3 dagen in 1x doen. Dus bij 100 gram per dag snij je 1 kilo op het oog in 3 stukken en elk stuk is dan 3 dagen :-) "

 

Hey maar dat is een goed plan!! Bedankt!! Maylo krijgt zijn Renske ook in 3 dagen anders is het veels te veel en wordt het een tientonnertje. Maar dat van die 3 dagen ga ik zeker doen. 

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Bedankt voor de reacties !

 Met barf bedoel ik die worsten net als carnibest?

Ik zag ze vandaag liggen in de pets place naast de carnibest worsten. Bij barf zag ik alleen veel meer verschillende vleessoorten.

Het is de bedoeling dat ze uiteindelijk alleen nog vers krijgen. Omdat ik nog brokken heb en om de overstap te maken krijgen ze nu nog de brokken sochtends. En de pup dan smiddags ook nog. Savonds allebei vers dan.

Ze hebben dus nu smuldier gehad. Dit was vandaag om 19.00. Tot nu toe nog geen klachten maar dat zal wel even duren, stel ze zouden diarree krijgen.

Ik wilde dus ipv smuldier ook carnibest of barf erbij doen.

Het is dus belangrijk dat ik verschillende soorten vlees voer ? Maar dat mag dus best de ene dag smuldier zijn en de andere dag carnibest?

Ook als ze dalijk helemaal over zijn op vers en geen brokken meer krijgen.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ja hoor, als ze verder goed reageren op een bepaalde merken, kan je dat afwisselen zoveel als je wilt.

Zoveel mogelijk smaken, maar begin gewoon bij rund, kip, konijn, lam, eend..., vooral de wildsmaken willen nog wel eens problemen geven omdat lang niet alle honden van wildsmaken houden.

Hier krijg is er dus absoluut geen fazant in bij beide dames..., tenzij ik het meng met iets anders..., en dan proberen ze er nog met lange tanden langs te eten 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou juist rustig uitbouwen zodat als het niet lekker gaat, je weet waarvan.

Barf kvv is Tinlo Barfmenu. Dat is gemalen. Barf staat voor bepaalde percentages en echte hele karkassen ed. Kvv is altijd gemalen.

De Tinlo premium types vind ik persoonlijk goed. Sommige honden krijgen er harde ontlasting op, maar dat zie je snel genoeg en dan geef je gemalen bladgroente erbij.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Hey maar dat is een goed plan!! Bedankt!! Maylo krijgt zijn Renske ook in 3 dagen anders is het veels te veel en wordt het een tientonnertje. Maar dat van die 3 dagen ga ik zeker doen.  "

 



Graag gedaan :-) Ik doe het ook zo. 1 dagje een kleiner portie in de vorm van sprotjes en dan 2x 3 dagen. In 2 weken tijd voer ik 2 Kvv soorten (1x per week krijgt ze een kwartel om te knagen). In 1 van die kvv soorten zit 4 dieren. In 3 weken tijd voor ik echter 3 kvv soorten + kwartel. Zo voer ik ook genoeg diersoorten.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Bedankt voor de reacties !
 Met barf bedoel ik die worsten net als carnibest?
Ik zag ze vandaag liggen in de pets place naast de carnibest worsten. Bij barf zag ik alleen veel meer verschillende vleessoorten.
Het is de bedoeling dat ze uiteindelijk alleen nog vers krijgen. Omdat ik nog brokken heb en om de overstap te maken krijgen ze nu nog de brokken sochtends. En de pup dan smiddags ook nog. Savonds allebei vers dan.
Ze hebben dus nu smuldier gehad. Dit was vandaag om 19.00. Tot nu toe nog geen klachten maar dat zal wel even duren, stel ze zouden diarree krijgen.
Ik wilde dus ipv smuldier ook carnibest of barf erbij doen.
Het is dus belangrijk dat ik verschillende soorten vlees voer ? Maar dat mag dus best de ene dag smuldier zijn en de andere dag carnibest?
Ook als ze dalijk helemaal over zijn op vers en geen brokken meer krijgen. "

 

Dat is alvast geen BARF. Hoe mooi de naam van BARF menu ook klinkt, komt in de verste verte niet tegemoet. Ik vind het nadeel van dit merk dat het botpercentage te hoog is. Er zijn honden die daardoor last van constipatie krijgen en dus problemen met de spijsvertering, al dan niet vaak loose stool. Je kunt hierop inspelen door geregeld bijv. vuile pens of groentes bij te voeren als je dat aan je hond merkt. Ik zou omschakelen met de konijn- of eendversie bij dit merk. Gevarieerde voeding is het devies, dus nooit blijven hangen op 1 merk of een minimaal aan diersoorten. Maar tijdens een omschakeling doe je dat niet. Pak je gemiddeld 2 diersoorten die goed gaan een paar weken en voeg je wekelijks een diersoort toe. Zo zie je ook duidelijker wat wel en niet goed gaat en kun je daarop anticiperen. Wat de Carnibest betreft, heb ik zelf al jaren goede ervaringen met omschakelen op Carnibest Bio en Kalkoen- en Eend diabetes. De rest gaat doorgaans ook prima, maar dat is wat ik vooral adviseer. En ook dit merk bestaat uit verschillende karkassoorten, in verhouding tot dat prooidier volgens visie van dit merk, aangevuld met premix zodat 1 diersoort als elke dag voeding kan worden verkocht. 

