Baas, ik zei toch dat ik het NIET lustte...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ik dacht mijn mannen een plezier te doen om ze af en toe ook een KVV gebaseerd op vis toe te gaan voegen. De Alaska zalm vond Shad eigenlijk niet zo, bovendien lees ik hier wel eens dat het beter is om een andere vis te geven, zoals Makreel. Dus Tinlo Makreel gehaald. 

Vanochtend in de bakken gedaan, kom ik bij Shad haalt die er letterlijk zijn neus voor op en kijkt met een vies gezicht de andere kant op. Even gekeken of hij dan wel brokken wilde, nee ook niet. Nou is hij ook wel eens wat dwars, dus ik dacht, even testen. Ik hem in het nachthok gezet (dat een een deel van onze garage waar ze slapen) met de bak met eten. Spot buiten zijn eten gegeven. Na een kwartiertje gaan kijken. Spot heeft zijn bak niet helemaal leeg gegeten dus die vond het blijkbaar ook niet zo bi.

Ik kom in het nachthok: geen bak. Nou is dat niet zo groot en behalve een bench, een slaaphok, een waterbak en onze laarzen staat er ook niet zoveel. Oh ja, er is ook nog een houtstapel. Dus ik kijk nog eens rond, zie echt NIKS. Maar dat ding kan toch niet verdwenen zijn? Ineens valt mijn oog op de handdoek die op de grond lag onder de bak zodat die niet zo zou schuiven. Die handdoek zit nu tussen het slaaphok en de houtstapel in geduwd. Voorzichtig trek ik die opzij. Ja hoor, de bak staat hiertussen, op zijn kant met de handdoek er tegenaan gepropt. De inhoud is er al een beetje uit gelopen, op de grond en de handdoek en over een houtblok. Yuk.... Maar de boodschap was duidelijk. Dit eet meneer NIET. Bak maar opgeruimd, schoongemaakt en gevuld met TOTW brokken. Vrolijk&opgelucht draait Shad om mij heen en verorbert met smaak zijn brokken. Volgens mij is dit een mislukt experiment. Vanavond eet Spot wel weer makreel. Waar moet ik anders met die vissmurrie blijven? De vuilcontainer is net vanochtend geleegd... en rottende vis heeft zo'n apart aroma... 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Hahaha, ik vind het heerlijk als ze zo slim doen. Dan heeft hij het ook wel verdiend om wat lekkers te eten ipv de stinkende vis.

honden page profiel HuskyparadiseHuskyparadise 3 doggies

honden foto van Huskyparadise

Hahahahah, wat een actie! ;-)

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hihihi, wat een heerlijk beest is het toch ook hè. Dat soort dingen vind ik altijd zó leuk om te zien bij een hond. Echt een eigen willetje en karakter, wat soms het bloed onder je nagels vandaan haalt, maar vaak toch ook een grote glimlach op je gezicht tovert 

 

En arme Spot, weer makreel vanavond! Bedank je broer daar maar voor, pfff!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Rare jongens die Husky's

 

Je zou toch mogen verwachten dat ze als echte poolhonden wel een visje zouden lusten

Maar heel eerlijk.., de Spanjaarden zijn wat dat betreft ook raar hoor..., die lusten die geprakte smurrie ook niet...., en baasje vind dat niet zo erg, want vis KVV vind ik zo ongeveer het smerigste wat er bestaat..., brrr...., het zwemt bijna vanzelf naar je toe als je de verpakking open maakt

 

Gelukkig was je zo lief om toch maar gewoon brokken te geven...., arme ziel had anders de hele dag honger moeten lijden omdat hij de snotvis niet lust (en nu moet die arme Spot gewoon 2 keer vis eten..., dat is haast nog zieliger )

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Haha, daar sta je dan als baas.

Zeggen ze weleens "als honden konden praten"

Nou, dat is Shadow prima gelukt........ hij eet geen Makreel, nu niet, en nooit niet

 

Echt geweldig.... hij moet het wel echt heel vies vinden dat hij zelfs de geur niet in zijn buurt wil hebben, maar ik heb het bij Gorby met lam, hij deinst er echt voor weg, zoiets als ik met erwtensoep heb.... alleen de lucht al.

