Hond rustig krijgen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Ik weet niet op welke manier ik persoonlijk een vraag kan beantwoorden, ( dat het in het blauw staat) maar ik heb geen reden om mijn hond rustig te hebben. CM vertelde dat het goed is om, voordat je je hond kennis laat maken met andere honden je hond rustig moet zijn. Dit leek mij erg logisch en was gewoon benieuwd naar hoe je dit dan precies deed. Ik zelf heb geen problemen met mijn hond rustig te krijgen. ze speelt leuk met andere honden, is wel wat druk maar ze is net 1 jaar. Ik was gewoon benieuwd naar hoe je dat dan precies kon doen. :-)  "

 

Ik denk dat het vooral met het gevolg te maken heeft :) Een hond mag uiteraard enthousiast zijn om een andere hond te begroeten, maar als dat zo enthousiast is dat andere honden er van onder de indruk zijn dan kan het handig zijn om de hond eerst rustig te houden. Hier doe ik dat bijvoorbeeld door de honden te laten liggen als er een andere hond aan komt, zeker als het er een is die ikzelf niet ken :)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik had inderdaad enkel de vraag moeten stellen en niet CM erbij betrekken. Dan werd de vraag heel anders opgevat :) Dank jullie wel allemaal voor jullie uitleg :) 

honden page profiel --

honden foto van -

CM werkt bijna altijd met probleem honden, vanuit dat punt gezien is het inderdaad verstandig om je hond rustig te hebben vooraleer je eem begroeting laat plaatsvinden....

 

Meestal laat ik mijn hond gewoon zijn ding doen, als ik zie dat hij te wild is dan zeg ik 'zachtjes' en dan doet hij wat rustiger aan of loopt bij de hond weg. :)

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Fijn dat je iets aan de tips hebt! 

 

Noortje kan flink uitvallen aan de riem (uit angst, door vervelende ervaringen die ze als pup heeft opgedaan).

Wat hier het beste helpt om haar rustig te krijgen is de riem zo kort mogelijk houden, ikzelf loop tussen haar en de andere hond in en voldoende afstand houden. Over het algemeen blijft ze nu rustig en krijgt ze meer vertrouwen dat een andere (vreemde) hond niet altijd kwade bedoelingen heeft.

 

 

Edit: Dit is natuurlijk wel iets anders dan een hond rustig zien te krijgen vanuit enthousiasme 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Een hond die erg opgewonden is om wat voor reden dan ook wordt lang niet altijd ' rustiger' van het zitten. Van buiten is het 'stil' maar van binnen vaak nog lang niet. In mijn ogen werkt het eerste advies van op gepaste afstand samen oplopen veel beter. 
 
Stilstaan en afwachten heeft hier alleen maar ellende gebracht. Maar de ene hond is de ander natuurlijk niet. "

 

 

Dat ligt er ook aan waar je hond druk van wordt. De reetjes in het bos en gezellig samen op lopen wordt het hier niet. Maar met een andere hond op gepaste afstand op lopen is wel een goed idee, dan zie ik al heel snel ontspanning komen. 

 

Stilstaan en afwachten bij het passeren op een smal pad is ook moeilijk, dan kan ik er beter even strak doorstappend langs lopen. Soms ga ik een andere richting op en laat ze even wat lekkers zoeken in het hoge gras zodat de passeer afstand echt ruim is en dat kan dan wel weer helpen. 

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Oh ja daar heb je zeker gelijk in! 

 

Ik ging gemakshalve van andere honden uit waarbij ik na eindelijk besloten te hebben NIET met het geadviseerde stilstaan en laten zitten nog langer consequent door te gaan (en ik ben een volhouder die niet alles binnen korte tijd uitprobeert) eerst maar eens ben gaan ontwijken waar mogelijk. Stapje voor stapje kwam de rest en dat werd per situatie bekeken.

 

Maar dat stilstaan bij ons was gewoon geen goede keus....daar werd alleen maar meer alertheid mee gecreeerd. Stilstaan? Waarom? Wat is er? Wie? Waar? Wat?.....Jij doet niks...Ik wil wel....Zal ik dan? Moet ik dan?

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Dat is wel een punt, natuurlijk.

Niet elke hond is hetzelfde.

 

Als je in een auto gas geeft gaat hij harder.

Punt.

Was een auto een hond, da kan hij op zo'n moment ook denken: "Gas geven? En nu? Harder gaan? Heb ik dus even helemáál geen zin in".

En dan gaat hij dus mooi niet harder.

 

Dus wellicht dat de tips voor jouw hond helemaal niet werken.

 

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Stil staan werkt hier ook niet als we een andere hond naderen. Werkt eerder averechts. Dan is Noortje helemaal gefocused op de andere hond. Ik zou zeggen....probeer verschillende tactieken uit en kijk waar je hond het best op reageert, afleiden, doorlopen, stilstaan...

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Plassen op eigen ligbed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^