Zo veel soorten voer..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mirjam (Gast)

Hallo allemaal! Op 21 september a.s mogen wij onze nieuwe huisvriend ophalen, een lieve golden retrieverpup. Nu nog zooo klein!!   Nu heb ik mn hele leven al wel honden gehad maar nog nooit een van pup af aan, ook nog nooit een golden retriever..en moet zeggen dat ik me wat voer betreft altijd wat liet leiden door de medewerker van de betreffende winkel waar ik t haal. We hebben ook nog een hondje van 12 (Westy) en die krijgt sinds kort bijv. Fokker Senior alleen hij laat zoooo veel scheetjes hiervan.   Ik ben dus een beetje aan t rondkijken/lezen over voeding omdat ik voor onze Golden straks ook gewoon goed voer wil hebben (en onze Westy moet duidelijk ook iets anders)   Nu las ik iets over Farmfood, klonk allemaal erg goed en volgens mij is dit voer niet heel veel duurder (misschien zelfs helemaal niet zelfs) dan bekendere brokken zoals Royal Canin en Eukanuba..Ik was van plan om RC Junior golden retriever te gaan kopen voor onze golden (en dacht daarmee heel goed bezig te zijn..want bekend merk en dan ook nog voor goldens!) maar nu lees ik zo veel negatieve reacties over RC. Zo kwam ik dus bij Farmfood terecht (zou tenslotte ook mooi zijn als beide honden hetzelfde kunnen eten)   Wie heeft hier ervaring mee of heeft andere tips? Het gaat wel echt om brokken...vers vlees ga ik niet doen nl   Alvast bedankt! 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Hey, leuk zo'n nieuwe uitbreiding van je gezin.

 

Ik ben persoonlijk geen voorstander van Royal Canin. Prins brokken beviel ons heel goed, voordat onze hond allergisch bleek. Naturis heeft ook goede brokken, dit krijgt onze hond nu ook.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Welkom op HP! en alvast veel voorpret met je pup!

 

leeftijds of rasspecifieke voeding is er om de verkoop draaiende te houden :)

 

Het wettelijke percentage vlees in brok is 4% (en dit is geen mooi vlees zoals wij dat zouden eten). RC, Eukanuba hanteren dit %. dit lijkt me belabberd weinig vlees voor een vleeseter.

 

Farmfood:

Farm Food HE Classic bevat:

Vlees en dierlijke producten (rundvlees en hemoglobinepoeder), mais, tarwe, rijst (alle drie voorgekookt), vetten en oliën (rundervet, sojaolie, koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie), biergist, lecithine, inuline, mineralen, vitaminen en sporenelementen. Verteerbaarheid: 87 %

 

als je naar de ingrediënten van farmfood kijkt, dan ben ik hier niet wild van. mais en tarwe lijdt te vaak tot allergiën.

 

en ook in de glutenvrije versie zit mais

Vlees en dierlijke producten (rundvlees en hemoglobinepoeder), mais, rijst, sorghum (alle drie voorgekookt), vetten en oliën (rundervet, sojaolie, 1% Schotse zalmolie en koudgeperste zonnebloemolie), biergist, lecithine, inuline, mineralen, vitaminen en sporenelementen.Verteerbaarheid: 84 %

 

Ik geef zelf vlees en af en toe brok, maar deze brok geef ik niet aan mijn hond.

 

Op deze site staat een handige brokkenvergelijker

http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

 

de brokken krijgen sterren toebedeeld obv ingredienten, toevoegingen etc.

 

Ik lees ook dat de prijs niet ongelangrijk is. Ik vind volgende brokken prijs-kwaliteit erg goed: acana, dog lovers gold en wolfsblut.

Sommige volwassen versies zijn ook geschikt voor pups, dus al je je keuze hebt gemaakt kan je die hier posten.

 

deze brokken zijn verkrijgbaar via internet (o.a. zooplus, food4pets)

 

succes met je keuze!

 

 

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Op www.voerwijzer.com kan je verschillende brokken met elkaar vergelijken.