 

En tja, de restanten....... hebben de buren geen bereikbare kliko

honden page profiel VavereVavere 3 doggies

honden foto van Vavere

Wat een gerechten haha. Die van ons krijgt alleen maar brokken haha. De zelfde, 12 jaar lang :p

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Nou moet zeggen hier ook ooit tinlo makreel gegeven geen van beide hebben het gegeten zelfs de zwerfkatten broodmager moesten het niet, dus dat werd inderdaad de vuilcontainer op de hoek ,heb het niet eens in de gftbak gedaan die was net geleegten word hier eens in de zoveel tijd maar geleegt gewoon in de huisvuil container die werd een half uur later geleegt heb nog nooit zo,n smurri meegemaakt dus ik begrijp jou honden wel.  voor een haring doen ze een moord .Hein.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik had gehoord dat vlees van konijn en paard verkoelend vlees is en kwam zo'n barf worst met konijn tegen a fijn 1 mee voor sadi een kleintje mee voor de katjes geen van drie moest het hebben. Terwijl Carnibest en renske vers gaan er wel met smaak in. (Als ik sadi laat kiezen pakt ze kalkoen).

 

Maar ze kunnen zo heerlijk duidelijk zijn op hun manier. Soms lastig, soms lachwekkend hihi en leerzaam hihi

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hihi, wat erg, rottende vis in de container, oeps. heerlijk, hahaha

en ook geen zalmkoppen van de markt ? hier weet het zijn weg wel naar de maag. :-D de zalmkop is het beste gedeelte van heel de vis, en het is een goede vette vis, hier wordt het als maaltijd genuttigd, misschien dat je vers van de markt eens kan geven ?

ik bestel er gelijk vele en vries ze in , daarna kan je ze heerlijk aan je hond geven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" hihi, wat erg, rottende vis in de container, oeps. heerlijk, hahaha


en ook geen zalmkoppen van de markt ? hier weet het zijn weg wel naar de maag. <img class=" /> de zalmkop is het beste gedeelte van heel de vis, en het is een goede vette vis, hier wordt het als maaltijd genuttigd, misschien dat je vers van de markt eens kan geven ?


ik bestel er gelijk vele en vries ze in , daarna kan je ze heerlijk aan je hond geven. "

 



enne vis via kvv ? heb ik zelf nog nimmer gedaan, alleen maar vers..... hier wordt apart vis genuttigd niet met andere kvv erbij, misschien is dat het ?

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Helemaal snappen doe ik het ook niet; Shad was voorheen dol op vis, in Normandie op 't strand kwam hij met een dode haai aanzetten die hij deels naar binnen werkte, aan de Maas een karper en op 't noordzee srand een stuk bruinvisvel dat hij niet af wilde geven. Stinken joh... Daar is die KVV niks bij. Hij heeft dit zelfs eerder wel eens gegeten, die Tinlo Makreel. Maar afgelopen week hadden we een stukje zalmmoot over en dat hoefde hij ook al niet. Misschien toch een keer vis gehad die slecht gevallen is? Ook de brokken obv vis vindt hij minder lekker dan de andere brokken die ik nu heb. Fazant lus hij trouwens ook niet, dan kijkt hij ook zo vies. Terwijl als hij ze in 't wild ziet..... 

 

Toch gek, kunnen hondensmaken zo veranderen? Bij Spot merk ik dat hij vroeger dol was op appel en dat eet hij nu ook niet meer... 

 

En ik ga toch echt eerst proberen of Spot vanavond Kliko wil zijn. Zal wel zo aardig zijn dat niet in de buurt van Shad en het nachthok te doen...

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Ik had gehoord dat vlees van konijn en paard verkoelend vlees is en kwam zo'n barf worst met konijn tegen a fijn 1 mee voor sadi een kleintje mee voor de katjes geen van drie moest het hebben. Terwijl Carnibest en renske vers gaan er wel met smaak in. (Als ik sadi laat kiezen pakt ze kalkoen).
 
Maar ze kunnen zo heerlijk duidelijk zijn op hun manier. Soms lastig, soms lachwekkend hihi en leerzaam hihi "

 

 

Met konijn hoef ik bij mij thuis ook niet aan te komen. Maakt niet uit welk merk, konijn word niet op gegeten. 1x heeft Gruul het wel op, maar niet zo heel veel later zag ik het weer op de grond liggen. Geen konijn voor ons.

