steriliseren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Waarom een gezonde hond steriliseren? Alleen omdat jij last heb van het bloedverlies? Hier is Neeltje geholpen omdat ze heel erg schijndrachtig werd, ze was toen anderhalf jaar. India is vorig jaar geholpen omdat ze ook steeds meer schijndrachtig werd, ze was toen 10 jaar en het was voor haar een hele zware ingreep geweest.

Lara (Gast)

Hallo oukje,

Ik begin er nu ook meer aan te denken om haar niet te laten steriliseren. Maar vind het toch vervelend dat ze dan minder luistert.

Maar bedankt voor je reactie!!!

 

Groetjes,

Lara

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Dat hoort er allemaal bij Lara. :-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

We hebben ons teefje laten helpen toen ze ruim 3 jaar oud was, dus ook wat later. Dit hebben we gedaan omdat er een reutje bij kwam in ons gezin die als alles goed gaat voor de fok wordt ingezet in de toekomst, en in ons huis is gescheiden houden niet echt een optie. Omdat ik hem niet een paar weken uit huis wilde plaatsen elk jaar hebben we hiervoor gekozen. Lizzie heeft er niets aan overgehouden, gelukkig ook geen verandering in haar vacht want ze is een sheltie dus dat had best vervelend kunnen worden. Maar ik had haar denk ik nooit laten helpen als we het bij teefjes hadden gehouden. Ze was ook maar eens per 10 maanden ofzo loops, dus ik had er niet heel veel last van (ondanks dat ze zichzelf helaas ook niet schoon hield en ik de hele dag met een dweil rondliep haha)

Lara (Gast)

Bedankt oukje!

Eerst was ik er zo goed als zeker van om haar te laten steriliseren, maar denk ik daar dus weer anders over. Ben vooral bang voor haar leeftijd. Maar zoals je zegt het hoort erbij! Bedankt voor de reactie!!

Lara (Gast)

Bedankt Maryse!

Bij jou heeft ze er dus niets aan over gehouden. Maar zoals je de meeste andere zeiden zou je je hond niet laten steriliseren. Daarom denk ik er dus aan om het zo te laten. Maar ik zie nog wel.

Nogmaals bedankt voor je reactie!

Lara (Gast)

Oh ja Maryse, dat van met die dweil rondlopen, ik ken er alles van! En op elke stoel dat ze gaat zitten moet je een deken leggen. Maar zoals hier al eerder gezegd: het hoort erbij! 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Ik heb zelf al vele teven laten castreren  op verschillende leeftijden , maar 1hiervan kreeg plasproblemen maar pas toen ze elf jaar was ze werd gecastreerd op 3jarige leeftijd . verder geen nare dingen meegemaakt , Lobke was nog geen 6manden toen ze loops werd direkt gevolgd door een schijnzwanger schap omdat ze wat raar reageerde anders dan anders liet ik haar controleren bij de da die zei dat ze een vermoeden had dat haar baarmoeder niet in orde was dus vroeg ik wanneer kan ze geholpen worden dat kon de andere dag , en wat bleek Lobke,s baaarmoeder was ontstoken , ze heeft mij alles laten zien . Lobke is een tijd veels te zwaarr geweest, dat komt niet door de castratie maar door mij ik gaf haar teveel onverantwoorde snacks en tussendoortjes ook door dat ik zelf niet goed in mijn vel zat Lobke is afgevallen krijgt nu nog steeds tussendoortjes maar wel verantwoord,en in mindering van haar normale voer Kvv, ik heb nu ook een reutje in huis maar die mag zijn ballen houden  ,ondanks dat ik echt nooit weer een reu wil. mijn advies is denk er overna . kan je het aan een loopse teef laat haar dan gewoon loops worden , ik heb steeds in een buurt gewoond met haast almaal reuen , nu woon ik ineen buurt met overwegend teefjes en daar word Lodewijk heel vrolijk van en ik dus niet. er zijn altijd voor en nadelen . Hein.

Lara (Gast)

Oké, bedankt voor je reactie!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Wat voor hond heb je eigenlijk Lara? 

 

Onze Engelse cocker spaniël was gesteriliseerd op 5-jarige leeftijd. In feite castratie, want de hele mikmak is weggehaald. De grootste verandering was bij haar de vacht; ze had eerst een dunne gladde vacht die gemakkelijk te borstelen en onderhouden was. Na de behandeling werd die heel dik, dof en een hel om te onderhouden. Ze zat altijd onder de klitten, het haar groeide lang op plekken waar het anders kort was. Uit ellende hebben we haar op een gegeven moment maar gewoon kort geschoren. 

