Loki's leventje 3-1-14 / 23-9-14

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Oh ja, en Petra van der Woude (dierentolk) belt me donderdagavond. Ben heel benieuwd! "

 Ik ben ook wel benieuwd. Laat je er over horen ? als je wilt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

"  Ik ben ook wel benieuwd. Laat je er over horen ? als je wilt? "

 

Ja tuurlijk! Ik ga proberen notities te maken, ik ben heel slecht in dingen onthouden.

 

Het tabletje heb ik uiteindelijk verpulverd en door de leverworst gedaan. Zo tussen de brokjes gaat niet werken, hij kauwt ze heel zorgvuldig en spuugt t tabletje mooi weer uit. 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hier scheelt het wel mogelijk dat Sadi door de prednison nogal hongerig is.

Ik ben ook slecht in dingen onthouden. Je hoeft ook niet letterlijk te vertellen he. Maar die dingen die echt opvallen of herkenning oproepen blijft wel wat van hangen  

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Vanmorgen had ie weer zo'n buitje. Ik snap echt niet waar t vandaan komt. Wel hadden een rondje gelopen, waren bijna thuis. Hij snuffelde wat aan me, keek me aan, vertraagde in zijn lopen, en begon weer te springen en te happen. Geen idee waar t vandaan kwam. Wel weer een paar blauwe armen. Ik wou dat ik snapte wat ie me wil zeggen, hij zocht echt contact. Liep ook helemaal niet lekker. Had ik dan even pauze moeten houden? Pff, heb wel echt een potje zitten janken, toen ik m weer aan een paaltje had gebonden en even een paar meter verderop ging zitten. Wat doe ik fout? Of voelt hij zich zo slecht? Zijn gedrag is sowiso anders sinds de nieuwe medicatie.

 

Rest van de dag alleen maar kleine stukjes gelopen en verder in de tuin. Hij heeft heel veel geslapen vandaag. En nu weer. Nu ik nog. ;)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Doe dat maar eens.

Als het weer gebeurt, stop per direct je wandeling.

Commando Af, Lig of Down welke je ook gebruikt.

En wacht zie je dat ie zijn rust pakt hier goed op reageert ga je er desnoods gewoon zelf ook bij zitten.

 

Misschien is het wel echt zijn manier van aangeven, weet ie niet hoe anders het te doen. Ze zijn natuurlijk ook wel beperkt in communicatie qua aan ons aangeven dat ze last hebben, pauze moeten hebben. (Nou ja die keer Dat Sadi combi oververhitting -door allergie en stress >bijensteek) ging ze gewoon pardoes liggen. (Tosca vroeger onze eerste Berner thuis als die het genoeg vond als was je halverwege een wandeling ging ze liggen, was ze heel duidelijk in)

 

Mogelijk als jij op het happen dit probeert, steevast afleggen en rust in bouwen minimaal een 15 minuten Heb je best kans dat het kwartje valt en hij dit zelf gaat doen om aan te gegeven dat het genoeg is. i.p.v. contact zoeken en happen e.d. Hij zoekt begrip, hij zoekt om gehoord te worden maar weet het niet duidelijk genoeg aan te geven.

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

" Dank jullie! Ik doe alles wat je aangeeft Hondenhumor (sorry, weet je naam niet), alleen t stevig wandelen kan niet. Max een half uur, maar vaak korter. 
 
Ik ben blij met alle aanwijzingen hoor, t bevestigt dat ik wel op de goede weg ben. Ik zit ook op zo'n Facebookgroep voor Hersenwerk, echt superleuk vindt hij die dingen.
 
Ik ben aan t overstappen op Taste of the Wild. Niet dat hij last heeft van RC, maar ik hoop dat ie dan minder vaak hoeft te poepen. Aangezien dat doorzakken ook pijnlijk lijkt te zijn.
 
Ik wil met m gaan hondezwemnen, maar niet voordat ik bij De Tweede Lijn ben geweest.
 
