Beginnende staar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Floortje (Gast)

Hoi allemaal!   Drie jaar geleden haalde ik Floortje uit het asiel. Een mager, kaal kruisinkje, waarschijnlijk shih-tzu X Maltezer. Haar leeftijd werd destijds geschat tussen de 5 en 8 jaar, maar al vanaf het begin had ik mijn twijfels, ze leek zo veel ouder. Nog steeds is ze erg rustig, houdt niet van lange wandelingen en tja...is echt net een oud vrouwtje. Overigens geen enkel probleem...heerlijk, rustig beestje :).   Nu heeft ze beginnende staar, waardoor mijn vermoedens over haar leeftijd wel iets meer bevestigd zijn. Maar nergens kan ik op internet terugvinden op welke leeftijd staar bij een klein ras als Floor meestal begint.....iemand een idee?? De dierenarts die haar laatst onderzocht, schatte haar overigens ook ouder, op een jaar of 13.    Klein grijs rijs pootje van Floor :)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bij de meeste honden zie je op 8 jaar wel al staar, de pupillen zijn niet meer zo helder zonder dat het zicht belemmerd wordt. 

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Andor had toen hij 7 was al beginnend staar. Nu 3,5 jaar ouder is het wel erger geworden, maar niet extreem. Het is heel geleidelijk gegaan waardoor hij er best goed mee om kan gaan :-)

honden page profiel woodywoody

meestal begint het tussen de 8 en 12 jaar. zoals eerder gezecht het zicht van de hond word minder.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mijn vorig yorkje kreeg het op 11 jaar....kreeg er toen druppeltjes voor om het trager te laten verlopen. Op de duur op 15 jaar pas ,blind aan dat oogje  maar was nog heel goed mee te leven hoor. 

Vraag er eens achter bij je DA! ware vitamine druppels denk ik. 

 

Floortje (Gast)

Bedankt voor de reacties! Ik dacht eindelijk wat meer zekerheid te hebben over haar leeftijd, maar ik begrijp dat het dus erg kan wisselen en niet afhankelijk is van de grootte van de hond?

 

Anny, die druppels ga ik even achteraan, bedankt!!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Bij onze Jack (6 jaar) is er het vermoeden van een beginnende staar... hij lijkt soms een waas over zijn ogen te hebben.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Er zijn verschillende soorten staar...aan beide ogen een gelijk verloop is erfelijk, kan ook jong al ontstaan, ogen worden vaak helemaal wit, hond word vaak helemaal blind. Ongelijk is het ouderdomsstaar, komt een waas over. Hond ziet troebel maar daar blijft het vaak bij, licht en donker zijn nog goed te onderscheiden.

 

Je kan ouderdomsstaar voorkomen/afremmen door gevarieerde voeding : vis, lever, zuivel, noten, zaden, groente en fruit (vitamine A, C en E).

 

net even wat opgezocht en samengevat...toevoegingen/verbeteringen zijn welkom!

Volgende forumvraag: slopende teckel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^