Loopsheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Katrien (Gast)

Hallo,   Ik heb een maltezer van 1,5 jaar oud. Haar naam is Vegas.   Ze is sinds 1,5 week loops.   Dinsdagavond was ze de hele tijd aan het hijgen, af en toe aan het piepen. Ze durft niet te gaan liggen of zitten. Ze blijft de hele tijd ronddraaien en blijft tegen ons aan springen en krabben. Bij ons op de schoot blijft ze ook niet echt liggen. Soms misschien enkele minuutjes maar dan is ze weer weg en aan het draaien.   Woensdag was het beter, ze ging al terug liggen en opeens had ze wel een opflakkering dat ze rechtschoot en begon rond te draaien.   Donderdag was alles terug in orde.   Vanmorgen begon het weer. Ze heeft weer hetzelfde aan de hand.   Ik ben hier voor al naar de dierenarts geweest een twee weken geleden toen ze nog niet loops was (alé we zagen nog geen bloed) en hij denkt dus dat het te maken heeft met haar loopsheid. Maar kan dit wel? Ik heb nog niemand gekend waarvan hun hond echt piepte tijdens de loopsheid.   Hij zegt dat de oplossing is om haar te steriliseren en haar baarmoeder weg te nemen?   Wat denken jullie? En is die ingreep niet gevaarlijk?   Graag jullie mening of ervaringen???

honden page profiel --

Totaal offtopic sorry maar dit is precies hoe mijn hondje zich gedroeg toen hij vlooien had en gebeten werd. Het springen uit het niets en hele rare schrik achtige bewegingen. Even voor de zekerheid nakijken op vlooien?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

De ene hond heeft meer last van de loopsheid dan de ander.

Je ziet vaak genoeg dat er in die periode ook echt een gedragsverandering is.

 

Als je hond verder gezond is is een sterilisatie of combi met baarmoeder weghalen niet direct gevaarlijk al zit er aan elke operatie altijd een klein risico gebonden. Gezien de narcose.

 

Mocht je hiertoe besluiten (omdat je hond er echt last van heeft van de loopsheid) is normaliter de beste periode van een dergelijke ingreep vanaf de eerste dag gerekend van de loopsheid 3 maand erna. Het duurt namelijk drie maanden voor de hormonen en de baarmoeder weer tot rust zijn gekomen. 

 

Mocht jijzelf twijfelen of dit wel aan de loopsheid ligt zou ik een second opinion overwegen bij een andere dierenarts. Wat heeft deze dierenarts trouwens onderzocht? dat hij nu achteraf omdat ze loops is geworden aan de loopsheid koppelt?

Het is wel zo dat normaliter al even voorafgaand aan de loopsheid wat gedragsverandering kan optreden, echter het piepen heb ik zelf geen ervaring mee.

Katrien (Gast)

De vorige loopsheid in februari ben ik dus 3 x naar dierenarts geweest met ongeveer dezelfde symptonen.

 

De eerste dierenarts had totaal geen idee en heeft ze een spuitje gezet voor te kalmeren. De volgende dag terug naar dierenarts. Deze dacht dat het krampen waren door haar loopsheid en heeft ze een spuitje buscopan gezet. Dit heeft echter niet geholpen.

De volgende dag weer naar een andere (ene van wacht) en die dacht dat ze pijn aan haar rug had dus cortisone spuit gezet.

 

Nu omdat ik na zes maanden terugging met haar, heeft de dierenarts dit direct gekoppeld aan haar loopsheid (ook omdat hij zelf zo een hond heeft gehad die acht afzag tijdens haar loopsheid).

 

Bloed trekken vindt hij verder niet nodig want voor hem is het duidelijk dat de baarmoeder weg moet en dat ze ook gesteriliseerd wordt.

 

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als het zeker is dat het puur van de loopsheid is zou ik er persoonlijk voor kiezen haar dit te besparen. Hier wordt ze niet vrolijk van en jij ook niet.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^