puppy wassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

kayleigh (Gast)

mijn Shiba Inu pup is nu bijna 10 weken oud maar hij rolt vaak in plas en poep van zichzelf en de paarden, dus hij stinkt enorm en dit is niet prettig. Zou ik onze pup al mogen wassen met puppy shampoo?  

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Persoonlijk zou ik hem niet wassen met shampoo. Al helemaal omdat je zegt dat hij dit 'vaak' doet. In andere woorden, je wilt hem dan vaak gaan wassen. Veelvuldig wassen met shampoo tast de natuurlijke vetlaag van de hond aan, die hij juist nodig heeft om zijn huid en vacht gezond te houden.

Mocht je je hond eens gaan wassen, zoek dan een milde puppyshampoo, het liefst 'natuurlijk', dus zonder allerhande chemische toevoegingen. Sommige honden reageren niet goed op shampoo (irritatie, jeuk, resulterend in wonden door krabben) dus let daar ook goed op.

Als ik mijn hond al was, dan is het gewoon alleen met lauw water, even de modder afspoelen en klaar. De shiba heeft daarnaast een vrij zelfreinigende vacht, waardoor zelfs dat afspoelen maar af en toe nodig is.

 

Je hond zit in een belangrijke leerfase, het is dus nu aan jou om dat rollen juist af te leren. Als hij zijn behoefte gedaan heeft, ruim je het op..of loop je door dan kan hij daar niet meer in rollen. Evenals zijn plasjes, hoe kan hij daar in rollen? Rolt hij door het gras waar hij zijn plas gedaan heeft? Dan de behoefte van de paarden.. ruim het op? Wandel daar niet langs? Het beste natuurlijk gewoonweg: afleren.

kayleigh (Gast)

Kan ik dan wel iets aan de geur doen, want het zit gewoon door heel mijn huis?

Hij is nog niet zindelijk heb hem nu pas een week omdat hij pas bij 9 weken het nest heeft verlaten dus hij plast(vooral 's nachts)nog in zijn bench en gaat er daarna gewoon in liggen. Ik probeer het hem inderdaad ook af te leren bij de paarden, maar ik heb zelf paarden en ik kan hem daar niet weghouden anders is hij alleen thuis

honden page profiel steffisteffi

honden foto van steffi

Ik zou hem ook niet te veel wassen.

probeer hem weg te houden van zijn of de paarden hun ontlasting,

maar als hij echt vuil is en stinkt zou ik hem misschien toch eens wassen.

 

als je twijfelt kan je ook steeds een dierenarts contacteren, die kan je zeker zeggen of je je hondje al mag wassen

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Het is sowieso nooit goed om een hond te veel te wassen, laat staan een pup. Maar ik kan me voorstellen dat je gek wordt van die lucht...

Door je opmerking over de paarden heb ik de indruk dat je zelf paarden houdt? Ik gok dat je pup dan ook veel los zal lopen... Steeds afspoelen als hij weer is gaan rollen, is dus ook niet echt praktisch (dan blijf je bezig). 

Tja, ik zou zeggen, zo snel mogelijk afleren. Echt iets aan die geur kun je ook niet doen. Je kunt hem moeilijk onderdompelen in parfum of zoiets...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Het is wel de bedoeling van de bench een aangenaam plaatske voor hem te maken dacht ik toch ?

Je moet hem eruit halen ,zogauw hij onrustig is en vlug buiten zetten. Dat kan wel twee keer per nacht gebeuren als hij nog zo klein is. Daarom slapen veel baasjes de eerste week alvast dicht in de buurt . 

Een bench vol plas .....kan geloven dat jouw pup stinkt.

Met benches moet je niet denken, nu moet ik niet meer hem uitlaten s nachts !  Neen met een pup heb je de eerste weken veel last, weinig slaap. Net als met babies. 

 

Wassen, tja als hij echt stinkt, zou ik hem met babyshampo (flink verdund eerst) wassen, babyshampo pikt niet in de oogjes. Maar als het alleen zijn lijfje is, hoef je zijn kop niet mee te wassen. Er bestaan ook speciale puppyshampos. 