  "

 

Hoeft niet persee een stevige wandeling te zijn, maar eentje waarbij die iets meer doet dan poepen en plassen.
Je kan wat trainen onderweg...maar let wel op je hond want jij ziet beter dan wie dan ook, als je hond teveel stress oploopt.
Pas de wandeling aan op het niveau van je hond.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

" Vanmorgen had ie weer zo'n buitje. Ik snap echt niet waar t vandaan komt. Wel hadden een rondje gelopen, waren bijna thuis. Hij snuffelde wat aan me, keek me aan, vertraagde in zijn lopen, en begon weer te springen en te happen. Geen idee waar t vandaan kwam. Wel weer een paar blauwe armen. Ik wou dat ik snapte wat ie me wil zeggen, hij zocht echt contact. Liep ook helemaal niet lekker. Had ik dan even pauze moeten houden? Pff, heb wel echt een potje zitten janken, toen ik m weer aan een paaltje had gebonden en even een paar meter verderop ging zitten. Wat doe ik fout? Of voelt hij zich zo slecht? Zijn gedrag is sowiso anders sinds de nieuwe medicatie.
 
Rest van de dag alleen maar kleine stukjes gelopen en verder in de tuin. Hij heeft heel veel geslapen vandaag. En nu weer. Nu ik nog. ;-) "

 

Nu moet je zelf ook even stoppen.
Inderdaad kan een hond zijn karakter anders worden door medicatie.
Dat is wat elke dierenarts je zo kan vertellen.

 

Neem nu ook zelf even een pauze.
Laat je man/vriend de hond ook met regelmaat uitlaten zodat jij even op adem kan komen.
Als jij je rust neem, heb je meer gedult en kan je je eigen hond beter begelijden.

Ja het is een (b)engel...maar dat is elke hond.
Je zag al aan de signalen dat je hond even de kluts kwijt raakte.
Op dat moment dat je al ziet dat je hond anders reageert, neem de teugels over en geef simpele comando's.
Als is het maar dat die gewoon naast/voet moet lopen.
Dat geeft rust in zijn koppie.

 

Een hond opvoeden gaat met vallen en opstaan.
Niemand doet het perfect en we maken allemaal blunders waar we later spijt van krijgen.
Ik kan me ook nog diverse schopppen onder mijn eigen kont verkopen van de fouten die ik soms maak.
Niemand is perfect en jij ook niet.
Neem de tijd om te baaaaaalen als je wilt.
Maar bedenk ook dat honden ook een eigen wil hebben.


Honden kunnen van emotie veranderen uit het niks.
Voor hun is er dan wel een reden, maar wij hebben niet dezelfde scherpe zintuigen als honden.
Zij zien, horen en ruiken dingen die wij niet kunnen registreren.
Voor hetzelfde geld was die even van zijn slag af door de geur van een loopse teef of de friettent verderop.
Je weet het gewoon niet, het beste blijft om gewoon proberen er op in te spelen.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

"  
Nu moet je zelf ook even stoppen.Inderdaad kan een hond zijn karakter anders worden door medicatie.Dat is wat elke dierenarts je zo kan vertellen.
 
Neem nu ook zelf even een pauze.Laat je man/vriend de hond ook met regelmaat uitlaten zodat jij even op adem kan komen.Als jij je rust neem, heb je meer gedult en kan je je eigen hond beter begelijden.
Ja het is een (b)engel...maar dat is elke hond.Je zag al aan de signalen dat je hond even de kluts kwijt raakte.Op dat moment dat je al ziet dat je hond anders reageert, neem de teugels over en geef simpele comando's.Als is het maar dat die gewoon naast/voet moet lopen.Dat geeft rust in zijn koppie.
 
Een hond opvoeden gaat met vallen en opstaan.Niemand doet het perfect en we maken allemaal blunders waar we later spijt van krijgen.Ik kan me ook nog diverse schopppen onder mijn eigen kont verkopen van de fouten die ik soms maak.Niemand is perfect en jij ook niet.Neem de tijd om te baaaaaalen als je wilt.Maar bedenk ook dat honden ook een eigen wil hebben.
Honden kunnen van emotie veranderen uit het niks.Voor hun is er dan wel een reden, maar wij hebben niet dezelfde scherpe zintuigen als honden.Zij zien, horen en ruiken dingen die wij niet kunnen registreren.Voor hetzelfde geld was die even van zijn slag af door de geur van een loopse teef of de friettent verderop.Je weet het gewoon niet, het beste blijft om gewoon proberen er op in te spelen. "

 

 

Zelf pauze houden met hem kan niet. Ik ben alleen. Het komt misschien over dat ik een beetje desperate ben, dat is niet zo. Maar hij had me zaterdag flink gehapt (moest een tetanusprik halen), en dan gisteren al weer, dat doet gewoon behoorlijk zeer. Geduld heb ik.

