Atopie na sterrelisatie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nadine (Gast)

Hallo lieve mensen!    Mijn lieve Flokkie, Jack Russel 9j heeft al een aantal weken last van atopie. Volgens de DA had ze last van een voedselallergie. Want we waren overgestapt op vers vlees.   Natuurlijk flokkie op een dieet gezet van 6 weken alleen hypoallergeen voer maar dat mocht niks baten. Last van vlooien of mijten dan miss? Schraapsel laten maken bij de DA, leverde ook niks op. Flokkie kreeg er last van toe niet pollen seizoen van 2014 van start ging, zou dan hooikoorts hebben? Net als haar baasje, maar aangezien het pollenseizowj toch nu wel voorbij is zijn haar klachten er nog steeds. Minder wordt het niet en maar ik heb wel het idee dat het af en toe erger is dan het was.  Flokkie is ongeveer een jaartje geleden gesteriliseerd omdat ze een tumor had en een ontStoken baarmoeder en eierstokken, toen hebben we alles laten verwijderen.  Nu ben ik al tijden info aant het zoeken op internet maar erg wijs wordt ik er niet van.    Zou ze klachten hebben ontwikkeld door haar hormoonhuishouding? Miss iets met de schildklier? Kan die veranderen na een sterrelisatie? Heeft iemand hier Miss ervaring mee? Komt je iets bekend voor?   alvast super bwdankt voor alle reacties!  Veel liefs Nadine en een pootje van Flok!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Voor mijn gevoel is het een vraag die je het best aan een specialist kan stellen.

Die zijn beter intern gespecialiseerd en hebben meer te maken met verbanden tussen oorzaak, wegnemen en gevolg denk ik dan een reguliere dierenarts.

 

Ikzelf heb hier geen ervaring mee dus kan je in elk geval zelf geen antwoord geven op je vraag.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Oke...als eerste atopie en voedselallergie, zijn beide allergieën, maar niet het zelfde.

Voedselallergie, is zoals ze naam zegt: een allergie voor een of meerdere soorten voedsel. Graan, kip en rund allergieën komen het meeste voor, daarnaast kunnen ze ook een eiwitallergie hebben.
Atopie is een allergie voor iets van buitenaf, zoals hooikoorts (dus pollen), maar kunnen ook vlooien of mijten zijn.

Bij een voedselallergie of intolerantie (kan ook nog) hoeft een hypoallergeen voer niet altijd te werken. Vaak zit daar rijst in en aangezien je voor alles allergisch kunt zijn, raas je het al :)
Het pollenseizoen is zo goed al afgelopen, mijn lieve Nyx (heeft atopie, vermoedelijk voor boompollen) krapt nu ook nog amper. Heeft jou Flokkie nog steeds veel jeuk, dan zijn het waarschijnlijk geen pollen.
Dan zouden het nog vlooien of mijten kunnen zijn. Vlooien merk je op een gegeven moment zelf ook wel en vaak hebben ze dan jeuk op de rug. Mijten (zitten in de bed, stoffenbank, tapijt, kleed, kussens, etc) zou ook kunnen, dan zou je het kunnen verzachten door veel te wassen, te stofzuigen en veel te luchten.

Dat er een allergie ontstaat na een sterilisatie lijkt me persoonlijk sterk. Een allergie kan elk moment in je leven verschijnen. Zo ontwikkelde mijn oma rond haar 50e hooikoorts.

Wil je weten wat het is? Dan kun je bij de DA een bloedtest laten doen voor meer duidelijkheid betreft de allergie voor iets van buitenaf (atopie)
Voedselallergie kun je uitsluiten met een eliminatiedieet.

Ik zou haar gewoon eens grondig laten onderzoeken bij de dierenarts. Eventueel een andere dan normaal.

Nadine (Gast)

Ontzettend bedankt voor jullie reacties. 

Ik zou graag een test laten doen bij de DA, alleen kan dat echter pas als m'n uitkering is toegewezen omdat ik arbeidsongeschikt ben geraakt. Ik kan het nu domweg niet betalen voor haar, die test. Maar dat stond als eerste op de planning. 

 

Vlooien en mijten zijn het niet. Ik stofzuig om de dag, ze krijgt vlooien en mijten spul en ik zorg dat alle zo goed mogelijk schoon is thuis, mocht het een stof allergie zijn. 

