Gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StephanyStephany

Op donderdag 11 september 2014 heb ik mijn hondje Mylou (11 jaar) moeten laten inslapen. Door zijn hartprobleem (hartruis) is hij in ademnood gekomen. Therapie met een vochtafdrijvend medicijn heeft helaas niet geholpen. Welk gedrag kan ik van zijn onafscheidelijke tweelingbroer Sammy verwachten? Ik maak me vooral zorgen over het alleen laten. Wie kan me vertellen hoe ik het beste kan handelen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Stephany, verdrietig.

Het tweeling broertje Sammy ? net zo oud dus, wat kan je daar van verwachten, als ze veel samen zijn geweest zal het voor Sammy zeker zoekend gedrag kunnen vertonen, wat kan je nu het allerbeste daar aan doen.

wat meer aandacht geven dan anders, wandelingen maken waar Mylou en Sammy niet zijn geweest, andere routes nemen, ga eens wat meer andere dingen doen dan dat je gewend bent, neem hem eens mee naar marktjes, winkelcentrums, vrienden, waar ze samen niet kwamen.

ook een hond heeft verdriet, klinkt raar maar is wel zo, wat extra aandacht geven, en verwen Sammy eens lekker. en ga dingen doen die je anders niet met twee honden zou doen.

Stephany, voor jou zoveel sterkte met het verlies van je Mylou.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Dag Stephany

 

Gecondoleerd met het heengaan van Mylou. We zijn hier met velen die weten hoe jij je nu heel zeker voelt.

 

Heel goed dat je aan Sammy denkt. Ik had vorige maand bij het verlies van mijn oudste dier hier heel veel aan.

 

http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/132382-een-rouwende-hond-begeleiden-als-zijn-maatje-is-overleden.html

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Mijn ervaring met Pitchou, het zusje (niet gerelateerd qua soort) van Yamalle die overleden was;

 

Zij heeft echt gerouwd om haar zus, ze at niet meer, tenzij ik het heel aantrekkelijk maakte, maar dan nog... Ze is ook vrijwel meteen ziek geworden (darm/maagaandoening), dus zorg ervoor dat je bij bepaalde twijfels qua verandering niet twijfelt om een dierenarts te raadplegen.

 

Veel van haar gewone gedrag was veranderd. Soms leek het alsof ze mij een plezier wou doen, maar de fut was er zo een beetje uit, net als bij mij trouwens, en ook hoe jij je voelt vangen ze op, maar dat lees je wel in de link die ik bij bovenstaand bericht heb meegegeven.

 

Ondertussen is ze weer een stuk beter, maar ik houd haar nog steeds goed in de gaten. Enkele dagen geleden had ze alweer hoge koorts. Ook heeft ze verlatingsangst gekregen. Voordien was ze altijd samen met Yamalle, nu is ze alleen. Yamalle was ook meer de leider, Pitchou de volger, en dat maakt soms ook wel een verschil.

 

Ik kan hier nog wel wat zaken kwijt, maar ook elk dier is anders, en wanneer je observeert, zul je zelf wel het één en ander kunnen vaststellen.

 

Stel gerust vragen of bevindingen hier.

 

Nogmaals, ik vind het enorm fijn dat je, temidden van je eigen verdriet, ook aan Sammy denkt nu.

 

Ik wens je veel goede moed. Het is triest te zien hoe een dier zijn maatje mist.

 

Lieve groet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is Offtopic, maar ik hoop zo dat meerderen forummers dit lezen, Stephany.

wanneer men twee honden heeft is het bijna altijd heerlijk als ze met elkaar samen optrekken, samen alles doen, wandelen , de aandacht van het baasje, kan niet op .

maar bedenk dat als ze alleen komen te staan na overlijden van hun allesie , dat ze verder moeten en dat heel moeilijk is voor een hond die gewend is samen alles te delen en te doen.

Mijn advies als je twee of zelfs meerderen honden hebt, doe veel alleen met ze, ga wandelen apart, geef aparte aandacht, doe dingen echt apart, laat een hond eens even bij een ander logeren, de aandacht weg van het samen zijn, alleen . zodat als er een achter blijft dat het niet zo,n groot verdriet wordt voor een hond. het zal best moeilijk zijn als men meerderen honden heeft, maar bedenk dat ze achterblijven en toch verder moeten.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Heel veel sterkte,ook ik weet was het is,je vriendje of vriendinnetje te laten gaan.
Ook je andere hond merkt dat heel goed.

Onze spaniel bleef ook alleen na 7 november ze was haar maatje kwijt een jrt.

Ik deed veel met haar,ze leek wat suffig hoewel ze zich altijd als eeuwige 2e opstelde.
we hadden het idee om het bij 1 hond te houden maar 9 april kwam pup toy aussie hier in huis.

Prisca de spaniel at weer,,loeide niet meer als ze maar even alleen was. Ze had weer lol.
Hoewel de aanwezigheid vind ze leuk,maar een reu pup die op haar wil vind ze vervelend.
Dus daar werken we aan om dat af te leren.
Prisca is 12 doe je daar een pup bij,in ons geval wel.

Bij jou is het misschien niet aan de orde weer een hondje erbij.
Ga veel ondernemen en geef het de tijd.
Nogmaals sterkte en succes.

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Heel veel sterkte nog met het verlies van mylou

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Heel veel sterkte nog met het verlies.  Ik hoop dat je andere hondje het goed doet.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" het is Offtopic, maar ik hoop zo dat meerderen forummers dit lezen, Stephany.

wanneer men twee honden heeft is het bijna altijd heerlijk als ze met elkaar samen optrekken, samen alles doen, wandelen , de aandacht van het baasje, kan niet op .

maar bedenk dat als ze alleen komen te staan na overlijden van hun allesie , dat ze verder moeten en dat heel moeilijk is voor een hond die gewend is samen alles te delen en te doen.

Mijn advies als je twee of zelfs meerderen honden hebt, doe veel alleen met ze, ga wandelen apart, geef aparte aandacht, doe dingen echt apart, laat een hond eens even bij een ander logeren, de aandacht weg van het samen zijn, alleen . zodat als er een achter blijft dat het niet zo,n groot verdriet wordt voor een hond. het zal best moeilijk zijn als men meerderen honden heeft, maar bedenk dat ze achterblijven en toch verder moeten. "

 

Hoi Willemijn, Een late reactie hierop maar je hebt helemaal gelijk, Mijn zusje heeft dus een hondje en ik, die, als wij alle bij uit huis zijn gescheiden zullen worden. We doen eigenlijk ALLES apart van elkaar. Ook logeren en vaak alleen beneden slapen aanleren. Gaat super goed ! :) 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^