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Oké. Ik kan dus eigenlijk het beste beginnen met een van de duurdere merken ipv smuldier.

Dus bij Barf, of tinlo worsten dan maar 2 soorten pakken en daarmee starten. En als dit goed gaat erna uitbreiden met andere vleessoorten? 

Met et carnibest kan dit dan ook lijkt me?

 

maar carnibest en die Barf tinlo is dus beide goed ? 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Oké. Ik kan dus eigenlijk het beste beginnen met een van de duurdere merken ipv smuldier.
Dus bij Barf, of tinlo worsten dan maar 2 soorten pakken en daarmee starten. En als dit goed gaat erna uitbreiden met andere vleessoorten? 
Met et carnibest kan dit dan ook lijkt me?
 
maar carnibest en die Barf tinlo is dus beide goed ?  "

 

Beide zijn goede en gezonde voedingen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik gaf ook verschillende merken. Tinlo, Naturis, Carnivoer, Alaska (tot mijn verkooppunt ermee stopte), Haaksbarf (duur!), Smuldier (lekker goedkoop).

Mellow at een halve kilo per dag, daarom niet te vaak Haaksbarf 

 

Ze heeft ook een periode 's morgens brok (Wolfsblut)  en 's avonds KVV gehad, heeft nooit problemen gegeven, dit was in de periode tussen volledig KVV en volledig brok.

Nu krijgt ze weer brok en soms in het weekend een vleesje (Smuldier of Renske, gewoon omdat het makkelijk en lekker is).

 

Er wordt inderdaad gezegd dat je een brok als deze niet op dezelfde dag als KVV mag geven, maar er zijn zát mensen die het wel doen en zelfs mensen die het tegelijk geven (dus brok mét vlees).

Met alles wat je doet zul je moeten kijken hoe je hond erop reageert, de een kan het prima hebben om 's morgens het een en 's avonds het ander te krijgen, de andere hond schijt zich op zo'n dag helemaal leeg. Maar dat merk je pas als je het uitprobeert 

honden page profiel RafRaf

Ik ben begonnen met Smuldier en Duck, daarna ben ik op zoek gegaan naar een leverancier van de betere merken. Hier doen ze het goed op Haaksbarf, Dinapet, Carnibest en Tinlo. Ik wissel en meng smaken en merken af.

Ik heb eens aan een vertegenwoordiger van Haaksbarf gevraagd waarom zij toch zo duur zijn. Volgens hem komt dat omdat Haaks alle delen van het dier gebruikt, dus ook de (duurdere) filetstukken, het mooie vlees dat voor mensen ook een pak duurder is. 

Alaska vind ik pas echt duur en dat zijn dan rollen van 800 gr, niet  handig. Maar ik geef toch liever iets meer geld uit aan een duurder merk dan dat ik elke maand bij de DA sta met een probleem. 

Gelukkig heb ik gemakkelijke eters, ze lusten bijna alles, behalve de fazant van Alaska. 

 

Als je wil afwisselen met brok en KVV is het wel te hopen dat je honden nog brok willen. Hier alleszins niet.

 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik heb een aantal jaren Smuldier gegeven (alle varianten) maar Dobber heeft nu een grote overgevoeligheid op kip... Dus geen Smuldier meer. Ze had ook veel vachtproblemen die deels veroorzaakt werden door het voer want nu ik overgegaan ben op BARF ziet ze er een stuk beter uit. Persoonlijk vind ik het geweldig om haar te zien kauwen op een geitenribbenkast of op een groot stuk pens. Dat heb je niet met Smuldier, dat was hier echt hap-slik-weg. En nu eet ze een stuk beter. Langzamer ook en voorzichtig. Ze geniet nu echt van het eten en lekker kauwen, zo zie ik het graag.

Ik zelf zou je dus aanraden om over te gaan op BARF. Het is meer werk want je moet wel eens iets portioneren en het zal ook even wennen zijn aan al dat ongemalen vlees maar het is denk ik echt het beste voor een hond. En het hoeft ook niet duur te zijn. Ik ben online gemiddeld 3 euro de kilo kwijt. Maar je kunt ook goedkoper, als je echt BARF gaat geven kun je bijvoorbeeld in de zomer hele geitjes kopen. Dat zijn (pasgeboren) geitjes die tijdens of na de bevalling doodgegaan zijn en dus niet voor menselijke consumptie gebruikt mogen worden. Zo'n geitje kost dan een euro of 3 en is al snel een kilo of 5/6. Ik denk maar zo: als mijn hond ze krijgt is zo'n beestje tenminste niet voor niks doodgegaan...