 

Qua loopsheid had ze niet echt problemen. Ik herinner me dat ze een keer schijnzwanger is geweest, maar ze leek er geen last van te hebben. De reutjes die in onze tuin stonden waren wel vervelend, maar ze bleef zelf goed luisteren en kon - op enkele dagen na - zelfs los blijven lopen. Ze moest niks van de reuen hebben en snauwde ze weg. Qua gedrag ook geen bijzondere verandering tijdens de loopsheid, hooguit een beetje chagrijniger. 

 

Hoe het eerst was:

Na castratie: 

Lara (Gast)

Hallo Witte Draak,

Eerst en vooral wil ik je bedanken voor je reactie. Ik heb een jack russel. Ze heeft korte ruwe haren. Omdat ze toch korte en ruwe haren heeft, ben ik niet zo bang voor een vachtverandering. Ik ben blij dat jou hond op die leeftijd (niet dat dit oud is) verder geen last heeft gehad van andere dingen. Ze was natuurlijk wel mooier voor de castratie.

Waarom heb jij je hond eigenlijk laten castreren (als ik dat mag vragen)? Want ze te horen had ze of jij nergens echt last van.

 

Nogmaals bedankt voor je reactie en informatie!

Groetjes,

Lara

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Yuna is toen ze 4 jaar oud was twee jaar herplaatst. Ik had daar destijds geen inspraak in want ik was nog te jong. Toen zij 6 jaar oud was kwam ze gelukkig weer terug, maar wel gesteriliseerd. Ik heb geen idee waarom dat gebeurd is. Persoonlijk denk ik dat ze een nest pups heeft gehad, want ze had voordat ze wegging geen 'hangtieten' en toen ze terug kwam wel... 

 

Yuna was heel schoon op zichzelf trouwens, dus we hadden inderdaad echt geen last van de loopsheid. Ja, af en toe een druppeltje ergens, maar dat was het dan ook wel. 

 

5 jaar is niet zo oud, ben ik met je eens, maar was blijkbaar toch al op de helft van haar leven, want ze is helaas met 10 jaar al overleden. 

 

Ik zou persoonlijk een teef niet laten steriliseren tenzij ze er erg last van heeft. Risico op baarmoederontsteking en melkkliertumoren wordt inderdaad weggehaald, maar risico op allerlei soorten kankers neemt juist erg toe. Denk aan botkanker, hemangiosarcoom en lymphoma. Hoe je het ook went of keert, hormonen hebben grote invloed op het lichaam. Verstoor je dat, dan heeft dat consequenties. Yuna zat op het eind waarschijnlijk ook vol kanker. Of de sterilisatie hieraan heeft bijgedragen, zullen we nooit weten. 

 

Je hond is natuurlijk al 4 jaar oud, volwassen en volgroeid, dus dat is positief. Het is nu gewoon een afweging maken; weegt het ongemak qua bloedverlies op tegen de gezondheidsrisico's die steriliseren met zich teweeg brengt. Dat moet je voor jezelf uitmaken.  Ik zou zeggen: ga er veel over lezen en maak dan je beslissing. 

 

Als je Engels kunt: 

Three reasons to reconsider spay / neuter

Anoniem (Gast)

Bedankt voor je antwoord en link, Witte Draak!!!

Ik was er ook meer aan het denken om haar niet te laten steriliseren. Maar nu ben ik er zo goed als zeker van. Waarom zou ik een gezonde hond laten steriliseren? Zoals velen ook al zeiden. En dat van die kankers, daar heb je groot gelijk in! Vind het erg voor jou dat je hond zo is moeten sterven. En 10 jaar is inderdaad niet zo oud. Ik weet niet hoe lang dat al geleden is, maar ik wens je toch nog veel sterkte!!

En toch nog bedankt voor de tip over dat goed lezen!