 

Wat ook meespeelt is dat ze op de hondenschool zeiden dat pups met 18 weken stoppen met happen. Dat had ik voor waar aangenomen, en dan valt t een beetje tegen en word ik soms wat onzeker.

 

Dank jullie allebei voor het meedenken, heel fijn!

 

Proberen de signalen op tijd te zien en direct handelen dus, daar op focussen.

 

 

honden page profiel Het zoveelste showprofiel voor adverteerdersHet zoveelste showprofiel voor adverteerders 3 doggies

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Goh, net alles gelezen, en ik leef wel met jullie mee. Ik wou dat ik kon helpen, maar het probleem is nieuw voor me. Mocht ik in de buurt wonen, dan kwam ik Loki wel eens ophalen om te gaan wandelen, zodat jij wat kon rusten.

 

Ik volg het topic alvast mee.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Lief van je Hein! T komt wel goed hoor, Loki is gewoon een lieve hond, zit geen kwaad bij. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

het is niet altijd makkelijk om het goed te doen, dat geldt voor ons allemaal, Je bent er zo te lezen heel bewust en goed mee bezig.

 

Je zou het happen behalve pijnlijk,  ook nog kunnen zien als communiceren, hij wil iets aangeven. Meestal hapt een hond toch om iets af te reageren. Is de wandeling teveel voor hem, heeft hij pijn? Moeilijk om te weten wat hij precies wil aangeven, maar op zich een goed teken dat hij communiceert. Zelf zou ik proberen de wandelingen weer wat korter en saaier te maken, zorgen voor successen Buiten, kijken of dat werkt.

Zelf zou ik hem overigens niet ergens vastbinden en weglopen maar hem sussen en kalmeren, evt afleiden, misschien lekkertjes rondstrooien nadat je hem even kalmerend toegesproken hebt, zodat hij even kan snuffelen en ontspannen.

 

Wat ik met Lola (zij was als volwassen hond bij me gekomen en ook een happer al was ze helemaal geen pup meer) vaker deed is haar zelf eens een wandeling te laten uitkiezen dat was altijd wel een succes.

Een boekje waar ik zelf met Lola veel aan gehad heb is Help mijn hond trekt van Turid Rugaas. Zij beschrijft daarin een stap voor stapmethode om rust in de wandelingen te krijgen.

 

 

 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" het is niet altijd makkelijk om het goed te doen, dat geldt voor ons allemaal, Je bent er zo te lezen heel bewust en goed mee bezig.
 
Je zou het happen behalve pijnlijk,  ook nog kunnen zien als communiceren, hij wil iets aangeven. Meestal hapt een hond toch om iets af te reageren. Is de wandeling teveel voor hem, is hij pijn? Moeilijk om te weten wat hij precies wil aangeven, maar op zich een goed teken dat hij communiceert. Zelf zou ik proberen de wandelingen weer wat korter en saaier te maken, zorgen voor successen Buiten, kijken of dat werkt.
Zelf zou ik hem overigens niet ergens vastbinden en weglopen maar hem sussen en kalmeren, evt afleiden, misschien lekkertjes rondstrooien nadat je hem even kalmerend toegesproken hebt, zodat hij even kan snuffelen en ontspannen.
 
Wat ik met Lola (zij was als volwassen hond bij me gekomen en ook een happer al was ze helemaal geen pup meer) vaker deed is haar zelf eens een wandeling te laten uitkiezen dat was altijd wel een succes.
Een boekje waar ik zelf met Lola veel aan gehad heb is Help mijn hond trekt van Turid Rugaas. Zij beschrijft daarin een stap voor stapmethode om rust in de wandelingen te krijgen.
 
 
  "

 

Ja, dat boek heb ik aangeschaft een tijdje geleden, evenals kalmerende signalen. Maar ook dat bracht me geen nieuws. 

 

Ik heb echt alles geprobeerd om m af te leiden, maar hij blijft springen en happen dan. Misschien wil hij juist wel even vast aan een paaltje bedacht ik me ook nog, want dan is hij heel snel weer rustig. Even helemaal geen prikkels. Ik loop niet ver bij hem weg hoor, nooit uit t zicht, maar wel ver genoeg om niet gebeten te worden. Hij raakt er ook niet gestresst van, dan zou ik t anders doen.

