Als ze eens kon praten....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Dan had ik de voorbije twee dagen meer begrip gehad voor de kuren van mijn dame.

Sasha heeft sinds ze bij ons is heel veel vooruit gang geboekt. Eerst het alleen blijven, dat hadden we opgelost met zes maanden. Toen bleef nog het trekken aan de lijn over. Daar zijn we ondertussen al een paar jaar mee aan de slag en het ging het laatste jaar eigenlijk heel goed. Enkel als we een andere hond tegen komen wil ze nog wel eens in de lijn vliegen, maar verder doet ze het tegenwoordig keurig aan de lijn. In huis is Sasha altijd heel gemakkelijk geweest.

Tot maandag dus. In huis druk doen, geen rust kunnen vinden, mij onrustig maken zodat ik me kwaad moest maken dat het eindelijk gedaan moest zijn. Buiten weer in de lijn hangen, denk dat ik maandagmiddag meer stil heb gestaan dan dat ik gewandeld heb. Kortom ineens een enorme terugval, en ik begreep het niet. 

Voor zo ver ik wist was er niets veranderd. Gewoon van de ene dag op de andere een switch.

Vandaag ging het al weer terug wat beter. Rustig in huis en niet meer trekken buiten. Zelfs een andere hond vrij rustig kunnen passeren....Alles terug bij het oude dus.

Vanmorgen, toen ik de kippen wilde eten geven, waren de kippen er niet. 

Uitgebroken? Ik had afspraak bij de huisarts en moest nadien gaan werken, dus ik kon deze ochtend niet uit zoeken waar ze waren. Wat graan naar het hok gestrooid en deur laten open staan (we hebben de kippen nog maar 3 weken). Deze middag toen ik thuis was gaan kijken, niets. Eerst met Sasha gaan wandelen (wat dus goed ging) en dan bij de buren gaan bellen of er misschien een stel kippen in hun tuin rond liep. Die wisten het niet, moesten nog kijken, maar gingen me wat laten weten. 

Ondertussen komt manlief thuis. Die gaat onmiddellijk het kippenhok inspecteren en zegt me dat ik kan stoppen met zoeken. Hij heeft een duidelijk pootafdruk gevonden van een vos. De achterburen hebben ook kippen, of beter hadden, daar zit nu niets meer en een paar tuinen verder is het ook akelig stil.

Terwijl we door de tuin lopen valt manlief zijn oog op de haag. Die is op twee plekken duidelijk beschadigd, alsof iemand erover is gekropen en weer terug. Terwijl we dat bekijken, komt de buurvrouw ook kijken (op zoek naar onze kippen) ze ziet de beschadiging ook en weet ons te vertellen dat er maandag in 3 huizen in onze straat ingebroken is.

Nu begin ik te begrijpen wat Sasha ineens had. Eerst een stel vreemde mensen in de tuin op verkenning voor een inbraak. Dat zal ze vast wel geweten hebben, en dan ook nog een vos die de tuinen aan het afschuimen is.

Niet moeilijk dat ze over stuur was en ineens een terug val had.

Soms zou het toch wel handig zijn als ze konden praten.....

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Super Sasha...., je vertelde het wel, maar je baasjes verstonden je gewoon niet 

 

Gelukkig was haar gedrag (achteraf) te verklaren..., dan weet je de volgende keer dat het niet aan jou of Sasha ligt als ze weer eens in de riem hangt..., dan zijn er gewoon ongewenste bezoekers geweest...., of wie weet wat ze je verder nog wil vertellen wat voor spannends er aan de hand is 

 

 

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Een paar jaar geleden hadden we prijs, toen is er effectief bij ons ingebroken. Die sporen door de haag zitten ons dus niet lekker. Wellicht heeft Sasha hen afgeschrikt, gewoon door er te zijn. Manlief heeft wel de ladder die ze vorige keer uit de gang gehaald hadden (gang naast het huis, van de tuin naar de straat toe.) even aan de ketting gelegd. We willen liever geen herhaling....en even een melding gepost bij het plaatselijk politiekantoor....

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Altijd naar van die onwelkome visite..., slim om de ladder vast te leggen, maken jullie het tenminste niet makkelijk voor ze.

 

En vaak is de aanwezigheid van een hond wel afschrikwekkend..., helemaal als ze ook nog geluid maken, want inbrekers willen rust en snelheid..., dat werkt niet met een blaffende hond in de buurt.

 

Hopelijk hebben ze de conclusie getrokken dat het de moeite niet waard is om bij jullie in te breken en blijft het verder rustig....., nu nog van de vos afkomen.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Het is al het derde stel kippen op zes jaar tijd dat we aan de vos kwijt spelen. 

Speciaal een nieuw hok gemaakt met een afrastering van 2m hoog. Ik wilde nog een net erover spannen maar manlief vond dat niet nodig.  Wel dus! De vos is via het betonnen achtermuurtje (1m hoog)  over de draad gesprongen en dan in het hok op het nachthok gesprongen (is weer 86cm hoog) en dan zo over de draad....

Had ik eindelijk mijn felbegeerde Wyandottes..... Nieuwe zal voor volgend voorjaar zijn. 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Wat bijzonder van Sasha en achteraf begrijp je haar ook. 

Een bewakingscamera wil ook helpen (zijn niet duur), dan heb je die ongenode gasten in beeld. 

Vreselijke gedachten. Hoop dat ze nu wegblijven.

Hier in de buurt jaren geleden ook ingebroken, maar waar honden waren overgeslagen. 

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Bij 1 van de drie huizen waar is ingebroken hingen camera's (duidelijk zichtbaar). Eén hebben ze gewoon meegenomen. De andere hebben ze niet gezien en daar staan dus beelden op. Alleszins, ze hebben zich door camera's dus niet laten afschrikken....

Denk wel dat Sasha geblaft heeft. Als er voor onze gevel mensen staan die te veel lawaai maken of wat stommelen dan slaat ze ook aan. Maar ze is ook een gevoelig hondje, dus als ze in de tuin zijn geweest en ze heeft moeten blaffen, is ze ook van streek geweest. En ik verstond haar niet... Nu wel natuurlijk.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Joh dat is toeval, ik wil net hetzelfde topic typen! Superhondjes he!!

Lexie (en Bella) maandag hele avond op alles aanslaan en niet bij de deur weg te slaan, bij het wandelen kreeg ook ik een naar gevoel. Amper kunnen slapen omdat Lexie ineens compleet gek werd, blaffen grommen etc. Ik dacht dat het, het weer was. Blijkt dinsdagmorgen dat mijn voordeur slot geprobeerd te forceren was! Dikke kans dat zij ze dus afgeschrikt heeft!

 

Voortaan beter naar onze hondjes luisteren!

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Slimme hondjes hebben we toch.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Dacht eerst bij lezen van titel ow dear maar wat een mooi verhaal.

 

onze honden zeggen soms meer dan dat we denken.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Ja, ze vertelde het me wel, maar ik verstond haar niet. 

Zal me leren voor de volgende keer. Eerst eens alles in en rond het huis inspecteren als ze nog eens ineens haar kuren krijgt....

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Wat bijzonder om te lezen. Wat goed ook van Lexie.

Wel naar dat er een poging is geweest.

Jeetje dat zelfs de cameras meegenomen worden. Wordt met de dag gekker.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Vanmorgen een mailtje terug gehad van de politie. Dat ze blij waren met de melding, dat het hielp bij het reconstrueren van hoe de dieven hun slag hebben geslagen.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Wat super Sara! Goed gehandeld!

Volgende forumvraag: Bruno, 13-08-2014
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^