Doorn in voet, loopt nu mank.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik ging net wandelen met de hondjes en ineens hoor ik Gruul piepen en ik zie hem mank lopen. In eerste instantie kon ik niks vinden. Gelukkig liep er nog iemand met haar honden en hadden we even samen gekeken. Er bleek een doorn in zijn voorpoot te zitten. We hebben hem eruit gehaald, maar Gruul had zoveel last van zijn pootje dat hij niet meer door wilde wandelen. Ik heb hem dus naar huis toe gedragen. Zijn pootje is ook wat dikker geworden en hij heeft er duidelijk last van. Ik mag net aan zijn pootje komen maar hij trekt hem toch liever terug.

Ik heb contact gehad met de dierenarts, ze zeggen dat ik het beste even aan kan kijken en als het erger word een afspraak maken. Nu ben ik helaas niet in de mogelijkheid om direct naar de dierenarts te gaan want mijn vriend heeft de auto mee. En Gruul een heel stuk op mijn arm dragen is wat moeilijk, mijn armen trillen nu nog van het dragen naar huis toe.

Thuis aangekomen heeft hij gegeten maar hij wil nog steeds geen druk zetten op zijn pootje zetten.

Dit is voor mij de eerste keer dat er wat medisch aan de hand is met mijn hondjes dus ik maak me een beetje zorgen. Helaas kan ik niet thuis blijven van het werk ivm met mensen die op vakantie zijn. Ik mag gelukkig wel wat later komen zodat Gruul zo min mogelijk alleen thuis zit.

 

Hebben jullie hier ervaring mee en maak ik me veel te druk om niks?

Ik heb zijn pootje ingesmeerd met betadine zalf zodat het hopelijk niet gaat ontsteken.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Weet je zeker dat er niet nog een doorn in zit?

Je kan ook zijn poot  2 keer per dag in de biotex zetten, is ook ontsmettend. Beterschap er mee!

honden page profiel -- 3 doggies

Ik had toch liever naar de DA gegaan om te kijken of alles eruit is.. Maar inderdaad even weken in biotex of soda!

 

Sterkte en beterschap!

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Ik zou in eerste instantie ook liever voor biotex groen kiezen dan voor betadine. Verder even afwachten tot hoog uit morgen om te zien hoe het zich ontwikkeld. Ik weet van mijn beide honden dat ze er hard voor zich zelf zijn. Hoe zit dat met Gruul is hij een pieperd of is hij gewoon of hard voor zich zelf. Schenk er veder niet over dreven veel aandacht aan want dat kan ook er voor zorgen dat hij bij zich zelf denkt dat het heel wat is wat hem is over komen en hij dus zielig gaat doen.

 

suc6 en hou ons op de hoogte

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik was zelf ook liever naar de da gegaan maar aangezien ik geen vervoer had was ik bang dat ik Gruul daar meer last dan goed mee zou brengen.

In de tussentijd steunt hij weer op zijn poot dus hij gaat voorruit. De zwelling zit er nog steeds, ik zal zo wel even een foto posten.

Voordat ik naar mijn werk ging (ben wat later gegaan, kon ik Gruul nog even in de gaten houden) heb ik soda gekocht zodat ik zijn pootje erin kan laten weken straks.

Ik weet niet 100% zeker of alles eruit is, maar de doorn leek er heel uit te komen.

Bij de jumbo waar ik was hadden ze alleen blauwe Biotex en ik had begrepen dat daar chloor in zat, vandaar dat ik voor soda gekozen heb.

Zijn poot was wel nog steeds gevoelig toen ik weg ging. Het is best moeilijk om hem geen extra aandacht te geven, mijn zielige manneke. Ik wil hem het liefst helemaal in de watten leggen. Maar je hebt wel gelijk, dus ik zal proberen om hem niet extra veel te vertroetelen. Over het algemeen is hij geen piepert. 1x sprong hij op naar mij en ik strekte mijn armen uit. Vervolgens raakt zijn oog vol mijn nagel, daar gaf hij geen piep van maar hij had toch wel even last van zijn oog.

Mocht de zwelling morgen niet minder zijn dan gaat mijn vriend met hem naar de dierenarts.

 

Betadine gebruikte ik altijd voor mijn ratten (die hadden nog wel eens een abces) en ook de dierenarts adviseerde om Betadine te smeren. Waarom is Betadine minder goed om te gebruiken?

