Puber

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Gisteren naar de cursus geweest en toch als tip meegekregen de hond aan de lijn te houden en het volgen goed te oefenen. Vanmorgen tijdens de wandeling dit advies meteen opgevolgd. volg, zit, volg, af, blijf (ik weglopen) kom voor, volg.... en dan in willekeurige volgorde. Hij werd er vervelend van en wilde eigenlijk al niet meer liggen... Onder aandringen dan toch meer weer af.. Op het moment dat hij bij het hondenuitlaatveld toch even van de lijn mocht om zijn behoefte te doen, en er geen andere honden in de buurt waren, bleef hij steeds mijn kant op kijken, wat komt er nu? In 1x uitgeplast en ik hoefde niet lang op nr. 2 te wachten. Bij me geroepen en dat ging perfect.

 

Andere mensen: goh! Wat luistert die hond van jou! Terwijl ik dit juist doe, omdat hij nu echt af en toe totaal niet luistert.... Maar toch leuk dat andere mensen dan wel onder de indruk zijn. Was een leuke wandeling! Nu dit volhouden!

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Fijn dat t goed ging vandaag! Leuk he, pubertjes. ;) Hoe oud is je hond?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Hij is 1 jaar en 3 maanden oud. En ja die pubers... Het is soms echt frustrerend. Ook bij de cursus dan gaat hij gewoon 'zeuren' dat hij wat niet wil doen, mij negeren.... Er zit echt een kop op, zeg maar....

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Gelukkig heb je de langste tijd gehad! 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Hahaha ja dat klopt. Ik hoop tot 2 jaar, dat het dan een beetje gebeurd is...

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Goed bezig! En zeker zo volhouden. Voor je het weet voelt het voor jou niet meer als uitzondering, maar weet je niet meer beter dan dat je hond zo goed luistert.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Och, ik krijg hoop door jou!

Skye luisterde in het begin goed, liep keurig naast me of net achter me. Maar volgens mij kwam dat omdat ze zo dun was en amper spieren had, dat ze de energie niet had om zich te misdragen.
Maar nu heeft ze die spieren en energie wel en ik kan elke wandeling wel weer bijna janken. Niet luisteren, geen aandacht voor mij, trekken aan de lijn, me volledig negeren, alle kanten op rennen aan de lijn, snel afgeleid, alles wat we tegen komen is interessant en moeten we heen, in mijn armen happen en sinds kort zelfs mijn broek. (ze doet het meeste met vlagen, maar toch).  Ergens heb ik me maar voorgenomen dat het allemaal op een dag plots ophoudt als ze klaar is met puberen (ja, ik hou mezelf voor de gek)

 

Toch maar wat harder mijn best doen en tijdens de wandeling meer van haar vragen.
Ik weet wat ik ga doen vandaan! Een husky knettergek maken, hihi

Thanks voor je peptalk :D

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Ja, Mayro was vandaag ook echt niet blij met mij Maar de wandeling kan inderdaad een hel zijn... Dat was ook de reden dat ik hem maar gewoon los liet lopen, i.pv aam de riem. Nu luistert hij wel goed. Vrijheid blijheid. Maar aan de riem, wat een ellende! Die dagen zijn voorbij en meneer gaat aan de riem Oefenen en oefenen en oefenen.

 

Ook succes met jullie husky! Als het mij lukt, dan lukt het jou ook

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Och, ik krijg hoop door jou!Skye luisterde in het begin goed, liep keurig naast me of net achter me. Maar volgens mij kwam dat omdat ze zo dun was en amper spieren had, dat ze de energie niet had om zich te misdragen.Maar nu heeft ze die spieren en energie wel en ik kan elke wandeling wel weer bijna janken. Niet luisteren, geen aandacht voor mij, trekken aan de lijn, me volledig negeren, alle kanten op rennen aan de lijn, snel afgeleid, alles wat we tegen komen is interessant en moeten we heen, in mijn armen happen en sinds kort zelfs mijn broek. (ze doet het meeste met vlagen, maar toch).  Ergens heb ik me maar voorgenomen dat het allemaal op een dag plots ophoudt als ze klaar is met puberen (ja, ik hou mezelf voor de gek)
 
Toch maar wat harder mijn best doen en tijdens de wandeling meer van haar vragen.Ik weet wat ik ga doen vandaan! Een husky knettergek maken, hihi Thanks voor je peptalk :-D "

 

 

Succes Marloes, ik weet hoe het voelt - en bij vlagen kunnen mijn meneren zich ineens PRIMA gedragen maar soms zijn het verschrikkelijke draken...

Volgende forumvraag: Botje van een....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^