clickertraining. teveel prikkels buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

Hoi,

 

Sinds een paar dagen  ben ik begonnen met klickertraining met mijn terror chihuahua, bekend van het andere topic. Het is een asielhond die veel heeft meegemaakt en heel onzeker is. Dit uit zich in snoeihard uitvallen naar andere honden en vreemde mensen.

De clicker pakt hij binnen enorm goed op. Ik heb dan zijn volle focus. Alles lukt gewoon in een keer. Zitten, wachten volgen etcetera.

maar buiten krijg ik 0.0 aandacht. Ik beloon al met een ultra beloning. Hij eet moeilijk dus ik doe het met hele kleine stukjes kaas. Het enige wat hij niet kan weerstaan.

Ik neem af en toe de clicker mee naar buiten. Niet elke keer want het moet ook gewoon zijn wandeling blijven.

 

Maargoed buiten is hij dus op allesbehalve mij gefocust en de kaas intresseert hem ook niet meer. Hij is ook niet meer gevoellig voor complinentjes dan. Hij wilt niet wachten bij de stoep, wilt niet volgen, ik kan hem niet afleiden bij een andere hond.. 

Ik loop met een trainingslijn en doe alles wat ik binnen ook doe. Weet iemand hoe ik hem buiten ook afgeleid krijg? 

 

 

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Hoi Robyn,

 

Probeer kleine stapjes te maken. Goed dat je binnen al zijn volle focus hebt, maar blijkbaar is buiten nog een te grote stap. Als je een tuin hebt, zou je hier kunnen beginnen. Kies een ruimte waar niet teveel prikkels zijn. Je kunt dan langzaam prikkels gaan toevoegen, als je merkt dat je hond daar klaar voor is.

 

Succes!

honden page profiel --

Ah, ik wil dus te snel eigenlijk. Hij is idd veel te overprikkeld buiten. Juist daar waar het belangerijk is waar hij luisterd. Maar ik begrijp je antwoord. Ik heb geen tuin maar een groot balkon. Daar heb ik ook zijn aandacht  wel. Hoe kan ik het dan het beste uitbreiden? Er is hier tegen over een veldje maar dat lukte ook niet zo goed. Zodra hij buiten komt is hij geprikkeld. Eerst bij binnen oefenen houden een tijdje?

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Ja je zou bijvoorbeeld op het balkon meer kunnen oefenen. Op momenten dat het buiten wat drukker is al een mooi begin. Daarna zou je misschien voor je deur kunnen oefenen? En zo steeds, als hij het beheerst, een stapje verder. Uiteraard belonen met ultieme beloningen. Geef deze beloningen alleen in trainsituaties, zo blijft het bijzonder. ;)

honden page profiel --

Duidelijk antwoord dankjewel! Ik ga het proberen! 

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Graag gedaan! Laat je weten hoe het gaat? 

honden page profiel --

Ik zal over een tijdje een update plaatsen!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Dag Robyn,

Ik wou je antwoorden, maar ik zie dat Kim al de perfecte antwoorden heeft gegeven.

succes!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bij je training moet je vanuit de basis (bv zit) apart de drie d's trainen. Duration, distance distraction. Dus die apart opbouwen. En dan steeds twee combineren en heel langzaam opbouwen. Dat zijn dus drie verschillende setjes. Als dat onder de knie is kan je de drie combineren.

Misschien is het boekje fired up, frantic and freaked out wel iets voor je. Trainingsprincipes worden duidelijk uitgelegd en ook waarom jouw hond niet buiten op je kan reageren.

Volgende forumvraag: vlooien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^