En je hebt ook op Facebook of Barfplaats.nl zogenaamde 'barf-lijntjes'. Dat zijn dan mensen die vanuit een bepaalde regio naar een grote barf-aanbieder gaan en zo'n 500 kilo meenemen en langs de route een paar keer stil staat waar mensen dan (op bestelling) hun vlees kunnen halen. Vaak betaal je dan maar weinig geld per kilo. Of denk aan een wildslachterij waar je goedkoop spul kunt kopen. Het hoeft allemaal niet duur te zijn maar het is even wat extra werk...

Smuldier is zo'n 1,60 per kilo ongeveer maar het vlees is echt niet de beste kwaliteit. Bovendien gebruiken ze geen botten in de mix maar een calciumpreparaat. En dat is dan weer erg moeilijk te verteren omdat het (in tegenstelling tot echt bot) niet een natuurlijk product is. Ik heb het zelf dus zo'n 4 jaar gegeven maar ik ben erg blij dat ik overgestapt ben... En Dobber ook ;-).

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik heb een aantal jaren Smuldier gegeven (alle varianten) maar Dobber heeft nu een grote overgevoeligheid op kip... Dus geen Smuldier meer. Ze had ook veel vachtproblemen die deels veroorzaakt werden door het voer want nu ik overgegaan ben op BARF ziet ze er een stuk beter uit. Persoonlijk vind ik het geweldig om haar te zien kauwen op een geitenribbenkast of op een groot stuk pens. Dat heb je niet met Smuldier, dat was hier echt hap-slik-weg. En nu eet ze een stuk beter. Langzamer ook en voorzichtig. Ze geniet nu echt van het eten en lekker kauwen, zo zie ik het graag.

Ik zelf zou je dus aanraden om over te gaan op BARF. Het is meer werk want je moet wel eens iets portioneren en het zal ook even wennen zijn aan al dat ongemalen vlees maar het is denk ik echt het beste voor een hond. En het hoeft ook niet duur te zijn. Ik ben online gemiddeld 3 euro de kilo kwijt. Maar je kunt ook goedkoper, als je echt BARF gaat geven kun je bijvoorbeeld in de zomer hele geitjes kopen. Dat zijn (pasgeboren) geitjes die tijdens of na de bevalling doodgegaan zijn en dus niet voor menselijke consumptie gebruikt mogen worden. Zo'n geitje kost dan een euro of 3 en is al snel een kilo of 5/6. Ik denk maar zo: als mijn hond ze krijgt is zo'n beestje tenminste niet voor niks doodgegaan...

En je hebt ook op Facebook of Barfplaats.nl zogenaamde 'barf-lijntjes'. Dat zijn dan mensen die vanuit een bepaalde regio naar een grote barf-aanbieder gaan en zo'n 500 kilo meenemen en langs de route een paar keer stil staat waar mensen dan (op bestelling) hun vlees kunnen halen. Vaak betaal je dan maar weinig geld per kilo. Of denk aan een wildslachterij waar je goedkoop spul kunt kopen. Het hoeft allemaal niet duur te zijn maar het is even wat extra werk...

Smuldier is zo'n 1,60 per kilo ongeveer maar het vlees is echt niet de beste kwaliteit. Bovendien gebruiken ze geen botten in de mix maar een calciumpreparaat. En dat is dan weer erg moeilijk te verteren omdat het (in tegenstelling tot echt bot) niet een natuurlijk product is. Ik heb het zelf dus zo'n 4 jaar gegeven maar ik ben erg blij dat ik overgestapt ben... En Dobber ook ;-). "

 

Sorrie, ik weet niet waar je dit gegeven vandaan haalt, maar doodgeboren geitjes worden niet en masse als BARF voer verkocht. Dat mag bij wet namelijk niet. De geitjes die jij bedoelt, zijn bokjes die vanaf een paar dagen tot enkele weken na geboorte geslacht worden en in die zin nog iets opleveren.

honden page profiel renate ceustersrenate ceusters

Geef zelf meestal naturis, maar soms ook andere merken ter afwisseling.

Het valt me op dat zeer veel honden geen fazant lusten, ook hier lusten ze geen fazant.Heb het toen aan verschillende honden laten proeven en geen enkele hond luste het, en het waren allemaal verseters.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Geef zelf meestal naturis, maar soms ook andere merken ter afwisseling.

Het valt me op dat zeer veel honden geen fazant lusten, ook hier lusten ze geen fazant.Heb het toen aan verschillende honden laten proeven en geen enkele hond luste het, en het waren allemaal verseters. "

 



Klopt. Wild moeten de meeste honden aan wennen. Toch wilde mijn herder niets van kvv weten, tot ik de fazant open had... Hij stond te piepen en te kwijlen..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow vond fazant van Alaska lekker, van Degomeat dan weer ABSOLUUT niet.

Ja, toen ik er in de voedseldroger snoepjes van had gemaakt, toen was het wél lekker 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer doe ik het nu het beste? Verschillende vers !? Wat erbij geven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ervaring Renske
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^