leuke verhalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel woodywoody

heey
ik ben echt super benieuwd naar jullie leuke-grapige gebeurtenisen die jullie meemaken met jullie hond.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Heb zat verhalen van mijn vodderbalen!

Ik heb hier twee Duitse herders, één van 8 en half en één van 1 en half. 

Eerste geniale verhaal dat nu in me opkomt is het verhaal van hoe wij aan kippen zijn gekomen.

Senna, de jongste, ging vorige zomer veel de hort op. We wonen aan een stuk land omgeven door water, en ze gaat de dam niet over, dus ze blijft altijd op het land (wat toch wel een halve kilometer doorloopt).

Zo was ze dus een keertje het land op. Ik floot haar terug, komt ze in sneltreinvaart naar me toe gesprint, met iets in haar bek... Bleek dat ze een eendennest had geplunderd! Ei van haar afgepakt, zat geen krasje op :D

Met een zaklamp gekeken, het was al zo'n vijf dagen bebroed. Nou ja, ei in de serre in een mini kasje gelegd om het warm te houden en ondertussen bij een vriendin met baardagamen een warmtelamp scoren. Nog geen halfuur later, komt Senna weer aangehobbeld. Ei nummer twee!!! Nou, Senna mag het land niet meer op XD Het tweede ei bleek uiteindelijk een barst te hebben, dus die kon helaas weg. Maar ik wilde toch wel even dat nest zien te vinden, om te kijken of ze niet met nog meer eieren was wezen slepen.

Na een uur aan de waterkant te hebben gezocht, nest gevonden (moedereend boos op mij -.- ) en Senna had inderdaad nog een ei verplaatst. Die heb ik eerst laten liggen, maar 's avonds lag het er nog en heb ik het maar meegenomen.

Uiteindelijk, 21 dagen later, het enige overgebleven ei (andere ei bleek dood te zijn gegaan) zou moeten uitkomen. Uiteindelijk maar voorzichtig open gemaakt, lag er een volgroeid, maar dood kuikentje in. Heel zielig.

Omdat ik nog helemaal in het ritme was van temperaturen en luchtvochtigheid checken en niet kon slapen omdat ik het rode licht van de warmtelamp opeens miste (had de eieren op mijn slaapkamer), besloot mijn vader dat het tijd was voor kippen. Ik eieren gehaald, kwamen ook niet uit. Uiteindelijk dag oude kuikentjes van iemand gekocht :) Hebben we er nu nog één van, de rest bleken allemaal hanen te zijn XD

 

Maar ja, dat is één van de VELE verhalen van mijn haarballen!

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Mijn leukste honden verhaal dateert van afgelopen zomer. Was een van die verschrikkelijke warme dagen .. Kon niet slapen, en dacht weet je wat, ik doe een rondje met m'n hondjes in het park om de hoek.. Beginnen die 2 van mij toch te grommen en te blaffen .. Zag verderop iets liggen . Dacht aan een vermiste hond.. Staan er toch opeens 2 blote mensen op en die beginnen toch te rennen.. Hond er nog een stukje achteraan blaffend.. Vond het zo humoristisch dat ik t niet kon laten om m gelijk terug te roepen.. Zag nog 2 fietsen en een hoopje kleding..ben maar snel doorgelopen zodat zij zich weer veilig bij hun kleertjes konden komen :)

honden page profiel -Bram en Lady--Bram en Lady-

honden foto van -Bram en Lady-

Geweldig Sanne en Tobias!   Ik volg!

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Haha ik dank u, en volg mee uiteraard 

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Niemand meer iets om te lachen ??

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

De eerste keer dat Bailo meeging de polder in, werd geen vuurdoop, maar een waterdoop. Zoals iedere jonge hond die dit nog nooit eerder heeft gezien, was hij zeer geinteresseerd in de overscherende groepjes zwaluwen. Mooie, het leek of ze op spelen uit waren, vlugge beestjes die rakelings over hem heen vlogen.  Daar moest hij meer van te weten zien te komen. Dus, kop in de lucht en vogels volgen, dwars door de kale weilanden. Maar wie in de lucht kijkt, ziet niet wat er op de grond voor hem is. Zo verging het Bailo. Het duurde dan ook niet lang of hij belandde in een trekvaart die deze weiden doorsneed. Zwemmen geleerd? Nee hoor, ik heb nog nooit een hond zo snel een poging zien doen om op de kant te komen.

Volgende forumvraag: Indie in Zwitserland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^