 

Groetjes,

Lara

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je bent het zat dat bloed..... ja de keuze is voor een teefje geweest natuurlijk, en die worden loops.

zelf heb ik ook teven en als het medisch niet noodzakelijk is zal ik niet voor castratie kiezen, maar ook dat is je eigen keuze.

hier altijd een hond die goed loops is, geen schijndracht en niet ziekies is, integendeel, een leuke loopsheid. ja klinkt gek maar is wel zo.

wat betreft het aan de lijn houden, wordt er dan alleen maar even uitgelaten ? meer niet ? er zijn toch ook aan de lijn leuke dingen te doen met je hond ?

sta eens vroeg op, in alle vroegte, en ga dan aan de wandel, op een wijds gebied waar niemand is, dan kan je ook even je hond los laten, en alert blijven of er geen hond aan komt, vijf uur is hier ons loopje en echt geen mens die er aan komt, maar ook aan de lijn kan je leuke dingen doen, doe ik wel.

de reden die je opgeeft, van ik ben de loopsheid zo zat...... het bloed, hoe ouder je hond wordt hoe minder je zal vinden, geen broekje aan, dan kan ze zich ook niet schoon houden.

en doe gewoon de dagelijks dingen die je normaal ook doet.

is er medisch reden voor, tuurlijk , ik ben niet anti castratie . moet wel een fijne periode zijn voor jou en je hond.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hallo oukje,

Ik begin er nu ook meer aan te denken om haar niet te laten steriliseren. Maar vind het toch vervelend dat ze dan minder luistert.

Maar bedankt voor je reactie!!!

 

Groetjes,

Lara "

 



even hier op reageren hoor :-D

minder luisterd ? als jij heel conseqwent bent dan is luisteren niet aan de orde toch ? ze worden wat aanhankelijker, tenminste hier wel, hahaha, en ze gaan wat alerter op de omgeving reageren op een bepaalde dag, maar niet luisteren ? hou ze aan de lijn en ga flink met ze aan de wandel, en doe leuke dingen onderweg, loops is geen ziekte, en wat betreft niet luisteren, ligt aan jou, blijf ook tijdens een loopsheid mooi conseqwent. de angst begrijp ik ook van vele, als er een baarmoeder ontsteking aan zit te komen wat dan ? je kent je hond , hou ze goed in de gaten, ook ik kijk naar het gedrag van mijn honden, en controleer regelmatig of alles okee is, maar doe je ook als ze geholpen zijn toch, of bij reuen, het blijft toch niet bij alleen maar kijken naar de buitenkant, ? draai ze eens om, bij het borstelen, je kan veel voor zijn dat het te laat is bij je hond, en moet er dan ingegrepen worden kan dat altijd nog. de angst dat het te laat is is er altijd aan wezig, maar de nadelen van castratie is ook aanwezig, en dat moet je tegen elkaar afwegen, nogmaals medisch noodzakelijk dan ben ik daar zeker voor, maar als een teef een mooie loopsheid heeft, dan zou ik zeggen, laat ze intact en neem het bloedverlies op de koop toe. dweilen met dettel of wat dan ook, en het is maar voor even toch ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nouja ik ben DA assistent en dingen als incontinentie enz gaan ze niet toegeven. Da's zijn onterecht heel erg voor castratie ze vertellen alleen de voordelen en bijna niks over de nadelen. "

 



dat is het ergelijke ervan, en helaas zijn er vele dierenartsen die castreren zonder de nadelen op te noemen. jammer.

Lara (Gast)

Hallo Willemijn!

Bedankt voor je reactie en tips!

Ik ga niet alleen wandelen om haar uit te laten, hoor! Ik ga wandelen voor mijn plezier en dat van mijn hond  En thuis laat ik haar vrij los lopen (we hebben een best grote tuin). Ze vindt het heerlijk om daarin rond te lopen! Maar ik bedoel gewoon dat ik dat nu niet zomaar kan doen omdat de reutjes van de buren wel eens op bezoek kunnen komen. Want onze tuin is niet helemaal afgesloten. Vind het vervelend en erg voor mijn hond dat ze niet zomaar los kan rondlopen zoals ze gewoon is

Maar ik heb vandaag besloten om haar niet te laten steriliseren/castreren. Want jullie hebben gelijk, mijn hond is een gezonde hond die nergens last van heeft. Dus ik ga het gewoon zo laten!

En dat van die DA's, ze denken ook alleen maar aan hun eigen portemonnee (weet niet of jullie dit in Nederland ook zeggen, ik ben Belgisch ), maar natuurlijk zijn ook niet alle DA's zo.

Nogmaals bedankt Willemijn!!!

 

En nog eens een dankjewel aan iedereen die gereageerd heeft!!! Ik heb dus besloten haar niet te laten steriliseren!

 

Groetjes,

Lara

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Graag gedaan. Mooi dat je er uit bent.  

 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^