Hond mee op vakantie in vliegtuig ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel boomieboomie

Misschien wil ik binnenkort een weekje met het vliegtuig naar Spanje (2 uurtjes vliegen), maar het idee dat ik mn hondje bij iemand achterlaat die ene week, dat geeft me een naar gevoel. Zo erg dat ik dan liever thuis blijf. Nu dacht ik of het kan dat je een hond mee neemt in een vliegtuig. Het is een klein hondje, kruising chihuahua. Maar is dit wel zo veilig en wat kun je op vakantie doen met een hond? Ze mag er niet op het strand komen, daar waar ons hotel dan ligt. Iemand ervaring hiermee of tips? Of toch maar gewoon lekker samen thuis blijven :)

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Een hond mee in t vliegtuig kan wel, maar meestal mag hij niet bij je blijven, en moet hij in een vliegtuigbench in het ruim van t vliegtuig. Je moet even bij de maatschappij kijken waar je mee zou gaan vliegen.

 

Voor de rest ken je je hond zelf t beste. Je zou ook een vakantie in Nederland kunnen overwegen. 1 van de eilanden bijvoorbeeld is ook fantastisch voor mens en hond!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Anne van Lance vliegt weleens naar spanje, en volgens mij mag je kleine hondjes op schoot nemen.
Maar realiseer je ook dat als hij daar niet op het strand mag, je ook je activiteiten zult moeten aanpassen.
Het hangt er echt vanaf wat je gaat doen, en vliegen kan ook stress geven.

honden page profiel MattieMattie

Wij vliegen regelmatig naar Spanje en dan zijn er genoeg mensen die hun hondjes meenemen. De hondjes zitten dan in een soort tas in de vorm van een kleine bench. Die mag je onder je stoel plaatsen zodat je hondje toch bij je zit. Wij vliegen met Lufthansa of Condor en daar mag het dus op deze manier. Als je geland bent kan je hondje er meteen uit dus dan is twee uurtjes niet zo lang. Waar wij naar toe gaan mag je hondje gewoon op het strand en op de boulevard om te wandelen en als je gaat eten of iets gaat drinken dan zit je toch op het terras dus kan ze gewoon mee. Ik zou het lekker doen. Succes en een fijne vakantie!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hoi 

 

ik heb Max al 1 x mee laten vliegen. Dit ging prima. Hij was erg relaxed en we reisde in een bench die hij heel goed kent en waar hij graag in zit. 

 

Max mocht op de luchthaven gewoon rondlopen, dan hebben we onze bagage afgegeven en terug buiten even gaan wandelen. Dan terug naar binnen. Voor het opstijgen moest hij in zijn mand. De mand van Max is met een opening vanboven dus die kon gewoon open staan. Max sliep meteen heel de vlucht. Soms mag je ze er uit halen eens je boven bent dit hangt van de bemanning af. Wij mochten hem er uit halen maar hij lag lekker te slapen. 

 

Verder er zou ik wel een plaats kiezen waar honden welkom zijn overal .. Zodat je hond er ook wat aan heeft. Mijn vriendin gaat geregeld ( in het laag seizoen) naar Spanje met haar hond maar dan mag de hond op het strand en gaan ze wandelen ik de bergen. Dus daar zou ik wel rekening mee houden .

 

afhankelikk van je maatschappij waar je mee vliegt mag je hond 6kilo wegen denk ik 

 

edit: niet elke maatschappij neemt honden mee in de cabine, vaak moeten ze in het ruim.

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Weet niet hoe het in Ned zit maar in Belgie mag je op de lijnvluchten van SN brussels een klein hondje meenemen , in speciale tas, in de cabine. Aan je voeten plaatsen en niet eruit halen tijdens de vlucht. Forfaitprijs van 50€ per vlucht.  Dus heen en terug : 100€ 

soms betaal je meer voor je hond dan voor jezelf als je vroegboekprijs voor jezelf hebt 

 

Ryannair neemt geen dieren mee , alleen geleidehonden.

 

voor charters denk ik dat hetvgoedkoper is voor je hondje, maar de uren zijn meestal s nachts of heel vroeg s morgens. 

 

Mag je hondje mee op hotel of appt ? 

 

Natuurlijk kan je veel wandelen ginder.  Maar als je strandligger bent dan kan je hem beter thuislaten of je moet hem telkens onder je strandbed houden. 

 

Is zijn rabies inenting gegeven ? Ze kontroleren goed het paspoort , op SN Brussels toch ! 

 

Voor de hond zijn die twee uren vlug om hoor. Daarom moet je het niet laten :-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Via jetair en Transavia mag je hond mee in de cabine bij jetair zou het 80€ heen en terug zijn ( toen wij gingen was het nog gratis )

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Waw dat is serieus opgeslagen dan zeg, ik dacht dat het daar 30€ was heen en terug. 

Ze doen alles om het vervoer te ontmoedigen denk ik 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Waw dat is serieus opgeslagen dan zeg, ik dacht dat het daar 30€ was heen en terug. 
Ze doen alles om het vervoer te ontmoedigen denk ik  "

 2 zomers geleden was het gratis :/

honden page profiel boomieboomie

Thanks allemaal voor het positieve mee denken, superlief ! Ik heb besloten om haar niet mee te nemen, omdat het er nu veel te warm is, meer als 30 graden en ik wil haar ook niet op een hotelkamer achterlaten als we gaan ontbijten in het hotel. Dus ik blijf lekker samen met haar thuis, maar we willen wat meer zon hier en minder regen ! :)

Volgende forumvraag: Bully x amstaff
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^