 

Heb inderdaad, besloten om alleen nog maar heel kort te wandelen, en dan wat meer in de tuin te spelen. En 1 keer per dag kort los. 

 

Ik ben er inderdaad van overtuigd dat hij dat happen doet om iets duidelijk te maken. Vooral door het dwingende karakter er van. 

 

 

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Ja volg het ook.. het is wel HEEL erg dat hij je tot bloedens toe beschadigd, ben je ook wel eens ECHT boos op je hond geworden als hij dat gedrag vertoond?

Ik bedoel echt met je stem kwaad worden en het echt laat zien dat je dat gedrag afkeurt ??

OOK honden zoeken hun grenzen en die moet jij als baas duidelijk aangeven.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Als het voor jullie zo werkt is het ook prima hoor, het is alleen niet iets wat mij aanspreekt. En als een hond eenmaal in een bepaalde hypermodus is, werkt afleiden idd niet meer. Wat gebeurd er als je gewoon stilstaat en je even door je hurken zakt zodra hij begint met happen en hem dan even kalmerend toespreekt?

 

 

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Beste helge

 

Zelf ben ik eigenaar van een  Eurasier en ik kan je vertellen dat deze honden die behoren in de rasgroep 5 niet voor niets bij de Spits en Oertype zijn ingedeeld.

 

Dat oertype is dan ook behoorlijk aanwezig. Ik weet niet in hoeverre je jezelf hebt ingelezen in dit ras en ervaring hebt met honden, maar het bijterig is voor een Eurasier een heel gewoon iets.

 

Onderling spelen zei ook absoluut enorm met hun bek. De hoektanden van een Eurasier zijn behoorlijk lang en dit te samen met het bijterige heeft menig Eurasier eigenaar wel eens tot wanhoop gedreven.

 

Wij raden mensen ook af deze hondjes in een Bench groot te brengen. Niet dat dit niet kan, maar dit ras is op zijn best als ze de vrijheid hebben. Opgesloten zijn in wat dan ook is zo en zo al niet hun ding.

 

Een Eurasier is snel verveeld en ga je met dit ras naar een hondenschool kun je dit het beste doen, daar waar ze het ras kennen. Negeren, werkt naar mijn idee zo en zo al niet best. Maar bij een Eurasier zeker niet. Deze hondjes moet je met geduld, creativiteit en humor opvoeden.

 

Deze hondjes moet je soms overtuigen om iets wel of niet te doen, maar dwingen heeft niet veel zin. Er staat niet voor niets het woord eigenzinnig in de ras omschrijving.

Om er achter te komen wat jouw hondje beweegt om zo te bijten moet je heel goed naar je hond gaan kijken.

Een Eurasier is heel goed in staat om kalmering signalen te gebruiken om je iets duidelijk te maken. Ga je daar doorheen , kunnen ze dus om die reden happen.

 

Ik zou als ik jouw was opnieuw goed rond gaan kijken voor een hondenschool die ervaring heeft met honden uit de ras groep 5. Ik lees dat je hond op het moment geblesseerd is, maar ik denk wel dat je toch iemand moet gaan zoeken die je wat handvatten kan geven om dit gedrag in goede banen te leiden.

 

Er zit een boel hond in je hond en het kan ook zomaar niet goed komen.

Chow, Kees, Samojeed en kees en daar dan ook nog bij bedenken dat de raszuiverheid van deze honden in het verleden bij jouw hond niet helemaal te garanderen zijn. Maakt dat dit heerlijke wollebaaltje met hoge aaibaarheids factor een boel hond is in een berenpakje.

 

 Wat je nu op dit moment zou moeten doen, kan ik hier vandaan niet roepen, ik ken je niet en ook je hond niet. Maar ik ken wel eigenschappen die in jouw hond aanwezig kunnen zijn en die verdienen een bepaalde aanpak.

Heb je het vertrouwen van je hond, dan komt het zeker goed. Maar die band moet wel worden opgebouwd. Deze honden laten zich goed sturen maar slecht dwingen.

