Jagen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Thuis hebben wij konijnen, mijn hond kon daar altijd redelijk goed mee overweg, jaagde ze soms wat 

op maar bedoeld ze als spelen. Nu heeft ze door dat ze, in het bos ook goed kan jagen en rent echt achter alles aan, konijnen, blaadjes, vlinders.. Sinds ze dat doet, zijn de konijnen bij ons thuis ook niet meer veilig. Ik weet niet of hier al een topic over is, ik kon het niet vinden, maar hoe kan ik het achterna rennen van bewegende dingen remmen? Ze komt vaak snel weer terug, maar is ook een keer een drukke weg op gerent waar ik me dus ook zorgen om maak. Ook zou ik het fijn vinden als ze weer een beetje normaal met onze konijnen om kan gaan. 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Kan me voorstellen dat het meer als vervelend is als je hond alles achterna jaagt en dan ook nog eens de grote weg op.

 

Mijn advies zou zijn om de hond voorlopig alleen los te laten in een omheind veld of een plek waarvan je weet dat de hond je niet wegrent en dan te trainen met het hier komen van je hond op onverwachte momenten.

 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dankjewel voor de tip, ik heb haar nu zoiezo 6 weken aangelijnd moeten hebben ivm een gebroken poot. Ze luister eigenlijk altijd als ik haar roep en komt snel terug als zei iets achterna zit.. Het ligt misschien ook wel aan de leeftijd.. 1 jaar en 3 maanden en alles is hartstikke interessant. Ik vraag me gewoon af of je het jagen een beetje kan remmen.. 

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor !

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Hoi, hier ook een hond die achter de vogels en andere dingen aanrent.

Eerst was het heel erg maar nu wordt het al wat minder hoor.

Een vriendin van mij heeft een Franse Waterhond, en die rende eerst ook achter van alles aan, die is nu 2 jaar, en het is heeeeel erg minder!

 

 

Wat je ook kunt proberen is jachttraining, dan weet  je hond wanneer hij wel achter iets aan mag rennen en wanneer niet

 

Succes!!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik zat inderdaad te denken aan jachttraining, als ik mijn gehoorzaamheid en aggility training gedaan heb. Maar maakte me altijd een beetje zorgen dat ze, middels van zon jachttraining, JUIST gaan jagen, het is natuurlijk een zelfbelonend iets. Ik zal me er er in ieder geval wel in gaan verdiepen. Ook weet ik niet wat er allemaal in mijn hond zit, hollandse herder is duidelijk maar de rest niet. Er staat ook dat Hollandse herders graag achter bewegende onbekende dingen aangaan... Bedankt voor de tip, ga eens wat meer lezen over jachttraining :) 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hier ook een jachthond,  die ook redelijk gevoelig is. En die gaat al vanaf 4 maanden achter konijnen aan, en ving ze ook.. nu is ze 3 jaar.  We hebben voornamelijk veel met haar getraind. Aan de riem kijkt ze er niet meer naar im, konijnen thuis eigenlijk nooit naar omgekeken, omdat die bij ons huis hoort. Moet ze niet samen los laten. . 

Maar wij zijn dus wacht en nee gaan trainen of kijk eens, laatste nog ateeds mee bezig. Maar we kunnen haar nu laten wachten en aanlijnen als wij een konijn zien. Verder bij andere dieren is het woord nee genoeg dan gaat ze er niet achter aan, tenzij ze een paar dagen weinig heeft gedaan dan wil ze nog wel eens opjagen. En met een heel schuldig koppie gelijk teeug komen als we roepen.  

Ik hoop dat je jets aan de tips hebt.

Groetjes, Lavina

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dankjewel, ik heb zeker iets aan de tips. Nee en wacht kent ze goed, ze kan op dit moment 3 minuten blijven wachten. En kijk eens wil ook nog wel eens werken maar heb er nooit aan gedacht om dat te gebruiken voor als ze iets ziet. dus dankjewel :) 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow beheerst 'wacht' héél goed, luistert ook best redelijk als ik haar bij me roep, maar zodra ze een spoor van een konijntje oppikt...

