Onze eerste pup, mag ik jullie voorstellen; Sophie! *Update; de eerste pup-perikelen*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kimberley en Beauwie Kimberley en Beauwie

honden foto van Kimberley en Beauwie

Hallo allemaal,

Na een aantal topics te hebben gestart en hulp te hebben gevraagd, welk ras bij ons zou passen, inmiddels al anderhalf jaar bezig met het idee hond, afwegingen, even wachten, heeft het hele verhaal toch een verrassende wending gekregen. Vanmiddag zijn we helemaal afgereisd naar Friesland om onze eerste hond op te halen; Onze pup Sophie, een Friese Stabij. Het was echt een gevalletje 'Liefde op het eerste gezicht' Uiteraard alles afgewogen en goed over nagedacht, naast de verzorging en opvoeding van onze dochter Elivia, kunnen we de pup ook alles bieden wat ze nodig heeft. En allebei tot de conclusie gekomen dat we het aankunnen en we er eindelijk voor gaan. Eigelijk zouden we er mee wachten nog even, maar Sophie kwam op ons pad en we konden er niet meer omheen, en zeg nou eerlijk, wie zou niet voor dit koppie vallen ;-)

Tips zijn nog altijd welkom, want wij zijn nog steeds compleet nieuw dus ik zou het op prijs stellen! Sophie is momenteel uitgeteld en ligt lekker uitgestrekt te slapen.

honden page profiel Kimberley en Beauwie Kimberley en Beauwie

honden foto van Kimberley en Beauwie

Balen, foto's werken niet! Dan maar proberen via profielfoto *word aan gewerkt*

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Leuk dat jullie een hondje hebben.

Mag ik vragen waar ze vandaan komt?

Is het een bruine of een zwarte?

honden foto van Jessica rakker - luna r.i.p. leika

Van harte gefeliciteerd met jullie pupje!

Tips hen ik niet echt gewoon doen wat goed voelt dan kan het haast niet fout gaan want iedereen doet het toch op zijn eigen manier.

Geniet met volle teugen van jullie puppy!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Inderdaad niet moeilijk om voor dit lieve snuitje te vallen !! Wat een dotje van een pup !!

 

Ik wens jullie veel plezier samen en proficiat met de nieuwe aanwinst bij de familie !

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia

honden foto van Sterre en baasje Julia

Super lief ! Hier ook een stabij.

Wij gongen de eerste keer gewoon even kijken bij de fokker, beetje dom natuurlijk meteen verkocht haha :) :) al die schattige wurmpjes die naarje toe komen en aan je veters beginnen te trekken...

 

geweldig ! 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Gefeliciteerd! Wat een dotje! Ik zou je iig aanraden een goede hondenschool op te zoeken en een puppycurus te gaan doen. 

 

Geniet van haar!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Oooh wat een leukerd!

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor !

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Aaa wat een schatje! 

Veel plezier met jullie beauty van een pup

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Gefeliciteerd met Sophie wat een schattige pup,ik wens jullie veel mooie tijden toe. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heerlijk, slapeloze nachten een beetje ? Sophie , wat een lieve en mooie naam.

uit friesland, doet zijn naam eer dan aan, een friese stabij ? of heb ik het mis ?

 

van harte gefeliciteerd, en heel veel plezier met jullie nieuwe aanwinst.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een schatje <3

Heel veel plezier met Sophie, je dochtertje boft ook hoor om te mogen opgroeien met een hondenvriendinnetje.

Qua tips is het misschien een idee om deze links eens door te lezen:



https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/




https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366.php

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

honden page profiel Kimberley en Beauwie Kimberley en Beauwie

honden foto van Kimberley en Beauwie

Dank voor jullie reacties, erg handig! Heel attent ook :D Sophie hebben we bij een fokster uit Friesland, een hele rits namen en allemaal Fries (duhhh) maar ik weet nog dat het Westereen heette.

 

De eerste dagen tot nu toe met Soof.. Ten eerste, ze is echt onmisbaar geworden. Zaterdag, de 2e dag, legde ze haar koppie neer op mijn dochtertje die in haar wipstoel lag. Helemaal door het dolle heen! Elivia ligt alleen maar in een deuk als Sophie komt langschuiven, heerlijk geluid dat babyschiklachje :D Soof heb ik wel gister voor de zekerheid laten checken door mijn eigen dierenarts, dat doe ik altijd met onze dieren die bij ons komen, en ze is helemaal gezond verklaard. Dus nu is ze dubbel gecheckt (y). De dierenarts was helemaal wild van haar en wilde haar stiekem houden. Mocht natuurlijk niet. En toen de eerste nachten..

 

De eerste nacht ging het fantastisch!  Omdat wij, Hepie & Hepie er geen verstand van hebben nog en doen wat voor ons goed voelt, bedacht ik dat ik haar op de gang zou laten met haar kussen en nestdoekje en een shirt van mij. Ik had een trainingsmatje klaargelegd voor haar behoefte, want dat zou ze daar vast wel op doen. Ze heeft de hele nacht overigens geen kik gegeven! Keurig doorgeslapen. Toen ik s'ochtends beneden kwam voor het flesje van mijn dochter,  snapte ik waarom een bench wel handig zou zijn.. Inclusief haar kussen, de gang, het was een ravage! Maar, het glas is altijd halfvol bij ons, gelukkig was het alleen de gang en niet de woonkamer (y) Dus besloten dat we zouden kijken voor een bench. Inmiddels 3 keer haar kussen moeten uitwassen.. :p Gelukkig had een vriend van ons er nog 1, die kunnen we even lenen. Dat gaat super! Ze gaat er s'avonds keurig in, en geeft geen kik! Echt supergoed! Dus wat betreft de slapeloze nachten, het valt tot nu toe mee! :D Maar ik wil het niet lopen jinxen, dus ik zeg het niet te vaak hardop. En toen het uitlaten..

 

Het allllllerleukste is wanneer vrouwtje Sophie net heeft uitgelaten, dan gaat Sophie nog even in de tuin, om het vervolgens in te houden en alles binnen in huis te lossen. Vrouwtje had gister net de vloer gedweild, maar dat vond Sophie niet zo leuk, dus had ze maar even 2 plasjes gedaan. Gelukkig heeft het vrouwtje veel geduld en als ik mijn puppyhoofdje schuin houd en grote ogen opzet, kom ik er wel weer mee weg. Dat andere kleine roze minimensje vind ik nog wel wat spannend, maar ze is wel heel lief! Ik denk dat wij goede vriendinnetjes worden. 

 

Tot nu toe gaat het dus heel goed! Ze is wat meer actief, komt wat meer uit haar schulp en is lekker enthousiast. Uitlaten vind ze nog heel af en toe spannend maar merendeels vind ze het leuk. Aanstaande zaterdag de eerste les puppycursus!  Ze gaat ook zo leuk samen met Elivia, dat is zo aandoenlijk om te zien. Elivia doet ook voorzichtig, logisch want ik zit erbij. Ze lacht alleen maar :) 

 

Ik krijg het helaas niet voor mekaar om foto's te plaatsen want dan krijg ik een vierkantje met een kruisje erin, daar heeft niemand wat aan. Op mijn profiel foto staat Sophie :)

Volgende forumvraag: Hondenzwemmen Sint Pancras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^