Thanks voor de hulp, dat waardeer ik heel erg :).

 

Zijn goede poot

 

Zijn dikke pootje

Hier steunt hij er alweer een beetje op, 2 pootjes langs elkaar voor de vergelijking. De linker (voor ons gezien) is de dikke.

 

 

 

En nog een keer de 2 pootjes ter vergelijking, de poot vooraan is de dikke.

 

Dank je wel voor de hulp!

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Goed dat jullie morgen naar de da gaan, als het niet minder word. Loopt hij er nu wel gewoon op? Vind dat hij wel een dikke poot heeft voor enkel een doorn.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Hoe gaat het nu? Kan je voelen of er nog iets zit?

Het pootje ziet er wel dikker uit dan de ander, maar wel bij de pols lijkt het ipv voetje...of zie ik het niet goed? Is het daar waar de doorn zat waar het dik is? 

Wat zielig. Lekker vertroetelen.

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

De groene biotex die door de meesten geadviseert word ontsmet maar houd het ook nog even open zeg maar zodat als er nog wat in zit het eruit kan ipv dichtgaan en gaan ontsteken zeg maar.

Heb je gezien of je hond zich door de schrik van de doorn in de poot misdchien verstspt heeft en daardoor de zwelling is ontstaan? Of zit de zwelling op de plek waar de doorn zat.

honden page profiel VavereVavere 3 doggies

honden foto van Vavere

Ga je serieus later naar het werk omdat je hond een doorn in zijn pootje had? Gewoon even aankijken. Als je er extra aandacht aan geeft voelen ze zich snel zielig.. weet ik uit ervaring.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" De groene biotex die door de meesten geadviseert word ontsmet maar houd het ook nog even open zeg maar zodat als er nog wat in zit het eruit kan ipv dichtgaan en gaan ontsteken zeg maar.

Heb je gezien of je hond zich door de schrik van de doorn in de poot misdchien verstspt heeft en daardoor de zwelling is ontstaan? Of zit de zwelling op de plek waar de doorn zat. "

 

Dit idee had ik zelf ook al, ik vond het iig raar dat zijn poot zo dik werd door alleen een doorn.

 

@ Vavere, Ik heb een erg fijne werkplek en ik kan dat vrij makkelijk doen. Daarbuiten had ik deze maand al bijna 40 over uren staan dus een half uurtje later komen was niet echt een probleem. En ze zijn mijn eerste hondjes, ik maakte me zorgen en wilde pas weg als ik wat gerust gesteld was. Misschien een beetje overdreven maar ik voelde me er wel meer op mijn gemak bij :).

 

De Doorn zat net in de rand van zijn achterste kussentje.

 

Nu blijkt dus dat mijn zorgen nergens voor nodig waren.

Ik kom gisteren thuis van het werk, Gruul loopt weer op zijn poot, springt weer tegen me aan, speelt weer met thalia. Van de zwelling was weinig meer te zien en ik mocht weer gewoon aan zijn poot komen. Ik was natuurlijk heel blij om dit te zien, want ik had echt niet verwacht dat het zo snel beter zou gaan met hem. Nadat ik hem naar huis had kunnen dragen omdat hij niet meer verder wilde lopen. Misschien had hij toch zijn poot verkeerd neer gezet uit schrik toen hij in de doorn trapte.

Ik heb zijn poot toch nog even laten weken, dit ga ik nog een paar dagen doen voor de zekerheid. Het ziet er nu misschien mooi uit maar ik wil graag het zekere voor het onzekere nemen.

We gaan nu dus ook niet meer naar de da toe.
Dank wederom voor de hulp!

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Wat fijn dat het met Gruul weer goed gaat 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Wat fijn dat de zwelling vanzelf weggetrokken is. Nou ja, vanzelf, met jou goede zorg. Super.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Pootje in de groene biotex meerdere keren per dag..Goed dat je de doorn er meteen uitgehaald hebt. Tussen het voetbedje kan soms ook nog wel eens wat zitten..

Ik heb laatst zelf in een doorn gestaan en kon ook een paar dagen niet goed lopen, hoe dit dan bij een hondje voelt kan ik nu begrijpen. Na een paar dagen gaat het meestal weer over....Zelf doe ik medihoney op pootwondjes..

Volgende forumvraag: inenten of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^