 

Ik hoop dat je er een weg in zult vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" Ja volg het ook.. het is wel HEEL erg dat hij je tot bloedens toe beschadigd, ben je ook wel eens ECHT boos op je hond geworden als hij dat gedrag vertoond?
Ik bedoel echt met je stem kwaad worden en het echt laat zien dat je dat gedrag afkeurt ??
OOK honden zoeken hun grenzen en die moet jij als baas duidelijk aangeven.
  "

  Ja, maar dat lijkt m op dat moment alleen maar meer aan te sporen om nog eens door te gaan. Bewust een lage stem gebruiken, foei zeggen, hem even vasthouden, t helpt allemaal niets. Hij zit met zijn kop ergens anders en t dringt niet door. Vandaar dat ik m dus laat afkoelen, iets anders werkt tot nu tot niet. 

 

Verder hapt ie helemaal niemand. Visite kan die wel wat springen en druk doen, maar happen niet. Thuis hapt ie ook vrijwel niet. En dan kan ik m wel corrigeren. 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

boos worden heeft geen zin, en je geeft dan eigenlijk alleen maar aan dat je hem niet begrijpt en frustreert jezelf en de hond voelt zich onbegrepen en raakt nog meer opgewonden.

 

Kalm blijven, hem even toespreken, wat Eurasier aangeeft lijkt me ook belangrijk, creatief zijn en humor inzetten lijkt me een heel goed advies. Doe je ook denkwerk met hem?

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" Beste helge
 
Zelf ben ik eigenaar van een  Eurasier en ik kan je vertellen dat deze honden die behoren in de rasgroep 5 niet voor niets bij de Spits en Oertype zijn ingedeeld.
 
Dat oertype is dan ook behoorlijk aanwezig. Ik weet niet in hoeverre je jezelf hebt ingelezen in dit ras en ervaring hebt met honden, maar het bijterig is voor een Eurasier een heel gewoon iets.
 
Onderling spelen zei ook absoluut enorm met hun bek. De hoektanden van een Eurasier zijn behoorlijk lang en dit te samen met het bijterige heeft menig Eurasier eigenaar wel eens tot wanhoop gedreven.
 
Wij raden mensen ook af deze hondjes in een Bench groot te brengen. Niet dat dit niet kan, maar dit ras is op zijn best als ze de vrijheid hebben. Opgesloten zijn in wat dan ook is zo en zo al niet hun ding.
 
Een Eurasier is snel verveeld en ga je met dit ras naar een hondenschool kun je dit het beste doen, daar waar ze het ras kennen. Negeren, werkt naar mijn idee zo en zo al niet best. Maar bij een Eurasier zeker niet. Deze hondjes moet je met geduld, creativiteit en humor opvoeden.
 
Deze hondjes moet je soms overtuigen om iets wel of niet te doen, maar dwingen heeft niet veel zin. Er staat niet voor niets het woord eigenzinnig in de ras omschrijving.
Om er achter te komen wat jouw hondje beweegt om zo te bijten moet je heel goed naar je hond gaan kijken.
Een Eurasier is heel goed in staat om kalmering signalen te gebruiken om je iets duidelijk te maken. Ga je daar doorheen , kunnen ze dus om die reden happen.
 
Ik zou als ik jouw was opnieuw goed rond gaan kijken voor een hondenschool die ervaring heeft met honden uit de ras groep 5. Ik lees dat je hond op het moment geblesseerd is, maar ik denk wel dat je toch iemand moet gaan zoeken die je wat handvatten kan geven om dit gedrag in goede banen te leiden.
 
Er zit een boel hond in je hond en het kan ook zomaar niet goed komen.
Chow, Kees, Samojeed en kees en daar dan ook nog bij bedenken dat de raszuiverheid van deze honden in het verleden bij jouw hond niet helemaal te garanderen zijn. Maakt dat dit heerlijke wollebaaltje met hoge aaibaarheids factor een boel hond is in een berenpakje.
 
 Wat je nu op dit moment zou moeten doen, kan ik hier vandaan niet roepen, ik ken je niet en ook je hond niet. Maar ik ken wel eigenschappen die in jouw hond aanwezig kunnen zijn en die verdienen een bepaalde aanpak.
Heb je het vertrouwen van je hond, dan komt het zeker goed. Maar die band moet wel worden opgebouwd. Deze honden laten zich goed sturen maar slecht dwingen.
 
