mijn tante wil een hond! ras uitzoeken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Cindy:

Als ik iets niet goed vind, is het dat buitenhoek wel...
Betekent niet dat ze daar naar luisterd. Dus om dat te zeggen, nee.

Ik heb die rassenlijst laten zien, eerst dachten ze aan een Barbet, maar die heeft echt meer beweging nodig zei ik tegen ze. Een maltezer vonden ze ook leuk, maar die vroeg te veel vacht verzorging.

Toen werden ze op slag verliefd op de border terriër, maar ik vind dat ze die beweging die die nodig heeft moeten kunnen bieden, maar dat kunnen ze niet. "

 

Ik val jou niet aan, maar je nam het op voor je tante door te zeggen dat de hond alleen in het buitenhok moest als ze boodschappen moesten doen. Vandaar. Als je nou over een Rottweiler praatte, oké. Maar de categorie waar zij grotendeels uit moet kiezen, zijn de gezelschapshonden en die doe je echt geen plezier met een buitenhok.

 

Een Maltezer heeft niet heel veel vachtverzorging nodig. Om de dag een keer goed kammen is voldoende. Het is een vacht die van nature niet erg klit. (Mits goed bijgehouden) Wij houden Binky altijd kort, laten hem om de twee maanden knippen, omdat ik geen ster ben in het bijhouden van de vacht. Maar klitten heeft hij nooit. En ik merk dat hij het heerlijk vindt, een korte vacht.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

En als ze er een extra rondje van 20 a 30 tegenaan gooien? Wij doen meestal vier ('s ochtends, 's middags, 's avonds en 's avonds laat) en ons kortste rondje is ook 20 minuten. Een van de vier is bij ons de lange ronde (of fietsen of zwemmen oid).

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ben het eens met B met D&A, ze gaan moeten zoeken in de gezelschapsgroep, een terrier al zeker niet (niet voldoende beweging + deze is niet hypoallergeen)

Denk dat ze nog niet echt een besef hebben van wat een hond inhoudt (ik ook niet, maar ik lees me al 4 jaar in). Ik zou zeggen, laat ze kijken naar het lijstje met hypo-allergene rassen, en dan kunnen ze nadien misschien op zoek naar een goede fokker van 1 van die rassen zodat ze kunnen kennis maken en kunnen snuffelen in de vacht, en ook zien of ze hier wel geschikt voor zijn.

De vachtverzorging hoort er nu eenmaal bij, dit kan niet anders, en anders zou ik hen aanraden van een vogel te nemen, deze zijn ook geschikt voor mensen met allergie.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Een vogel geschikt voor mensen met allergie? Ik ben er anders vreselijk allergisch voor... Al die veertjes die door het huis wapperen! Ik zou eerder een vis aanraden dan haha 

Nee maar zonder gekheid, wat Nies ook al zegt. Lijstje met hypo-allergene rassen maken en dan kiezen :)

Als je zou moeten kiezen tussen veel vacht verzorging of veel beweging zou ik in hun positie toch echt voor meer vacht verzorging kiezen...

Nancy (Gast)

Beste Anne, ik kwam nu net via, via op deze pagina terecht. We zijn nu wel al een hele tijd verder en ik vroeg me af wat ze nu uiteindelijk beslist hebben. Ikzelf zat ook met dit dilemma... al heel mijn leven hunker ik naar een hondje... als kind mocht ik geen, getrouwd was mijn man er niet voor te vinden en woonden we in een huurhuis waar geen huisdieren toegelaten werden...na mijn scheiding had ik het financieel niet echt gemakkellijk...maar vanaf dan begonnen we te genieten van ons vakantiehondje (een king spaniel van iemand anders waarmee we op stap gingen en die nu en dan bij ons op logement kwam) dat waren al mooie tijden, maar dan merkten we dat mijn dochter super allergisch is aan honden , 1 week was de maximumperiode dat we een hond in huis mochten houden... het is niet leuk om een kind zo ziek te zien :( ondertussen zijn we weer al een paar jaren verder, heb ik een huisje gekocht, en het verlangen naar een eigen hondje werd steeds groter, ik heb me maanden erin verdiept naar welk ras bij ons zou passen, ik kwam ook terecht bij die lijst van hypo-allergene rassen ,mijn interesse ging dan naar een lasso apso , shih-tzu en terrier, maar mijn dochters waren dan niet voor deze rassen te vinden :( na een tijdje heb ik mijn dochter een paar keer mee genomen naar dierenzaken, om een paar van die rassen een tijdje vast te houden, om te controleren of ze er op reageert en dat was al positief , en uiteindelijk hebben we een shih-tzupup gekocht... We hebben hem nu ondertussen bijna 2 maanden en we zijn heel tevreden met onze keuze ( iedereen) het is een gemakkelijk ras en lief , blaft niet veel en mijn dochter kan er ook met volle teugen van genieten zonder ziek te worden :) voor een gemakkelijke verzorging kunnen we het kapsel eventueel ook kort houden ... en wij hebben een bench gekocht voor snachts te slapen of als hij alleen is, en dat gaat heel goed. buiten gaan ze inderdaad niet graag, het is voor hem soms zelfs te veel om naar buiten te moeten voor zijn behoefte, zeker in barre weersomstandigheden ... wandelen doet hij wel heel graag en binnenkort gaan we ermee naar de puppyklas gaan wij genieten alvast al van onze shih-tzu! en ik hoop dat jouw tante ook de juiste keuze kan maken groetjes Nancy

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Mag geen sloper zijn???  Dat weet je namelijk nooit op voorhand, tenzij je een iets oudere hond neemt.

 

De andere eisen zijn natuurlijk wel haalbaar en vindbaar.

 

Als ze vaak thuis is, dan kan je het slopen natuurlijk wel in goede banen proberen te leiden, maar sommige kapoenen hebben het in zich en andere niet.

 

Buitenhok? Niet elk ras is geschikt om buiten te zijn, zeker niet in de winter.

Veel succes!

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Oud topic !

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^