Zindelijkheid!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JosjeJosje

honden foto van Josje

Beste mensen,

Onze Catalaanse Herder (Gos d'Atura) pup Birka van bijna 10 weken woont sinds 2 weken bij ons.
We waren gestart met een individuele puppytraining die helemaal uitging van belonen. Helaas bleek (daar had de fokker ons al voor gewaarschuwd) deze methode niet aan te slaan bij ons slimme hondje! Voorbeeld: De trainster zei als ze aan je kast knaagt lok je haar weg en beloon je haar direct op het moment dat ze stopt. Het laat zich raden dat Birka dit een erg leuk spel vond en zich een heel trots en knap hondje voelde, ze kreeg tenslotte voor elke hap uit de meubels iets lekkers!!
Inmiddels hebben we een andere mevrouw geraadpleegd die uitgaat van de natuurlijke instincten van de hond in oorsprong, de wolf. De Gos staat ook nog heel dicht bij de wolf, dit sprak ons ook zo aan in het ras.

Ik lees hier veel over poepen en plassen in de bench. Al het andere waar we onze handen aan vol hebben is niet zo erg, maar dit is een lastig iets.
We treffen Birka vaak aan met poep en plas in haar bench, meestal 's morgens.
Het maakt niet uit of we de wekker zetten om haar uit te laten 's nachts, ze doet buiten niets, hooguit een plas, en zodra alles rustig is poept ze in haar bench. Ze waarschuwt hier niet voor, we horen haar niet. Haar bench is klein genoeg, staat op een vertrouwd plekje, een van ons slaapt in de buurt om het eerste signaal op te kunnen vangen en meteen met haar naar buiten te kunnen gaan.
Behalve bovenstaande zijn we nu ook aan het proberen meerdere kleine porties eten te geven. Het probleem is een beetje dat ze in de bench wel piept en jankt om aandacht, maar juist weer niet als ze iets moet. Zo weten we slecht waar we aan toe zijn en ontstaan er twee valkuilen: of we reageren te snel om te voorkomen dat ze iets in haar bench doet en dan is het loos alarm, waardoor we het janken in de bench als het ware hebben "aangemoedigd", of we reageren niet omdat we denken dat het om aandacht gaat en meestal is dat zo maar heel soms moet ze dan wel iets en zijn we te laat. En daarmee leren we haar juist weer aan dat ze het maar in haar bench moet doen.
Kortom, vicieuze cirkel en we weten niet meer hoe we die moeten doorbreken. We slapen onderbroken en dat vinden we niet erg, ware het niet dat het eigenlijk een beetje voor joker is, omdat we evengoed een tot twee keer per nacht de bench moeten schoonmaken!

Graag jullie reacties/adviezen.

Josje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijkheid!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Misschien lukt het met een poep plas plekje te maken in de bench,bv kranten en een slaapplekje met een slaapmatje.
Niet nu al verwachten dat ze kan aangeven is nog erg vroeg. Alleen positief reageren als ze iets gedaan heeft wat goed is, de rest negeren. Als ze jankt in de bench, niet eens kijken, negeren.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Als ze poept en plast in de bench, is het dan op iets absorberends? Want daar hebben pups een voorkeur voor - vooral die met een wat scherper instinct. Ik heb zelf een Shiba, staat ook dicht bij de natuur, en mijn tapijt was nooit veilig voor haar.

Je zou een kartonnen doos in de bench kunnen doen, met een dekentje erin - dit wordt dan de slaapplek van je pup. En daarbij maak je uit twee opties een keuze: 1: je schermt de rest van de bench af, zodat ze alleen in de kartonnen doos kan liggen, of 2: je legt in de rest van de bench iets wat niet absorbeerd, nl. kranten of zeil.

Ik zou zelf dan voor optie 1 gaan, en kijken hoe ze daar op reageert. Ze weet immers al dat ze je piepen zover kunt krijgen om haar uit de bench te laten - dus als ze moet, zal ze het aangeven. En zeer grote kans dat ze het niet in haar kartonnen doosje zal willen doen.

Wil dit werken, dan moet de kartonnen doos wel krap zijn. Is niet erg, ze krullen zich toch op in een balletje :-D .

Tot slot zou je ook een babyfoon naast de bench en je bed kunnen zetten. Dan reageer je niet op gehuil, maar op gerommel in de bench - teken dat ze wakker is geworden, vaak omdat ze dan 'moet'.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt,

groetjes,

Linda.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Ik ga mee in het advies van Linda.
De bench zo klein mogelijk maken, zodat als ze iets doet, dat echt op haar slaapstukje is.

Je verteld dat je privetraining krijgt met als basis de roedelmethode. Wat leer je dan zoal?
Ben nieuwsgierig :-)

Groetjes, Margje

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Hoi Josje,

Poept je hondje helemaal niet buiten of alleen in de avond niet...
Als je pup helemaal niet buiten poept dan is ze waarschijnlijk niet een stoer pupje en snel onder de indruk van dingen buiten...

Ik kan me niet voorstellen dat een Gos zoveel anders is in opvoeden dan een andere hond... ;-)

Ze kunnen slim zijn, oké... :-D
Ik denk dat een Aus. Collie ook slim is en een D. herder, een Briard of een bastaard of een iedere andere hond van een willekeurig ras..

Zou je niet met het eten kunnen schuiven...?
Wat geef je voor voer..?
Geef je brokken dan drinkt je hondje meer water dan wanneer de versvoer geeft..
Geef je brokken dan heeft je hond ook meer ontlasting dan van vers voer...

Ik zou het eerder daarin zoeken...
Ik neem aan dat je hond niet de gehele dag de beschikking heeft over het voer in het bakje...

Een pup plast nooit in één keer uit, dus ga niet te snel naar binnen. Loop even met je pupje mee in de tuin desnoods aan de lijn.
Pupjes doen wel twee tot drie plasjes...

Je zou een drolletje wat zij gepoept heeft overdag, in de tuin kunnen leggen, zodat zij een vertrouwt luchtje ruikt 's avonds en misschien er nog een hoopje naast legt... O-)

We lezen het wel... ;-)

Lieve groet, Ilja
Highfive van Sterre**

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijkheid!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^