Ik hoop dat je er een weg in zult vinden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  "

 Dank je wel voor je uitgebreide antwoord. Natuurlijk heb ik me goed ingelezen. Ik heb ook contact met mensen met Eurasiers.

 

Ik wacht eerst even af wat er uit het onderzoek komt bij de Tweede Lijn, aangezien ik toch denk dat daar t grootste probleem vandaan komt. 

 

En daarna kijken we wel weer verder.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" Als het voor jullie zo werkt is het ook prima hoor, het is alleen niet iets wat mij aanspreekt. En als een hond eenmaal in een bepaalde hypermodus is, werkt afleiden idd niet meer. Wat gebeurd er als je gewoon stilstaat en je even door je hurken zakt zodra hij begint met happen en hem dan even kalmerend toespreekt?
 
  "

 

Dan klimt ie bovenop me en val ik om. ;)

 

Ik vind t ook niet ideaal hoor. Maar ik laat me ook niet bont en blauw bijten.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hou een strak bij wat voor tijd jullie lopen ALs je een half uur loopt en hij begint op 20 minuten tebuiten, kijk dan of je een wandeling kunt maken van tegen de 20 minuten aan de volgende keer en of zich in die tijd hetzelfde voordoet of dat het dan goed is.

 

Mijn ervaring ligt heel anders met andere problemen, maar daardoor heb ik wel ervaren hoe ontzettend belangrijk het is om je hond te leren lezen, dus veel observeren. 

Ik heb in huis terwijl me neef gehad en sadi maar bleef stuiteren en doen de situatie gehad dat ik haar rustig wou krijgen en haar belette bij me neef te komen door mijn hand tegen haar borst te houden. 

 

Ik zag haar ogen bol worden en soort grijze waas over trekken en 2 keer vlug hapte ze (zonder grommen zonder tanden te laten zien zonder er vol voor te willen gaan, door haar aandoening kan ze bij te hoog oplopende temp kort zicht uitval krijgen ik weet niet of het op dat moment zicht uitval was of dat haar energie zo vol opgelopen was ze er simpelweg door in paniek raakte.

Voor het happen heb ik haar wel even naar haar plaatst gestuurd omdat ik haar er geen vrijbrief voor wil geven. Zo gauw ze wat rustiger was bij me geroepen geknuffeld  bijna een half uur tegen haar gepraat (rustig)  

 

Voor ons een leer dat we als mijn neef komt duidelijkere afspraken moeten maken. En eventueel Sadi moeten aanlijnen en pas ruimte geven als ze gerandeert rustig is. Nog meer begeleiden nog meer rust wat we al deden volstaat als me neef komt niet omdat ze gewoon super super super gek is met hem.  Maar het is zoeken wat in deze situatie wel werkt, op het moment dat ze gewoon met geen mogelijkheid uit die stuitermodus te krijgen is terwijl het noodzakelijk is voor haarzelf dat ze zich rustig houd.

_______________

Gaat in jou geval een wandeling normaal gewoon helemaal goed kijk dan terug. Wat was er anders aan de wandeling dan de vorige keer. Was de wandeling korter, kwam je minder andere mensen en of honden tegen, was het een andere route. Er zijn veel dingen die van invloed kunnen zijn. En een route met zachte ondergrond of harde ondergrond, vlak of met kleine heuveltjes erin als ie ergens last van heeft kan die door een ongelijke route sneller last krijgen maar bij zachte mulle ondergrond bijvoorbeeld ook of juist bij harde ondergrond. Allemaal dingen die je moet zien uit te vinden.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

In de thuis situatie met Sadi als we alleen zijn en Sadi hypert. Sadi Nee stil blijven staan en mijn armen iets schuin naar voren en mijn handen houd ik plat en naar voren. Sadi heeft o.a. af geleerd met zowel woord commando als platte hand. Ik weet niet of ze er daardoor beter op reageert of dat ze puur op de gehele houding reageert.

 

Ook zetten we zelf naar haar toe wel kalmerende signalen in als het nodig is.

 

Gaat ze buiten stuiteren moeten we eerst naar een rustige plek dan haar laten zitten stil blijven staan na even laten liggen en even rust pakken zowel voor haar als onszelf. Hoe rustiger je zelf bent hoe eerder de hond zelf ook rustiger word.