Vis heb ik ook in brok variant, het stinkt inderdaad zo. Het blijft ook aan de zakjes plakken, dus zonder vieze vingers krijg je nooit alles eruit als het eenmaal ontdooit is.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

toch best apart vind ik aan de andere kant wij hebben ook zo onze voorkeuren toch?

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Daar sta je dan met je vis en arme Shad. Hij is wel heel goed in verstoppen 

Heb ook wel een beetje medelijden met z'n arme broer, die vanavond voor kliko moet dienen 

En anders de vis door de wc spoelen, heb je geen last van stank 

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu 3 doggies

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Jairo heeft ook van die voorkeuren.
Hier gaat ook niet alle vis erin en bepaalde soorten wild.
Blijf het af en toe wel proberen. Sommige dingen eet hij nu weer. Dingen die hij voorheen at zijn nu ineens niet meer goed.
Sommige dingen eet hij half en andere dingen wil die dan weer echt niet aanraken.

Wat is doe met de restjes is het in een blauwe diepvries zak stoppen en terug de vriezer in. Iedere keer als ie weer eens wat laat liggen gaat het in de blauwe zak erbij.
Dan op de dag dat de containers worden geleegd gaat het de container in O-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Jairo heeft ook van die voorkeuren.
Hier gaat ook niet alle vis erin en bepaalde soorten wild.
Blijf het af en toe wel proberen. Sommige dingen eet hij nu weer. Dingen die hij voorheen at zijn nu ineens niet meer goed.
Sommige dingen eet hij half en andere dingen wil die dan weer echt niet aanraken.

Wat is doe met de restjes is het in een blauwe diepvries zak stoppen en terug de vriezer in. Iedere keer als ie weer eens wat laat liggen gaat het in de blauwe zak erbij.
Dan op de dag dat de containers worden geleegd gaat het de container in O-) "

 

Dat is wel een goede tip, dat gaat vanavond de vriezer in 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

lol...slim beesie....

is de boodschap nu helder vrouwtje???

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Spot heeft een nieuwe bijnaam. De Kliko heeft alle makreel opgegeten. Die heeft nu een kilo makreel KVV op vandaag, de vreetzak. Plus een beker brokken.... Ik denk dat die vannacht heerlijk slaapt met een volle buik.

Shad heeft met smaak zijn gewone KVV opgegeten. Hmmm, er ligt nog 1 rol in de diepvries... Denk dat die toch de andere kliko ingaat tzt....

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Maar de kliko moet ook geleegd worden :-)

Wel lekker dat het voer gewoon gegeten is, ik.vind voedsel weggooien altijd heel vervelend.

Brave Spot ...uhhh Kliko :-)

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hihi hoe slim maar gelukkig dat meneer de kliko het dus wel lekker vond.

 

Maar eerlijk is eerlijk die kvv vis meurt echt enorm. Ik had laats Renske oceaan vis....pffff we hebben Maylo met zijn

bak helemaal achter in de tuin gezet (was droog weer haha) het rook echt naar vis...

 

en toen hij klaar was kwam hij blij met zijn visadem naast mijn gezicht staan. Brrrrr ik heb normaal geen moeit met stinm adems...maar die van hem was niet te harde. Was ook de laatste keer dat hij kvv vis kreeg, haal wel verse vis. 

 

ow maar Maylo vond het dus heerlijk....hij at niet maar vrat het op. Maar ja Maylo kan je zo n beetje alles geven, gaat er wel in.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Hihi hoe slim maar gelukkig dat meneer de kliko het dus wel lekker vond.
 
Maar eerlijk is eerlijk die kvv vis meurt echt enorm. Ik had laats Renske oceaan vis....pffff we hebben Maylo met zijn
bak helemaal achter in de tuin gezet (was droog weer haha) het rook echt naar vis...
 
en toen hij klaar was kwam hij blij met zijn visadem naast mijn gezicht staan. Brrrrr ik heb normaal geen moeit met stinm adems...maar die van hem was niet te harde. Was ook de laatste keer dat hij kvv vis kreeg, haal wel verse vis. 
 
ow maar Maylo vond het dus heerlijk....hij at niet maar vrat het op. Maar ja Maylo kan je zo n beetje alles geven, gaat er wel in. "