Een goede brok kan je herkennen aan dat het geen graan/rijst bevat, en een hoog percentage vleesgehalte heeft. De bekende brokken zoals royal canin, eukanuba, farmfood enz... voldoen hier totaal niet aan! Zijn slechte commerciele brokken. Goede brokken (graanvrij) zijn bv : Orijen, Acana, Wolfsblut, Taste of the Wild. Zelf ben ik geen brok voerder.. ben echt van KVV (kant en klaar vers vlees) maar als ik toch voor brok zou gaan dan zou ik voor een graanvrije variant gaan met hoog vlees aandeel! Op youtube staat nog interessante documentaire over de commerciele voeding (hoe slecht die wel niet is) typ dierenvoeding in en je hebt dan filmpje deel 1 tot deel 4)! Succes met je keuze.. en kijk echt ff op www.voerwijzer.com voor info waar je op moet letten! En inderdaad food4pets een goede site om deze brokken te halen, je hebt ze heel snel in huis. (vaak al de volgende dag).

Mirjam (Gast)

Zo wat een snelle reacties! Thanks! Mmm dus Farmfood is ook niet zo goed? Dog lovers gold heb ik idd ook wel voorbij zien komen ja...Wat maakt het verschil dat deze beter is dan FF? En hoe zit dit qua prijs?..is dat veel duurder?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ook hier wordt een brok gegeven die graanvrij is en met een hoog percentage vlees. Ik persoonlijk vind dat een hond zo dicht mogelijk bij zijn 'carnivoor-zijn' moet blijven, en dat doe ik dan dus op deze manier (Ik had het liefst vers vlees gegeven, maar dat gaat hier helaas niet. Een goede brok vind ik een prima alternatief).

Wij geven Orijen en Taste of the Wild, en hebben een tijdje Acana gegeven; allemaal brokken met een hoog vleespercentage en graanvrij :)

Deze brokken zal je maar weinig in een dierenwinkel of supermarkt tegenkomen; wij bestellen ze via internet. In Nederland kan je ze vinden op bijvoorbeeld zooplus.nl.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Als je naar de prijs gaat kijken, kijk dan wel naar de prijs per dag en niet alleen naar de prijs per zak. Van de 'betere brokken' hoef je namelijk lang niet zoveel te geven als van brokken met veel graan en vulstoffen.

 

Zo zou onze hond bijvoorbeeld zo'n 700 gram per dag moeten hebben wanneer we RC/Eukanuba/etc zouden voeren, terwijl ze maar 400 gram per dag van Orijen/Taste of the Wild hoeft te hebben. Bijna de helft! Dan kan de zak dus wat duurder zijn in aanschaf, maar qua prijs per dag maakt het dan uiteindelijk weinig verschil.

Even goed rekenen dus, en dan hoeft goed voer helemaal niet zoveel duurder te zijn

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

De goede brokken zijn vaak in aanschaf wat duurder maar in gebruik juist weer goedkoper.

 

Waarom....omdat je er veel minder van hoeft te voeren aangezien je hond er veel meer voedingsstoffen uit kan halen.

Hierdoor doe je veel langer met een zak goede brokken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je hebt al genoeg studiemateriaal op de website voerwijzer.com.

 

Ik heb mijn hond al verschillende soorten brokken met een hoog vlees of vis percentage gegeven; Orijen (te zachte ontlasting), Dog Lovers Gold Passion Ocean Fish & Sweet Potato, Wolfsblut en Taste of the Wild. Deze merk brokken zal je niet in supermarkten of dierenwinkels vinden; alleen in zeer gespecialiseerde dierenwinkels en volop op internet.

 

De website food4pets, die Lien vermeldt, is Belgisch; dus www.food4pets.be.

Zeer accurate en snelle levering en emails met vragen worden snel beantwoord.

Geen verzendkosten ook niet voor NL als je boven de 50 Euro bestelt.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Kijk eens naar Orijen of Acana. Erg goede merken en bevatten een hoog percentage vlees! :) Maar idd op www.voerwijzer.com kun je denk ik wel antwoorden vinden op je vragen. Erg fijne website!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb zelf 2 jaar vlees gegeven, nu krijgt ze al weer bijna een jaar brokken.