Nou, dan hoort ze níks meer! Zij gaat (om o.a. die reden) ook niet los.

 

Thuis hebben wij konijnen, mijn hond kon daar altijd redelijk goed mee overweg, jaagde ze soms wat op maar bedoeld ze als spelen. "

Dit zou ik, als ik jou was, wel gaan afleren. Juist met eigen huisdieren.

 

Mellow tolereerde poes Puk in huis ook, buitenkatten moest ze NIKS van hebben, daar ging ze echt achteraan (met beperking van 2 meter lijn ), dat bleef en blijft ze doen, ondanks oefenen. Maar Pukje moest ze echt gewoon met rust laten, die hoorde bij het huis, bij ons.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Maar.. hoe leer je je hond bij konijnen te zijn, we hebben ook katten en daar speelt ze gewoon gezellig mee.. onze konijnen hebben een stuk in de tuin waar ze los kunnen, Savonds ziet mn hond dat we de konijnen in het hok terug jagen, en wil dan gezellig mee doen.. Haar vader is NL kampioen schapen drijven dus het zal er wel een beetje inzitten, maar ze blaft flink en kan happen naar ze.. Hoe leer ik dat af? Als ik een konijn op schoot heb gaat het wel als ik haar erop corrigeer er niet naar te happen. 

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

Onze pup van bijna 6maanden heeft onze zebravink eens willen proeven helaas is dit niet goed afgelopen 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat vind ik eerlijk gezegd ook niet zo gek. Pups nemen sowieso van alles in hun bekje, ik zou daar geen vogeltje bij rond laten vliegen eerlijk gezegd.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Onze pup van bijna 6maanden heeft onze zebravink eens willen proeven helaas is dit niet goed afgelopen  "

 Ah jeetje, wat sneu. :( 

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

Het vogeltje was uitgebroken en voor ik het wist had ze de vogel in haar bek maar ik was niet kwaad het is normaal als ze een vogel zien dat ze gaan hem proberen te pakker zeker een pup 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Dankjewel voor de tip, ik heb haar nu zoiezo 6 weken aangelijnd moeten hebben ivm een gebroken poot. Ze luister eigenlijk altijd als ik haar roep en komt snel terug als zei iets achterna zit.. Het ligt misschien ook wel aan de leeftijd.. 1 jaar en 3 maanden en alles is hartstikke interessant. Ik vraag me gewoon af of je het jagen een beetje kan remmen..  "

 

 

Een goede tip om het jagen eraf te krijgen of te temmen, heb ik helaas niet voor je...wij hebben zelf een jack russel en als je daarmee buiten loopt is het alleen zijn neus achterna lopen en alles zien & ruiken.Hij loopt ook niet los!

 

Belangrijk is denk ik ook om voor jezelf weer de rust en het vertrouwen terug te krijgen.

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Het gaat eigenlijk altijd goed en ze kan ook goed loslopen, ze is erg gefixeerd op me en luistert goed, maar het zou fijn zijn als het een beetje te remmen is. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Zoals ik zei is die van mij erg gevoelig,  ik weet niet hoe dit met die van jou is..

 

Maar omdat ze zo gevoelig is, wil ze niet boos aangesproken worden, hardere stem is boos.  Dus stopt ze al vrij snel. Verser oefende we in hetbbegin wel eens met het konijn bij ons op schoot en steeds dichter bij de hond gaan zitten. Wachten tot zij haar kop wegdraait tot we maast haar zaten ging helemaal prima. Ze heeft alleen niet aan zijn kont mogen ruiken omdat we dat weer net niet vertrouwen,  maar dat ligt aan ons..

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ja precies.. Op schoot gaat goed, en als de konijntjes op de bank zitten gaat het ook prima.. Maar ze vind het gewoon leuk om achter iets aan te gaan.. Als ik een bal bij me heb gaat wel (meestal) wel goed. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^