 

Ze heeft jeuk opende typische plekken van atopie die ik op internet op heb gezocht.  

Dan ga ik eens op zoek naar hypoallergeen voer zonder graan of rijst erin. 

 

Ik ik dacht zelf na alles zowat geprobeerd te hebben dat het een soort hooikoorts moest zijn maar nu de pollen verdwenen zijn en zij nog steeds jeuk heeft begin ik me weer zorgen te maken. 

 

Ik denk dat ik de DA maar gewoon ga bellen . 

 

Nogmaals super bedankt! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

stuur eens een mailtje prive naar SANTA, haar hond heeft Atopie, en is onder behandeling....

wel een account aan maken anders kan je haar geen privemailtje sturen. ze is op vakantie ene week.

vraag haar hierover, veel heeft met voedsel te maken, met haar hond gaat het redelijk tot goed, na de voeding aangepakt te hebben.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Bij een allergie is het belangrijk dat er een goed afweersysteem wordt opgebouwd voor je hond. De seizoenen kunnen verraden waar je de allergie moet zoeken, maar dit is uiteraard geen garantie. Je hond kan hooikoorts en.... en .... hebben. Het voedsel kan hierbij ook een rol spelen.

 

Onze hond heeft een mijten allergie (meelmijt, corpramijt en huisstofmijt) en is voor verschillende voedingssoorten allergisch, hoe goed ik ook zuig en dweil en was, hij houdt toch jeuk. Vooral nu het weer kouder wordt en in het najaar. In het echte warme voorjaar heeft hij minder last. Wij proberen homeopatische middelen. Het bloedonderzoek koste ons ong. €200,-. Wij hebben een eliminatiedieet gedaan met KVV en ook dit was kostbaar. Wij zitten nu op glutenvrije brokken dit gaat heel goed.

 

Mijten kunnen voorkomen in brokken en andere voedingsbronnen (vooral meelvoorraden/ bij meelproducten), ook in de voorraadkasten van mensen. Om je aan te geven dat je niet alleen aan huisstofmijten moet denken. Er zijn veel meer mijtachtigen die ons plagen... 'Mijtenspul' helpt overigens nauwelijks, het zit in de omgeving en is heel moeilijkte bestrijden. Maak goed schoon in de badkamer, achter verwarmingen, laat de hond nooit in de slaapkamer/ voorraadkast/ kelder etc. 

 

Hoop dat het geen atopie is!

Anoniem (Gast)

Hallo Nadine,

 

Mijn hond heeft na zijn castratie, ook omdat er in beide testikels een tumor zat, een enorm vachtprobleem gekregen. Veel jeuk, krabben, vurige rode huis, kaalheid. De eerste maand heb ik seborroeshampoo gebruikt om de korsten en gele/grijze schilfers tot rust te laten komen en heb hem vers biologisch lamsvlees  en runderpens gegeven zodat alle antibiotica van de narcose eruit kon. Ik heb één test gedaan en daaruit bleek dat hij allergisch is voor mijten/gist/pollen en zaden. Ik heb Strongholt als vlooienmiddel gekozen omdat deze ook mijten en schurft tegen gaat. Ik heb gehoord dat je gisten/schimmels van voedsel kan voorkomen door het eten 2 dagen in de vriezer te doen. Ik gebruik extra vierge kokosvet (100% natuurlijk en moet ruiken naar kokos) wat ontzettend goed helpt voor op de huid en om te eten als middel tegen bacteriën, schimmels en infecties en 1000 andere dingen( kokosvet.com of kokosolie.com). Omdat ik nu een aantal zaken heb die de jeuk absoluut verminderen, dacht ik het vlees met rijst te kunnen geven. En patsboem daar was een explosie van de huid. Blijkbaar is hij allergisch voor granen ( granenallergie) of voor de combinatie rijst (koolydraat) en eiwit ( vlees). Omdat het zo extreem was met zijn huid heeft hij voor 14 dagen Prednisolon om hem te laten herstellen. Ik oriënteer me nu bij medicinale cannabisolie of medicinale wietolie. Heel veel succes! Je kan ook een familieopstelling doen en kijken of er energetisch gereinigd moet worden. Heel veel succes! Mochten jullie nog tips hebben graag!

Liefs Donna

Volgende forumvraag: pols brace voor de hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^