 

Maar nog een puppy mag niet in zijn eigen pis en de rest slapen. Daar ben jij fout in . 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Kan ik dan wel iets aan de geur doen, want het zit gewoon door heel mijn huis?
Hij is nog niet zindelijk heb hem nu pas een week omdat hij pas bij 9 weken het nest heeft verlaten dus hij plast(vooral 's nachts)nog in zijn bench en gaat er daarna gewoon in liggen. Ik probeer het hem inderdaad ook af te leren bij de paarden, maar ik heb zelf paarden en ik kan hem daar niet weghouden anders is hij alleen thuis "

 

Je zult hem 's nachts nog wat vaker uit moeten laten, hij zou niet in zijn bench Hoeven plassen. Dus als je het nu om de zoveel uur doet 's nachts, dan daar tussenin toch ook nog maar een keer. Helpt hem ook om sneller zindelijk te worden. Je hoeft echt niet een ronde te gaan lopen, gewoon hup even aan de lijn in de tuin of een perkje gras voor huis. Goed prijzen als hij een plas doet, en weer lekker slapen.

Ik begrijp dat je zelf paarden hebt, en dat je hem meeneemt naar de stallen/bak? Misschien dat je daarbij een stuk voor hem af kunt zetten, zodat hij wel de ruimte heeft om te dartelen, hij heeft jou in het zicht, maar kan zich niet tegoed doen aan de paardenvijgen. Zo leert hij ook dat hij niet zomaar overal maar naartoe kan waar hij naartoe wil. Daarbij is het veiliger, omdat de shiba, misschien nog niet als jonge pup, maar zeker al vrij snel de neiging heeft op zijn eigen gemakje rond te gaan wandelen. En dan niet zal komen wanneer jij dat wilt. Ze zijn namelijk erg zelfstandig en hebben een hoge jachtdrift. Maar ik neem aan dat je dat allemaal wel weet ;) 

Met een veilig plekje voor hem kun jij je aandacht op de paarden richten en wanneer je daarmee klaar bent kun je hem bijvoorbeeld even los laten waar je hem nu hebt, zodat je even alleen met hem bezig bent en dus bezig kan met trainen om niet door de paardenvijgen te rollen. 

 

Nu voor je vraag: de geur.

Misschien werkt een nat washandje met een paar druppels (appel)azijn? Of met een paar druppels natuurlijke pure lavendelolie. Je hebt ook van die honden'parfums', ook zoiets zou misschien een mogelijkheid zijn. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar zoek in ieder geval iets wat natuurlijk is en dus geen chemische toevoegingen heeft.

 

(hier bijvoorbeeld:

http://www.dogcomfort.nl/shop/vachtverzorging/verzorgingsproducten/oh-my-dog-natuurlijke-parfum/ )

 

Mogelijk heeft iemand anders hier wel ervaring mee. Ik weet echter ook niet of parfum, hoe natuurlijk ook, al geschikt is voor de gevoelige puppyhuid..

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heb je de paarden aan huis of in pension?

Black eet ook van de paardenmest daarom laat ik hem daarom niet zomaar rond lopen.

Hier is ons paard vlakbij gestald op een boerderij.

Ik neem hem alleen mee als ik niet ga rijden en hem bij me kan houden.

Eigenlijk is er voor hem daar weinig aan, want alles wat hij graag wil mag juist niet van mij. 

Dus ik neem hem zelden mee 

Terwijl Freggle veel vaker mee geweest is, maar die is veel makkelijker en blijft gewoon bij je in de buurt rondscharrelen.

 

Dat een pup slaapt in z'n eigen poep/plas hoort niet, een pup is normaal heel schoon op zichzelf.

Soms doen ze dat als ze niet beter weten, bijvoorbeeld als ze in het nest gedwongen waren in de uitwerpselen te liggen.

En anders moet je er 's nachts nog een paar keer uit om het uit te laten, totdat hij het kan ophouden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^