Eerst Wolfsblut en na wat zoeken en uitproberen nu Alaska.

 

De brokken die bij Food4Pets te koop zijn, zie je inderdaad niet in de dierenwinkel terug, al is er hier een dierenwinkel die wel Orijen verkoopt.

 

Food4Pets levert heel snel, maar antwoord ook heel snel op vragen (binnen 10 minuten had ik antwoord). Bij een bestelling boven de 50 euro leveren ze inderdaad gratis. Weet je nog niet wat je precies wilt geven, dan hebben ze ook proefpakketten, ideaal om merken en smaken uit te proberen.

 

Voer speciaal voor dit en dat ras vind ik altijd wat vreemd. Een hond is een hond, dus waarom er nou voer voor een Golden en voer voor een Poedel moet zijn... 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

" Zo wat een snelle reacties! Thanks! Mmm dus Farmfood is ook niet zo goed? Dog lovers gold heb ik idd ook wel voorbij zien komen ja...Wat maakt het verschil dat deze beter is dan FF? En hoe zit dit qua prijs?..is dat veel duurder? "

 

Ik heb even een paar verschillende brokken opgelijst:

bij iedere brok staat de aanbevolen voeding van de fabrikant erbij (meestal is die overdreven en kan je minder geven)

 

Dog lovers gold original kost per 15 kilo 45 euro (ook voor pups).

10 kilo hond 158g

0.74 euro per dag

 

farmfood HE kost per 15 kilo 49.50 euro

10 kilo 150g

0.50 euro per dag

 

acana adult kost per 13 kilo 49.90 euro

10 kilo hond 115 g

0.44 euro per dag

 

Je ziet het, de brok die op het eerste zicht het duurste lijkt nl. acana adult, is goedkoper omdat je hond er minder van moet eten.

 

 

 

 

 

 

 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

taste of the wild - high prairie canine

13.6 kilo -56.90

10 kilo 150g per dag 

per dag 0.63

 

dit was de lievelingsbrok van mijn overleden collie, moeilijke eter 

 

 

 

Mirjam (Gast)

Bedankt voor de reacties!

 

Ik vind het opzich wel prettig als ik het voer zelf kan kopen ipv te bestellen via internet..Ik kon dus al snel uit bij Dog lovers gold of Farmfood.

 

Zal er echt zo veel  verschil in kwaliteit van deze 2 merken zitten?

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

" Bedankt voor de reacties!

 

Ik vind het opzich wel prettig als ik het voer zelf kan kopen ipv te bestellen via internet..Ik kon dus al snel uit bij Dog lovers gold of Farmfood.

 

Zal er echt zo veel  verschil in kwaliteit van deze 2 merken zitten? "

 



Ja daar zit veel verschil in... Zou dan voor Doglovers gold gaan. Maar zou toch eerder kiezen voor Orijen, Acana, Wolfsblut of Taste of the Wild. Zijn in mijn ogen nog beter!

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

" Bedankt voor de reacties!
 
Ik vind het opzich wel prettig als ik het voer zelf kan kopen ipv te bestellen via internet..Ik kon dus al snel uit bij Dog lovers gold of Farmfood.
 
Zal er echt zo veel  verschil in kwaliteit van deze 2 merken zitten? "

 

Als je even de ingredientenlijst naast elkaar legt dan zie je het zelf. Farmfood is amper ietsje beter dan een supermarktbrok.

 

via internet bestellen is geen probleem, vooral niet als je het via food4pets doet. Mathieu is heel eenvoudig aan te spreken. Het is echt veilig.

tenzij je je brok bijhemin kampenhout ( dacht dat het daar was) kan ophalen.

gast (Gast)

Ga dan voor Dogloversgold. En als je slim bent de graanvrije versie. Dogloversgold Passion lijn. Farmfood is indd bende. Ik heb het ook gevoerd maar mijn hond deed het vele malen beter op dogloversgold uit de Passion lijn. Waarom? Er zaten geen granen in en ze had er minder van nodig dan van farmfood. Daar kreeg ze erg donkere ontlasting van en slap ook. 

Volgende forumvraag: groente/fruit/noten voor de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^