 

 

Als je wil mag je zo een kilo KVV tinlo makreel van me hebben  

 

honden page profiel RafRaf 3 doggies

Ik lach niet, ik zou niet durven 

 

Het gebeurt wel eens dat een restje uit de koelkast toch een vreemd, zurig geurtje krijgt. Dat gaat hier dan in het toilet, zoals hier al eerder door iemand geschreven. Zo ben je er meteen vanaf, zonder geurtjes. 

honden page profiel RoosjeRoosje 2 doggies

honden foto van Roosje

Tinlo makreel is niet 100% makreel. Het bevat ook kip. Wellicht vind ze die combi niet fijn? Anders kun je ook gezuiverde vis olie geven, zie je andere topic.

 

Wel zou ik proberen om 5% van je week menu aan vis te verspreiden over 3 dagen en te mengen met een smaak die ze super lekker vinden.

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

haha zalig... en herkenbaar...

 

ik geef mijn honden ook een paar dagen in de week  Alaska en nu had ik ook de zalm bij.

mijn oudste heeft het met smaak opgegeten en van mijn jongste heb ik spijt dat ik geen foto heb genomen toen ze haar bak voorgeschoteld kreeg.

ik zet haar bak neer ze kijkt er naar en kijkt dan terug naar mij ik zeg van "ja ja dat is voor jou" zij terug naar haar bak en dan direct terug naar mij met een blik van "dit meen je niet"

uiteindelijk neemt ze toch een hapje en ze eet dit echt met lange tanden op ondertussen maar mij kijken van "ik vind dit echt NIET lekker"  ok dan de vis dan maar aan de ander hond gegeven en zij terug haar brokjes die vond ze ook veel beter!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Tinlo makreel is niet 100% makreel. Het bevat ook kip. Wellicht vind ze die combi niet fijn? Anders kun je ook gezuiverde vis olie geven, zie je andere topic.
 
Wel zou ik proberen om 5% van je week menu aan vis te verspreiden over 3 dagen en te mengen met een smaak die ze super lekker vinden. "

 

Doggies waren vd iPad vingers..

 

op zich vind Shad kip prima, dus ik zou eigenlijk niet weten waarom de combi niet?

ik heb visolie gekocht :-) en verder gaan we maar eens kijken of de sardines er wel weer in gaan. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  
Doggies waren vd iPad vingers..
 
op zich vind Shad kip prima, dus ik zou eigenlijk niet weten waarom de combi niet?
ik heb visolie gekocht :-) en verder gaan we maar eens kijken of de sardines er wel weer in gaan.  "

 

Sardientjes zijn prima, beter als zalm in mijn ogen. Sprotjes ook, al vinden ze dat vaak minder lekker.

Je kan gewoon hele visjes voeren.

 

KOolvis is een mager vissoort, dus die zou ik niet geven.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Misschien als die vis nu even buiten heeft gelegen, dat hij dan wel veel lekkerder is!

 

Hét aroma ontbrak misschien?

 

 

inventief....dacht dat ik dat al wel vond van Husky's...

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Hier nog zo'n echte poolhond  Zelfde laken een pak maar dan met zalm .... Duh ...die gaat dat echt niet zelf kapot scheuren en doen. 

 

Nee mevrouw de koningin wilt het gemalen hebben. Maar ook voorkeur voor bepaalde vleessoorten. 

Die kan me soms echt aankijken van ... Wa doe je me nou ... Dat grij eet ik niet.

 

maar humor hoe hij de bak verstopt heeft ... Dat is echt heel duidelijke taal 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Zie je ik heb gewoon een kortharige nep Husky in huis.....zo'n Alaskan design dingetje zonder het prijskaartje wat daarbij hoort.....Hij is ontzettend snel, heeft een flinke jachtpassie, erg eigenzinnig, sociaal en dol op gezelschap 2 of 4-benig, verbaal, niet 'dik' te krijgen, trots en ijdel, laat zich niet paaien, heeft een hekel aan fazant (wee je gebeente het zit id wildmix) en die Tinlo Makreel soep die 'tante' altijd haalt als we in Nederland zijn......mag ze lekker zelf opeten!!!

 

Ten zegt:"Shadow man....let's stick together!"

Volgende forumvraag: maltezer haren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^