Hondenluik

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Weet er iemand een goed hondenluik voor in de achterdeur?

Ik zou er graag een aanschaffen, het liefst eentje die niet tocht maar ik weet niet of die eis wel haalbaar is. Aangezien het deurtje natuurlijk los moet zitten omdat de honden er anders niet doorheen kunnen.

Thanks!

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Wij hebben ook gedacht aan een hondenluik ... Onze honden staan regelmatig aan de deur te krabben dat ze naar buiten willen, terwijl ze net zijn uitgelaten 

 

Maar door zo'n luik kunnen ook katten binnenkomen.. of zelfs vogels misschien?

En als Macy buiten is gaat ze meestal graven in de tuin.. dus hebben wij het maar niet gedaan :) .

 

Ik heb geen idee waar je die kan halen..

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Verdorie..ik ben de link kwijt..

 

Zoals je schrijft..vaak kan het maar via 1 kant open...ivm de tocht.

(Kattenluikje is over het algemeen veel kleiner, en dus makkelijker)

 

Maar er stond ergens een filmpje van een luik in een deur..

Het luik konden ze van binnenuit  open drukken met hun kop.

En aan de buitenkant hadden ze een touw geknoopt, dat de honden het luik zelf open konden trekken.....

En met een deurdranger viel het luik dan rustig en langzaam dicht..

 

Ik zal nog even zoeken..

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Haha, onze tuin ziet er niet uit (moet al even weer gedaan worden) dus het eventuele graven vinden wij niet erg. Ze verstoppen hooguit botjes in de tuin, dus het valt nog mee. Ik geloof niet dat er katten zijn die het wagen om bij ons in de tuin te komen, onze honden vinden het veel te leuk om daar achter aan te gaan. (katten zijn leuke speeltjes, ondanks dat Thalia al een haal heeft gekregen van mijn ouders kat blijft ze haar opzoeken) Gruul jaagt ze gewoon weg, want dat is leuk. Gelukkig zitten er weinig katten bij ons in de buurt, ik heb er geen last van in ieder geval.

Maar ik kan begrijpen dat je daarom liever niet een luik hebt. Het lijkt mij wel erg handig mocht ik een keer wat meer moeten werken dat de honden ook toegang tot de tuin hebben. Aankomende week moet ik bijvoorbeeld 2 dagen 8 uur draaien (ivm vakantie op het werk) en mijn vriend is fulltime gaan werken (jeej!) Maar nu komt het dus wel eens voor dat de honden wat langer alleen moeten zitten. Aangezien ik een hond heb die vreemde mensen niet leuk vind, is een oppas of uitlaatservice niet de ideale oplossing. Ik heb wel al een oppas mocht het toch te lang zijn. Maar ik denk niet dat het voor Gruul positief is. Ineens een vreemd persoon in zijn huis. Lastige situatie dus.

Maar daarom dacht ik dat een hondenluik in ieder geval wat mee zou kunnen werken voor de dagen dat ik wat langer moet werken. Normaal werk ik 1x in de week 6 uur, 1x 5 uur en 1x 4uur. De 6 uur begin ik om 16:00 en mijn vriend is om kwart voor zes thuis. Dus mijn parttime dagen zijn geen probleem. Die uurtjes kunnen ze makkelijk alleen blijven.

In de zomer kan ik de deur wel open laten maar in de winter gaat dat toch een ander verhaal worden. Of met stortregen ofzo. Ik vind het idee ook wel fijner dat ik de deur op slot kan doen als ik weg ga.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Er zijn ook luiken die alleen openen als er een sensor/chip inde buurt komt. Die je dan aan de halsbanden kunt hangen!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Er zijn ook luiken die alleen openen als er een sensor/chip inde buurt komt. Die je dan aan de halsbanden kunt hangen! "

 Je hebt ze ook die reageren op de onderhuidse chip.

Dus dan is de halsband niet nodig.

 

Ik weet alleen niet hoe het zit met de tocht. Ik neem aan dat daar wel rekening mee gehouden is, maar ik heb er geen ervaring mee. 

Volgende forumvraag: Aanschaf producten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^