dominant

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Er zijn honden die de strijd om bepaalde "resources" ook met mensen aangaan. Maar de motivatie daarvoor? Ik gebruik meestal de position statement on dominance van de amerikaanse gedragsdeskundige dierenartsspecialisten. Een van de interessante punten is dat het dominant zijn van een dier mbt een bepaalde resource bepaald wordt door het toegeven van de ander. 

Een hond doet wat werkt en zal eens wat nieuws proberen. Mi mn wanneer er onduidelijk heerst over wat er verwacht wordt/wat de spelregels zijn en als dit beloond is.

Ik ga naar de felcan hondendag waar een van de lezingen over rangorde/dominantie bij verwilderde honden gaat. Wie weet wat daar voor interessants uit komt.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Leuk Wendy. Hoop dat je hier een na afloop een verslagje plaatst.

 

Zo vind ik het zelf ook altijd mooi om de wisselwerking/communicatie tussen mijn honden en de omgeving(id brede zin vh woord) te zien. En hoe lang niet altijd degene die op een bepaald moment de meest zelf zekere dominantere houding aanneemt ook degene is die op dat moment de touwtjes in handen heeft.

 

Indien er een derde hond in het spel is, is het nog duidelijker en wordt vanuit een luie relaxte positie het ' verkeer' tussen de anderen wel eens geregeld met hele subtiele gebaren of een enkel geluidje als een simpele korte blaf. Als er geen geluid aan te pas komt is het makkelijk te missen maar te herkennen door de reactie vd andere honden zoals hierboven min of meer wordt aangekaart.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Er zijn honden die de strijd om bepaalde "resources" ook met mensen aangaan. Maar de motivatie daarvoor? Ik gebruik meestal de position statement on dominance van de amerikaanse gedragsdeskundige dierenartsspecialisten. Een van de interessante punten is dat het dominant zijn van een dier mbt een bepaalde resource bepaald wordt door het toegeven van de ander. 
Een hond doet wat werkt en zal eens wat nieuws proberen. Mi mn wanneer er onduidelijk heerst over wat er verwacht wordt/wat de spelregels zijn en als dit beloond is.
Ik ga naar de felcan hondendag waar een van de lezingen over rangorde/dominantie bij verwilderde honden gaat. Wie weet wat daar voor interessants uit komt. "

 Ik snap hem. Als baas is het dus heel belangrijk duidelijk te zijn naar je hond en grenzen te stellen.

Dieren zijn ook heel goed in het aanvoelen van zwakkere punten van andere, dus waarschijnlijk weten ze ook bij wie ze een strijd aangaan, wie toegeeft

 

Ik ken een aus en die is regelmatig iets nieuws aan het bedenken is. Steeds een stapje verder. Als zijn baas dit niet doorheeft, geeft ze eigenlijk toe. Het sluipt erin en hij voelt dat aan. Niet op een kwade manier, maar gewoon bezig grenzen aftasten. 

Dan merkt ze het ze stelt de grens vast en hij stop ook weer gelijk ermee. Het houd hem aan het denken en ik vind dit ook wel iets voor de slimme aussies.

 

Lijkt me heel interessant de lezing! 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: julius k9 tuig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^