Denk ik te simpel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

(Ik heb dit bericht eerder geplaatst maar ging niet helemaal goed volgens mij..dus hier nog een keer geprobeerd!)

 

Hallo allemaal,

 

ik zit HEEL internet af te zoeken naar de juiste verzekering voor onze aanstaande pup. Nu zit ik te twijfelen tussen die van de Hema of die van Proteq. 

Mijn oog viel op Proteq omdat deze heup en ellebogen in het basispakket heeft zitten en wij een golden retriever krijgen.

 

Maaaaar....Bij Proteq betaal je (in het 'bewust-pakket) én 15% van elke declaratie zelf..en heb je ook nog eens een eigen risico van 100-150-200 euro. Dan is dat toch nog best veel wat je zelf betaald?? Dat eigen risisco is ook nog eens per 90 dagen..Dus als jij elke 3 maanden bijv naar de dierenarts gaat betaal je toch alsnog het consult van je eigen risico (ook al staat het heel leuk dat een consult in de basisdekking zit)

 

Bij de HEMA (hier viel mijn oog op door positieve verhalen op internet) betaal je slechts 45 euro per declaratie. Spaar je declaraties op, lever ze in 1x in en dan betaal je alsnog maar 45 euro.

 

De premie voor Proteq is 14,60 maar is dan ook nog eens EXCL assurantiebelasting van 21%

De premie bij de HEMA is 15,40 INCL deze belasting.

 

Dan kan ik toch beter naar de HEMA gaan? Althans in elk geval de eerste paar jaar?

 

Denk ik nou te simpel?

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Heup en ellebogen moet je even letterlijk via de telefoon en daarna met bevestigingsmail navragen... Schrijf echt even de naam van diegene Die je gesproken hebt op, en stuur een mail qua " dit heb je me verteld" als ze zeggen dat het in het pakket zit....

Voor zover mij bekend zitten heup en elleboog problemen in geen enkele pakket.... Zeker niet bij grote honden... (Bij mijn pakket zit het wel bij hondenrassen waarbij het volwassen gewicht niet hoger is dan 13 kg maar bij een golden ga je dat niet redden)...

Mijn honden zijn verzekerd bij petplan.... Bonny heeft een ED operatie gehad... 0 teruggekregen want: "ED is een erfelijke aandoening".... En dus niet gedekt.... Maakte niet uit dat Bonny een super volledige stamboom heeft zonder ook maar iets in haar bloedlijn... Vraag het dus echt heel heftig na, en krijg iets op papier als ze zeggen dat het wel gedekt is bij een golden!

Nog een ervaringspuntje om op te letten.... Bonny heeft ooit een tand gebroken tijdens het spelen... Ook niet gedekt... Want bij broodfokhonden zijn "extracties" aan de orde van de dag aangezien veel rassen zo klein gefokt zijn dat de tanden niet meer in de bek passen.... Dus zijn ook niet-broodfok honden niet meer gedekt.

Kortom: lees en vraag heel veel na bij je verzekering! En ga ervan uit dat, ook al koop je een hond van een hele goede fokker, je niets terugkrijgt van eventuele problemen die ook voorkomen bij verkeerd gefokte honden... Voordeel van het kopen van een pup bij een wel goede fokker is dat de kans dat je er mee te maken krijgt veel kleiner is dan bij een broodfokker.... Maar het kan gebeuren dat het toch fout gaat...

Ik ben trouwens voor de rest wel tevreden met petplan....

Dit is tevens even een controle-bericht om te zien of jou Topics echt verdwijnen....

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Ik weet niet erg veel van dierenverzekeringen, maar hier even een upje ;)

En topics ''verdwijnen'' inderdaad na een tijdje als er te lang niet op gereageerd wordt. Dan schuiven ze te ver naar onderen en staan ze er niet meer bij.

honden page profiel --

Ik heb geen verzekering voor mn dieren. Omdat het gewoon niet uit kan.. Puntje bij paaltje word nèt dat ene niet vergoed, en wel premie betalen. Nee hoor gezeik.

 

Ik heb een spaarpot daarvoor. Voordat ik een dier aanschaf zorg ik dat daar een flink bedrag op staat. En gaat daar wat uit vul ik het weer aan. veel makkelijker want verzekeringen doen alles om overal onderuit te komen. Maar das mijn bescheiden mening 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kijk eens bij Ohra, deze verzekering is een goede, wordt ook heupproblemen vergoed.

 

bekijk de polissen eens op je gemak.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Wij zitten dus bij Hema,en vito heeft met zijn staart best wat problemen gehad,en alles is zonder enig probleem vergoed. Vriendelijk te woord gestaan per telefoon als per mail. Heupen ellebogen zitter er dus niet bij. Ik betaal 16€ per maand en hebben het eerste jaar 820 euro terug gekregen. Wij sparen het inderdaad op zodat je een keer 45 euro moet betalen. via internet in je eigen map kun je het zo aanpassen,tanden erbij of er af bijvoorbeeld. Echt ideaal...

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Ik bedoel eigenlijk...is het niet heel gek dat je bij Protec én een bepaald percentage zelf moet betalen...én een verplicht eigen risico hebt...én dat ook de belasting er nog niet eens in berekend is..

 

Terwijl je bij de Hema gewoon 45 euro per declaratie betaald...thats it...?

 

(en dan bedoel ik niet zozeer het verschil in wat gedekt is en wat niet..want hier zal idd wel wat verschil in zitten maar na wat ik heb kunnen lezen niet denderend veel verschil)

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Proteq is inderdaad heel duur, vroeger dekte zij veel maar dit is steeds minder geworden.

 Je zou eens bij Ohra kunnen kijken, ook zij vergoeden heupen en ellebogen in het top dekkingspakket. Deze heb ik voor mijn hond Finn. Ik heb 1x moeten declareren en het stond binnen 2 dagen op mijn rekening.

 

Voor Hayzel zit ik bij HEMA, maar die dekken wel veel minder. Maar voor mij genoeg. Ook nooit problemen gehad met declareren terwijl Hayzel toch al wel flinke kosten heeft gemaakt met haar allergie.

 

Het is dus een kwestie van goed achterhalen welke verzekering wat dekt en waar jij de hond voornamelijk voor verzekerd wil hebben.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^