Alleen blijven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChintaChinta

Hoiii,

 

mijn ouders zijn al ong 2 maanden gescheiden en ik, mn ma, mn broer en zus wonen nu tijdelijk bij mn oma. We hebben altijd al honden gehad (een duitse herder, golden retriever en border collie) want we hadden een grote tuin en m'n ma was altijd thuis omdat ze niet werkte. Maar nu ze zijn gescheiden hebben we geen honden meer.

M'n moeder zoekt nu dus een appartement zonder tuin/kleine tuin. We denken er aan om terug een hondje te nemen maar we weten niet welke want als school terug begint zijn mn broer, zus en ik weg van 8 tot 4 en mn ma ook vanwege haar werk. Dus het lijkt me niet zo een goed idee om de hond zo lang alleen te houden. Maar we wonen nu nog bij onze oma en die is vaak thuis.

Het kan ook best lang duren voordat we een appartement hebben gevonden (paar maanden).

Dus mijn vraag is: kan een wat oudere pup (4/5/6 maanden) 8 uur alleen blijven als we een eigen appartement hebben? En welke hond is hier het geschikst voor? Ik heb elke dag minimaal een anderhalf uur tijd voor hem om te wandelen etc.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Waar zijn dan de vorige honden gebleven als ik vragen mag ? 

 

Konden ze niet mee met jullie of wat ? 

 

Als jullie zoveel weg zijn ? Is die oma nog in staat om een hond te verzorgen , uit te laten etc. 

Een hond is voor het leven , niet maar voor even.... Ongezien hoe je levensituatie soms kan veranderen. 

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

een pup van 4, 5 en 6 maanden oud kan nog niet 8 uur zijn plas ophouden... Ik hoop dat jullie er nog even goed over nadenken.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

" Waar zijn dan de vorige honden gebleven als ik vragen mag ? 
 
Konden ze niet mee met jullie of wat ?  "

 

Dat vroeg ik me ook meteen af....

honden page profiel ChintaChinta

We hebben de honden niet allemaal tegelijk gehad. De golden retriever is in 2008 overleden, de duitse herder was op 6 maand overreden door een bus en de border collie heeft mn vader verkocht.

En mn oma is in staat om de hond uit te laten.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Konden jullie dan die border colli niet houden ipv te laten verkopen ? Sorry dat ik blijf doorvragen , maar een hond is niet iets dat je even voortverkoopt als het lastig wordt. 

 

honden page profiel RafRaf

" Konden jullie dan die border colli niet houden ipv te laten verkopen ? Sorry dat ik blijf doorvragen , maar een hond is niet iets dat je even voortverkoopt als het lastig wordt. 
  "

  Het lijkt met niet dat je TS daarop kunt aanspreken. Als haar vader de hond verkoopt, kan je als kind weinig doen, lijkt me.

Om op je vraag te antwoorden, ik zou eerst maar eens afwachten waar jullie gaan terechtkomen. Je kan een gelijkvloers appartement vinden met klein tuintje waar een hondje toegelaten is, of je kan helemaal niets vinden waar een hond toegelaten is. En dan? Hondje naar asiel? Voor een pup van 4 of 5 maanden is het echt niet te doen om zolang alleen te blijven. Het hondje zal in huis plassen en daar zal een huisbaas niet blij van worden. Heb nog even geduld, eventueel tot volgende zomervakantie, dan weten jullie waar jullie staan en wat mag of niet mag. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nee, zo'n jonge hond zoveel uur alleen laten kan niet. Dat houdt ie hoogstwaarschijnlijk niet vol en is ook niet echt gezellig.

Een volwassen hond kan het wel zo lang ophouden, maar ook dát is niet gezellig.

 

Om hoeveel dagen gaat het? Als het maar om 1 dag zou gaan kunnen jullie voor die dag iemand zoeken die de hond wil uitlaten (oma bijvoorbeeld), maar voor 5 dagen in de week vind ik het zelf ook wel erg veel. Dan geef je je hond de helft van de tijd uit handen, dat is volgens mij best verwarrend.

 

Ik zou nu eerst maar afwachten wanneer jullie een eigen huis hebben en wat voor soort huis dat is. 

In BE zijn inderdaad huizen waar honden niet zijn toegestaan, hier in NL heb ik er nooit van gehoord (maar dat zegt niet alles natuurlijk )

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^