geur Darf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Hallo,

Mijn pup van 5, 5 maand heeft eerst een poosje huismerk Naturis gehad, met rund, kipmix en vismix afgewisseld. Maar de vis en kip vond hij op een gegeven moment minder lekker en hij had sneller last van diarree. Ik ben daarom sinds eind vorige week over op Darf kvv vlees. Daar zit alles in wat hij nodig heeft. Hij krijgt er een schapenvetbonbon bij en zalmolie. Maar ik vind Darf wel heel veel stinken. Is dit normaal omdat er organen etc inzitten? En hoeveel schapenvetbonbons mag hij per dag hebben? Het zijn kleine hartjes.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Hier ook darf...maar stinkt eigenlijk nooit...behalve als ik het zelf wat lang uit de vriezer heb liggen, de dames smullen er niet minder om . Misschien dat de naturis anders was samengesteld? Conserveermiddelen ofzo? Ook schapenvet krijgen ze hier, de mini knoflook van biofood (ook tegen parasieten, is eigenlijk ook alles wat ze daar tegen krijgen), een paar per week, ben ik vrij onregelmatig in. Staat ook wel op de verpakking toch?

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Ik haal het 1 dag van tevoren bevroren uit de diepvries en leg het direct in de koelkast. Dat doe ik iedere dag zo. Heb je waar jij Darf koopt ook wel eens acties van Darf? Aangezien Darf ook wel prijzig is (€ 3, 40 per kilo). En helaas staat er op het potje met schapenvet geen dosering aangegeven. 

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

met 1 dagje zou het niet mogen stinken lijkt mij, dus weet niet wat dat kan zijn. Misschien per ongeluk iets te veel orgaan in de mix? Het is mij nog niet opgevallen.

 

En ja het is best aan de prijs...in verglijking met kivo, lotgering, smuldier etc.

Echter zijn deze merken twijfelachtig aan kwaliteit wat mij betreft. En als je Darf vergelijkt met veel andere merken is het eigenlijk niet zo duur, en nog biologisch ook, wat voor mij ook belangrijk is gezien ik de dieren die mijn honden eten ook een goed leven gun.

 

Ik kan nu via mijn Darf dealer wel ook aan Meat4Dogs komen, dit is zeer vergelijkbaar met Darf, ook biologisch, echter hebben ze geen keurmerk waardoor het goedkoper is (2,90 euro per kg meen ik).

 

Daarnaast geeft ik ze ook regelmatig nog vegetarische brokken en tafelrestjes (hop gewoon wat extra pasta, rijst en groente voor de dames in de pan erbij) en dan redden we het wel binnen budget...iedereen blij .

 

Over die bonbon's zou ik me niet zo een zorgen maken, te veel is niet goed, maar je hebt een grote hond (tervurenaar?) dus kan 1 zo'n hartje per dag vast geen kwaad. Wil je zekerheid, zul je de fabrikant even moeten bellen of even op internet rondspeuren naar de hoeveelheid die een hond mag hebben.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^