 

Het enorm zoeken wat bij je hond werkt en wat niet.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" boos worden heeft geen zin, en je geeft dan eigenlijk alleen maar aan dat je hem niet begrijpt en frustreert jezelf en de hond voelt zich onbegrepen en raakt nog meer opgewonden.
 
Kalm blijven, hem even toespreken, wat Eurasier aangeeft lijkt me ook belangrijk, creatief zijn en humor inzetten lijkt me een heel goed advies. Doe je ook denkwerk met hem? "

 Hersenwerk en snuffelen, ja, heb ik beschreven. Ik pluk heel veel van de Facebookgroep hersenwerk, en hij vindt t helemaal geweldig om theedoeken, handdoeken etc uit te rollen. Hij heeft veel uitdaging nodig, is soms snel verveeld. Maar daar zit t probleem niet. 

 

Boos worden kan ik niet eens op hem, ik wil toch begrijpen wat ie wil zeggen.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Mocht ik eens niet op een stukje reageren, voel je niet persoonlijk geraakt of zo. Ik heb moeite met zien door een hersenbloeding bij mijn geboorte. Ik lees alles uiteindelijk wel, maar altijd antwoorden lukt niet. Kan ook best zijn dat ik daardoor wat signalen mis bij Loki. En dat ik die gekke doggies eens een keer vergeet. 

 

Ben heel dankbaar voor iedereen die de moeite neemt om ons te helpen, vooral omdat Loki echt zo'n ontzettende lieve hond is. Zijn start was niet leuk, ik wil m graag zo goed mogelijk naar de volwassenheid brengen. 

 

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Je bent er hartstikke goed mee bezig.

Zelf heb ik soms ook moeite met lappen tekst qua concentratie om het in me op te nemen.

Ik heb een vorm van autisme waardoor ook ik bekend ben met beperkingen.

Je doet je best en dat komt duidelijk naar voren uit je reacties. 

Gewoon blijven wie je bent.

Waar je wat mee kan is super waar je niet wat mee kan, dan niet.

Ik hoop dat het uiteindelijk duidelijk wordt waar Loki zo sterk op reageert en dat het van daaruit in goede banen te leiden is, zowel voor Loki als voor jouzelf. 

 

Edit: paar woorden vergeten en toegevoegd)

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ok, Petra heeft vanmiddag contact met Loki gehad. Ik zal proberen verslag te doen. Voor de critici onder u, nee ik kan niks bewijzen, maar dat hoeft ook niet. Ze heeft me nog wel wat dingen aan de hand gedaan waar ik wat mee kan. En dingen die ik niet ken, en nog even moet opzoeken. 

 

Als eerste begon ze met de bench. Loki ziet dat als een veilige plek, als een houvast in zijn leven. Het liefst zou hij die bench om zich heen hebben de hele dag en overal. Als een jas. Als tip daarover gaf ze me aan dat ik de Bodywrap van T Touch oid zou kunnen proberen als ik met hem ga wandelen. (ken ik niet). Of een thundershirt. (ken ik ook niet). Het shirt leek me niet zo handig ivm zijn snel overhit zijn.

 

Ze vroeg Loki hoe hij onze relatie ziet. Dat was wel opvallend vond ze. Onze hoofden stonden naast elkaar, hij ziet mij meer als zijn maatje, partner, hond, dan als baas. Ze heeft hem daar iets in laten zien, dus ik ben benieuwd. Ik zeg ook heel vaak tegen m, ik ben een mens, heb geen staart, maar t kwartje was dus nog niet gevallen.

 

Hij gaf rode harten aan, ze legde dat uit als dat hij veel liefde voelt of ervaart. 

 

Als hij op gras komt ervaart ze een enorme opwinding. Ze ziet hem ook rondjes draaien dan. Door de geuren, en door iets van bij de fokker. Het happen wat hij dan doet is inderdaad ook in haar optiek, communiceren. He, kom op nou, doe mee. (want ik was ook hond in zijn optiek). 

 

Hij geeft pijn aan onder in zijn rug, ter hoogte van zijn stuitje, met uitstraling naar de linkerheup. Op een schaal van 1 tot 10 gaf hij een 4 aan. Dat vond ze toch redelijk wat, aangezien hij forse pijnbestrijding heeft. Ze gaf als eventuele optie een rode lamp, maar ze had t idee dat er daar iets niet goed zat. Ze heeft hem gevraagd of hij aan kon geven hoe het kwam. Hij gaf aan dat het door een draaiend ding kwam. Tja, geen idee, t is bij de fokker gebeurd, een draaiend ding in een schuur? 

 

Twee zinnen had ze die Loki aangaf die over ons allebei gingen.

 

Het uitbundige, maar niet verder gaan

Graag willen maar tegengehouden worden.

 

Ik leg dat uit als dat we allebei veel meer willen dan dat we kunnen vanwege mijn ziekte en Loki's pijnklachten. Ik zou hem t liefst altijd los willen laten lopen, zodat ie veel meer energie kwijt kan, maar de volgende dag moet ie t dan bezuren. En ik zou veel meer met hem willen spelen, maar door mijn longontsteking plus nog wat dingetjes is mijn conditie zeer beperkt. Dus ja, we maken er het beste van.

 

Iets wat ze me nog mee gaf, en waar ik echt iets aan heb, is het woordje niet, niet te gebruiken, omdat honden dat woord niet oppikken, maar het beeld wel. Ze gaf als voorbeeld, dat als hij op de bank springt, en ik dan zeg, niet op de bank springen, hij dat plaatje in zijn hoofd heeft, van op de bank springen. Beter is dan om te zeggen wat ik wel van hem wil, liefst visualiseren. Nou doe ik dat bijna altijd, behalve als hij hapt. Dan zeg ik inderdaad, NIET HAPPEN, en ben ik daar mee bezig. Ik zou dus moeten visualiseren dat hij rustig moet zijn, en hem dat ook zeggen. 

 

Verder vangt hij veel van mijn niet gezond zijn op, ik moet hem laten merken dat ik weet dat hij dat opmerkt, en dat het niet zijn probleem is. 

 

En verder kan ik nog iets met Fast EFT doen, maar dat moet ik ook nog even uitzoeken. 

 

Ik heb gevraagd naar een Bachremedie die aansluit bij wat hij op dit moment nodig heeft. Mede omdat hij op de rescue goed reageert. Die komt over de post.

 

Ze heeft hem gevraagd of hij iets zou willen veranderen, en daar kwam niets uit, kortom, mijnheertje is op zich tevreden met de huidige situatie. Hij heeft dus alleen wat meer bescherming nodig voor de boze buitenwereld. ;)

 

Ik heb t nog met haar over t bewuste paaltje gehad. Ze vond dat toch wel een goede optie, omdat hij dan even helemaal weg is van alle prikkels, weer tot zich zelf kan komen. De staat van opwinding waar hij dan in zit is niet te corrigeren op een ander manier. Tevens is dat voor mij dan een moment om goed op mijn ademhaling te letten.

 

En alles wat ik niet genoteerd heb weet ik niet meer, maar dit is wel het belangrijkste. 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Het zoveelste showprofiel voor adverteerdersHet zoveelste showprofiel voor adverteerders 3 doggies

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Bedankt voor de update Helge, Ik kan me er wel in vinden. Je doet het goed. Heb een fantastisch leven tesamen met Loki.

 

Merci!

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" Bedankt voor de update Helge, Ik kan me er wel in vinden. Je doet het goed. Heb een fantastisch leven tesamen met Loki.
 
Merci! "

 

Vooral lekker lang graag. ;)

honden page profiel Het zoveelste showprofiel voor adverteerdersHet zoveelste showprofiel voor adverteerders 3 doggies

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Trraag is goed. Ik wou dat ik mijn leven met Yamalle traag opnieuw kon doen, maar het ging heel snel, die bijna 17 jaren. Traag is goed, Helge. je hebt je hart voor Loki op de juiste plek. Nu nog leren om voor jezelf te zorgen en alles komt goed.

 

Lieve groet.

honden page profiel Het zoveelste showprofiel voor adverteerdersHet zoveelste showprofiel voor adverteerders 3 doggies

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Ik had 'lang' als 'traag' gelezen. Mijn excuses.

honden page profiel Het zoveelste showprofiel voor adverteerdersHet zoveelste showprofiel voor adverteerders 3 doggies

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Lang is nooit lang genoeg hoor. Geniet met volle teugen van elkaar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 11 123 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: Gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^